Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Yenilenebilir enerji konusunda başka bir Almanya olacağız

Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Yenilenebilir enerji konusunda başka bir Almanya olacağız

Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Yenilenebilir... Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, geçtiğimiz günlerde başkent Riyad'da düzenlenen Future Investment Initiative konferansındaki bir panelde konuştu.

 

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı konumundaki Suudi Arabistan, yenilenebilir enerji ile ekonomisini petrol bağımlılığından kurtarmak ve çeşitlendirerek, hidrojen üretiminde öncü olmak istiyor.

NEOM'DA DÜNYANIN EN BÜYÜK TESİSİ İNŞA EDİLİYOR

Suudi Arabistan'ın enerji devi Saudi Aramco, mavi hidrojen konusunda ülkede başı çekiyor. Diğer yandan yeşil hidrojen üretimi söz konusu olduğunda, Pennsylvania merkezli Air Products & Chemicals Inc. Ve yerel ACRA Power International firması, Kızıldeniz kıyısındaki NEOM'da dünyanın en büyük yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerji üretim tesisini kuruyor. Proje ilk olarak Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından duyurulmuştu. Veliaht Prens'in diğer adımlarından biri de ülke ekonomisini petrol bağımlılığından kurtarmak için Japon şirket SoftBank'la bir anlaşma imzalamak olmuştu. Japon şirketle 200 gigavatlık bir güneş enerjisi santrali için adımlar atılmıştı. Bu santral 200 milyar dolara mal olacak ve 100 bin kişiye istihdam sağlayacak. Santralle birlikte elektrik üretimi harcamalarındaki tasarruf 40 milyar dolara ulaşacak.

HEDEF PARİS İKLİM ANLAŞMASI TAAHHÜTLERİNE ULAŞMAK

Bloomberg'te yer alan habere göre , Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, katıldığı panelde, Suudi Arabistan'ın elektrik sektörünün yarısını gaza dönüştürmeyi planladığını, geri kalan enerjinin ise yenilenebilir enerji ile besleneceğini ifade etti. Ülkenin karbon nötrlüğünü taahhüt ettiğini söyleyen Enerji Bakanı, Paris İklim Anlaşması'na da değinerek, anlaşmada belirlenen hedeflere ulaşacak olmanın, Suudi ekonomisini petrole daha az bağımlı hale getireceğini vurguladı. Şu anda, krallık elektrik santrallerinde bol miktarda petrol yakıyor.

PETROL SUUDİ ARABİSTAN İÇİN HALA ÇOK ÖNEMLİ

Suudi Arabistan, dünyada petrol ihracat eden ülkeler arasında birinci sırada. Petrol, ülke ekonomisi için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Suudi Arabistan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) tedarikleri kısıtlama ve fiyatları artırma çabalarına da öncülük ediyor. Aynı zamanda Ekonomi Bakanı Abdülaziz, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün ekonomiye olabilecek olumsuz yansımalarından da endişeli değil. Bakan Abdülaziz, yine aynı panelde yeni corona virüsü dalgasının etkisinden, Krallığın endişe duymadığını dile getirdi ve “Daha fazla endişelenmemizi gerektirecek bir durum yok” ifadelerini kullandı.

PETROL STOKLARI CORONA VİRÜSÜNE RAĞMEN DÜŞTÜ

Almanya ve Çin'in de dahil olduğu dev ekonomiye sahip birçok ülkede, ciddi Covid-19 kısıtlamalarına rağmen, petrol stoklarında düşüş meydana geldi. Bakan Abdülaziz bu durumu “İyiye işaret” olarak nitelendirerek, “Umarım bu kısıtlamalar daha yüksek seviyelere çıkmaz. Ancak biz ülke olarak her türlü duruma hazırlıklıyız. Bizim mottomuz ihtiyatlı olmak” açıklamasında bulundu.

"Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Yenilenebilir enerji konusunda başka bir Almanya olacağız" haberi, 01 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Yenilenebilir enerji konusunda başka bir Almanya olacağız haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Yenilenebilir enerji konusunda başka bir Almanya olacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  2. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  3. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  4. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  5. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  6. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  7. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  8. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  9. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  10. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  11. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  12. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  13. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  14. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  15. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  16. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  17. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  18. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  19. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  20. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
Dünya Haberleri