Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipleri isyanda!

Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipleri isyanda!

Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipler... Akaryakıta gelen zamlar sebebiyle sürücüler kontak açamazken istasyon sahipleri de yüksek fiyatlardan şikayetçi. Siirtli akaryakıt istasyonu işletmecisi İsmail Ensarioğlu, petrolcülerin her ay 20 bin lira zarar ettiğini söyledi.

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar sebebiyle sürücüler de akaryakıt istasyonu sahipleri de dertli. Siirtli akaryakıt istasyonu işletmecisi İsmail Ensarioğlu istasyonlardaki durumu “Benim umudum kalmadı çünkü zarar var. Her bir petrolcü 20 bin lira zarar ediyor bir petrolden. Aylık 20 bin lira zarar ediyor. Mesela ben 5 bin lira elektrik tüketim parasını veriyordum ayda. Şimdi 12 bin lira gelmiş. Kazancım ne olmuş aynı. Aynı kazançla bu zararı ben nasıl kapatayım” ifadeleriyle anlattı.

Sürücülerin aracın kontağı dahi açamadığını belirten Halit Yavuz, “Mazot çok pahalanmış. Bir seferde zam olursa insan kendi tedbirini alır. İki günde bir mazot zammı geliyor. Zamlara yetişemiyoruz. Geçen sene çok iyiydi. Geçen sene 6-6 buçuktu. Bu sene oldu 16. Yüzde 200 zam geldi mazota. Sürücüler konağı zor açar, açamıyor” dedi.

“TAKSİCİLER YAKITLA BAŞ BAŞA”

Taksicilik yaparak geçimini sağlayan Adil Özdemir ise “Şu an iyi değil. Hala da yükseliş var. Bu gidişle bizi kurtarmaz. Durma noktasına geldi bile. Biz taksiciler yakıtla baş başayız, bizi kurtarmıyor. Müşteri bindiriyoruz ‘neden zam yapıyorsunuz’ diyor. Zam yapmasak biz zor durumda kalıyoruz. Mecbur tartışmaya giriyoruz bazen. Geçen seneki fiyatla şimdiki fiyat arasında yüzde yüz fark var. Geçen sene 8-9 liraydı şimdi 15 küsur.”

“KİMSE ARACINI ÇALIŞTIRMIYOR”

Yaklaşık 22 yıldır akaryakıt istasyonu işleten İsmail Ensarioğlu, vatandaşın mazotu borçla talep ettiği belirterek şunları söyledi:

“Son zamanlarda akaryakıtın durumu çok kötü. Çok zamlandı, kimse alamıyor. Şu an kimse aracını çalıştıramıyor. Çalıştırdığı zaman da borçla almak istiyor. Borçla da veremiyoruz çünkü biz peşin aldığımız için borçla da veremiyoruz. Millet zor durumda. Bazen mecburen borçla veriyoruz, paramızı alamıyoruz. Biz de zarar ediyoruz. Bizim karımızı çok indirmişler. Yüzde 5’e, 6’ya indirmişler. 20 sene evvel karımız yüzde 16’ydı, mazotun 1 litresi 500 liraydı (bugünkü değeriyle 50 kuruş). Düşün biz ne kadar geriye gitmişiz.”

“HER BİR PETROLCÜ 20 BİN LİRA ZARAR EDİYOR, AYLIK”

Her geçen gün zarar ettiklerini belirten Ensarioğlu, “Benim umudum kalmadı çünkü zarar var. Her bir petrolcü 20 bin lira zarar ediyor bir petrolden. Aylık 20 bin lira zarar ediyor. Mesela ben 5 bin lira elektrik tüketim parasını veriyordum ayda. Şimdi 12 bin lira gelmiş. Kazancım ne olmuş aynı. Aynı kazançla bu zararı ben nasıl kapatayım. Hatta karımız inmiş” dedi.

“BU GİDİŞLE HEPİMİZ İFLAS EDECEĞİZ”

Köydeki gelirleriyle istasyonu amorti ettiklerini ifade eden Ensarioğlu, “Şimdi bizim araçlarımız var, gereçlerimiz var, çocuklarımız var. Bu kadar insan bunun üzerinde çalışıyor. Bu kadar sigorta, her şeye zam gelmiş lakin bizim karımız inmiş. Bu gidişi ben iyi görmüyorum. Hepimiz iflas edeceğiz. Düşünün bir ay içerisinde bin 500 benzinlik kapatmış resmi olarak. Kapattılar adamlar. Zarar ediyor. Biz zararımızı nereden getiriyoruz? Köyde kaldığımız için yıllık gelirimizle döndürüyoruz. Köyde fıstıklarımız var, köyde gelirimiz var, tarlalarımız var. Bizi kuşatan köydür. Bizi kurtaran ekonomi değil” dedi.

“KİMSE ZORUNLU OLMADIKÇA ARACINA KONTAK VURMUYOR”

Acil bir durum olmadığı müddetçe kimsenin aracını kullanamadığını belirten akaryakıt istasyonu çalışanı Ahmet Gök, “Akaryakıttaki durum şu an gelen şoförlerin tepkisini dinliyoruz. Herkes isyan içerisinde. Kimse zorunlu olmadığı halde arabasına kontak vurmuyor. Eskiden millet pikniğe giderdi, keyfe giderdi. Arabasını kullanırdı her şekilde. Şimdi bakıyorsun bir hastası, acil bir durumu olmadığı sürece kimse kontak vurmaz arabasına. O kadar ateş pahası olmuş” dedi.

 

 

"Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipleri isyanda!" haberi, 13 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipleri isyanda! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sürücüler kontak açamıyor, istasyon sahipleri isyanda! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  2. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  3. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  4. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  5. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  6. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  7. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  8. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  9. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  10. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  11. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  12. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  13. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  14. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  15. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  16. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  17. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  18. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  19. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  20. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
Gündem Haberleri