Süleyman Soylu’dan muhabirin İmamoğlu sorusuna yanıt: Ben dünyanın en kötü adamıyım

Süleyman Soylu’dan muhabirin İmamoğlu sorusuna yanıt: Ben dünyanın en kötü adamıyım

Süleyman Soylu’dan muhabirin İmamoğlu sorusu... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı kampanyasına itirazın nedenini açıklayamayarak, “Bana dönük o kadar itham var ki ben dünyanın en kötü adamıyım” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı kampanyasına izin verilmediği için isyan etmiş, “132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz?” diye sormuştu. Kamuoyunda oluşan tepkiler sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı geri adım atarak kampanyaya izin verildiğini duyurdu. Konuyla ilgili gazetecilerin soruna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bana dönük o kadar itham var ki ben dünyanın en kötü adamıyım” diye yanıt verdi. Soylu, kampanyaya itirazın cevabını ise yanıtlamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde katıldığı “Yarın Çok Genç Olacak Projesi” programının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

“EVET BEN DÜNYANIN EN KÖTÜ ADAMIYIM”

Soylu program çıkışında Ekrem İmamoğlu’nun sözlerinin sorulması üzerine, “Evet, ben dünyanın en kötü adamıyım” diye konuştu.

 

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı toplamak için devletten izin talep ettiğini, ancak hiçbir gerekçe sunulmadan talebin reddedildiğini söyledi.

İmamoğlu sosyal medya hesabından “132 bin aileye bu kötülüğü neden yapıyorsunuz? Aklını, vicdanını, insanlığını yitirmemiş devlet görevlilerine sesleniyorum; bu yanlıştan bir an önce dönmelisiniz” notunun yer aldığı bir video paylaşarak “132 bin aileye bu kötülüğü yapıyorsunuz. Çok lakin çok düşündürücü. Bu engellemeye rağmen ben yola çıkmayı istedim lakin endişe duydum. Bu endişe ya da korku kimseden değil. Bağış almaya başlayınca daha önce olduğu gibi hesapların bloke edilebilecek olması. Onunla da mücadele ederiz lakin bu sefer durum farklı. Bağışçı vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini yerine getirememiş olması beni çok derinden düşündürdü. Biz inançlı insanlarız. Tam da böyle bir engele vesile olmaktan elbette çok korkarız. Kimseyle kavga etme, dirsek savaşı yapmak bir derdimiz yok. Hala umutlu olmak istiyorum. Bu bir kişinin kararının gözden geçirilmesini ve devletimizin doğruyu bulmasını arzu ediyorum. Gelin, İçişleri Bakanı’nın 132 bin 50 ailemizi üzecek kararını ortadan kaldırtın. Devletimizin tüm birimlerine, kurumlarına, vicdan sahibi yöneticilerine sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, gelin inancımızın ve insanlığın yanında durun. Her şeyi siyasete bir şekilde karıştırmaktan vazgeçin.” çağrısında bulundu.

AKP’DEN GERİ ADIM

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı kampanyasına izin verilmediğine ilişkin açıklaması tartışılmaya devam ederken, İçişleri Bakanlığı’ndan geri adım geldi. Bakanlık şu açıklamayı yaptı:

“Merkezi İstanbul ilinde faaliyet gösteren İstanbul Vakfı’nın Kurban Bayramı Yardım Toplama Kampanyası kapsamındaki izin talebi, İstanbul Valiliği’nde tarafımıza iletilmiş olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygunluk derecesinde söz konusu vakfın talebine izin verilmiştir.”

"Süleyman Soylu’dan muhabirin İmamoğlu sorusuna yanıt: Ben dünyanın en kötü adamıyım" haberi, 02 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu’dan muhabirin İmamoğlu sorusuna yanıt: Ben dünyanın en kötü adamıyım haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu’dan muhabirin İmamoğlu sorusuna yanıt: Ben dünyanın en kötü adamıyım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Politika Haberleri