Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan istismar davasında önemli bir gelişme!

Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan istismar davasında önemli bir gelişme!

Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan i... Alanya'da bulunan Süleymancılar cemaatine ait bir yurtta, 10 çocuğa istismar suçlamasıyla dava açılan eğitmen, ilk kez mahkeme karşısına çıktı. Duruşmada, şikayetlerini geri çeken çocuklar için yargılamanın devam etmesi amacıyla bir kayyım atanmasına karar verildi.

Alanya ilçesindeki Süleymancılar cemaatine ait Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan, yaşları 10-14 arasında değişen 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi, adli kontrol ile serbest bırakıldıktan sonra tutuklandı.

Bu kişi hakkında 9 öğrenciye yönelik "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar", "çocuğa karşı cinsel taciz", "çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek" suçlamalarıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ayrıca 1 öğrenciye yönelik ise "basit cinsel istismar" suçlamasıyla da karşı karşıya kalındı.

İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanık ve mağdur 10 çocuktan 5’i dinlendi.

Süleymancılar Cemaatine Mensup Olduğunu İtiraf Etti

Duruşmada savunma yapan sanık, Süleymancılar Cemaatine mensup olduğunu söyledi ve "Buranın kendi eğitim sistemi içinden geçtim ve din eğitimi mevzusunda bana icazet verildi ve bu yurtta görevlendirildim" diyerek suçlamaları reddetti.

Yeni İddia: Farklı Zamanda Aynı Eğitmen İstirma Etti

İstismara maruz kalan çocuklardan biri ise gene aynı yurtta bir başka tarihte davaya konu olan olayın haricinde aynı şahsın cinsel istismarına maruz kaldığını açıkladı.

Konuya ilişkin bilgi veren mağdur avukatlarından Canel Durak, "Bunun üzerine mahkeme duruşma savcısının da talebi doğrultusunda mağdurun ifade ettiği yeni istismar vakası hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş oldu ve gerekli işlemin yapılmasına karar verdi" dedi.

Duruşmada dinlenilen 5 çocuktan 3’ü ise savcılıkta verdiği ifadeyi reddetti ve aileleri de şikayeti geri çekti.

Mahkeme, şikayetini çeken 2 çocuk yönünden Sulh Hukuk Mahkemesi’nden kayyum atanmasını istedi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 24 Haziran’da saat 13.30’da görülecek.

'Hiçbir Pedagojik Formasyonu Yok'

Konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı’na konuşan avukat Canel Durak, "Bu dava bizlere Bakanlığın bünyesinde olan, onun nezareti ve denetimi altındaki bir yurtta Süleymancılar adı altında bir cemaate çocukların teslim edildiğini gösterdi. Sanık, hiçbir pedagojik formasyonu, eğitimi ve hoca olarak hiçbir yurtta görevli olabilecek bir formasyonu yokken yalnız bir yurdun yetiştirdiği bir kişi olarak isimsiz, ne olduğu belli olmayan kişilerin cemaat adı altında icazet vermesi sonucu ortalama 30-40 çocuğun kendisine emanet edileceği bir düzeye getirilebiliyor. Bu başlı başına çok çarpıcı bir durum" dedi.

3 Çocuğun Ailesi Şikayetini Geri Çekti

Bu davanın ülkedeki bu tür yapılanmalarda çocukların ve gençlerin karanlığın içine sürüklenmesinin tartışılması açısından da önemli olduğunu ifade eden Avukat Durak şunları söyledi:

"Bizler bugünkü duruşmada aileleri de dinledik. Ailelerin bir kısmı şikayetçi de oldu. Soruşturma aşamasında savcılıktaki ifadesinde sanığın kendilerine ve arkadaşlarına yönelik bir takım eylemleri yaptığına yönelik beyanları veren 3 çocuk ise bugünkü duruşmada verdikleri ifadelerde ‘hatırlamıyorum, bilmiyorum, olmadı’ şeklinde titreyen ve korkan bir ses tonuyla nasıl bir baskı altında verdiklerini açık eder vaziyette geri çekti ve aileler şikayetçi olmadı. Tutuklu olmasına rağmen belli ki halen belli bir güç ve odak baskısını devam ettiriyor."

Kamu Görevlileri Hakkında da Suç Duyurusunda Bulunulmuştu

Öte yandan, Antalya Barosu Başkanlığı yaşanan olay sebebiyle Antalya İl Milli Eğitim Müdürü, Alanya Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Dilekçede, şüphelilerin denetim-gözetim görevini yerine getirmeyerek yurtta yaşanan cinsel istismara sebebiyet verdikleri ifade edilmişti.

"Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan istismar davasında önemli bir gelişme!" haberi, 01 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan istismar davasında önemli bir gelişme! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleymancılar cemaatine ait yurtta yaşanan istismar davasında önemli bir gelişme! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  2. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  3. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  4. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  5. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  6. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  7. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  8. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  9. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  10. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  11. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  12. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  13. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  14. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  15. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  16. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  17. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  18. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
  19. 01:42 Star TV'nin iddialı dizisi yayından kaldırılıyor! Final bölümü tarihi belli oldu
  20. 01:21 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli modeli gündemde: ID.Code
Türkiye Haberleri