Sürmi İnce cinayetinde deliller kayboldu!

Sürmi İnce cinayetinde deliller kayboldu!

Sürmi İnce cinayetinde deliller kayboldu! Hakkari'de çocuklarına yemek götürürken kadının öldürülmesine ilişkin deliller ortadan kayboldu.

Yüksekova’da çocuklarına yemek götüren Sürmi İnce’nin öldürülmesine ilişkin kayıtlar, Jandarma ve Emniyet arasında kayboldu. Aile isyan etti.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Sürmi İnce, 18 Temmuz 2016’da tarlada ot biçen çocuklarına yemek götürmek için evinden çıktı. Tarlada uzman çavuş Ali Dalgıran tarafından açılan ateşle vurularak öldürüldü. Yerel mahkeme Dalgıran hakkında, “taksirle öldürme” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. İnce’nin ailesi karara itiraz etti. Ancak Erzurum İstinaf Mahkemesi Dalgıran’a verilen cezayı fazla bularak dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi. Dava yeniden görülmeye başlandı. Geçen günlerde üçüncü celsesi görülen davada sanık Dalgıran bir kez daha savunma yaptı. Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, “Kasten öldürme” suçu işlemediğini iddia eden Dalgıran kendini şu sözlerle sabundu: “Zaten terör bölgesi. Bölgeye, örgüt mensupları olduğu ihbarı üzerine takviye güç olarak gittik. Ben kendim bölgedeki örgüt mensuplarını bizzat görmedim. Bizden önce olay yerine intikal eden personelin bize aktardığı bilgiye göre 3 adet örgüt mensubu olduğu aktarılmıştı. Araçtan indikten 10-15 saniye sonra silah sesleri duydum. Ağaçların ve otların arsasında koşmakta olan kişileri görünce ateş ettim. Sivil vatandaşların 25 metre uzağında bulunan kişilerin koşmakta olduğunu gördüğüm için ateş etmek durumunda kaldım. Bu yüzden sivil vatandaşların tarladan çıkmalarını beklememiz gibi bir durum söz konusu olmadı. Erkek örgüt mensuplarının bayan kıyafeti giyerek gezdiklerini bildiğimiz ve hangi kılıkta gezdiğini bilemediğimiz için sivil ya da örgüt mensubu olup olmadığını anlamıyoruz. Herkes hata yapabilir, vazgeçmek olmuyor. Vazgeçmekten kastım mesleğimdir” dedi.

Çatışma çıkmadı

Sürmi İnce’nin oğlu İsmail İnce ise “Sanığın ifade ettiği şekilde herhangi bir çatışma yaşanmamış olup ateş etmesinden evvel silah sesi duymuş olması kesinlikle doğru değildir” dedi.

Haberleri yok

Mahkeme başkanı, sanığın içinde bulunduğu zırhlı araca ait araç içi görüntü kayıtları için bir önceki celselerde Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı’na müzekkere yazısı anımsatarak jandarmanın “araçların atış kayıt görüntülerinin ve telsiz konuşma kayıtlarının komutanlıklarında bulunmadığı, olaya ait araç kayıt ve görüntü cihazlarının Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği” şeklinde cevap verdiğini ifade etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ise ellerinde, “Bahse konu araçlara ait araç içi görüntü kayıtları ve telsiz konuşma kayıtlarının bulunmadığı”nı belirtti. Ayrıca İnce ailesinin avukatlarının olay yerinde keşif yapılması, bilirkişi atanması yönündeki talepleri de mahkeme tarafından reddedildi.

"Sürmi İnce cinayetinde deliller kayboldu!" haberi, 17 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Sürmi İnce cinayetinde deliller kayboldu! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sürmi İnce cinayetinde deliller kayboldu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  2. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  3. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  4. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  5. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  6. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  7. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  8. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  9. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  10. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  11. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  12. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  13. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  14. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  15. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  16. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  17. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  18. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  19. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  20. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
3. Sayfa Haberleri