Suudi Prens Selman'dan ABD'ye Suriye çağrısı

Suudi Prens Selman'dan ABD'ye Suriye çağrısı

Suudi Prens Selman'dan ABD'ye Suriye çağrısı Suudi Prens Selman, Time dergisine verdiği röportajda, ABD  Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'den çok yakına çıkacağız" açıklamasını  değerlendirdi.Amerikalı askerlerin Suriye'de "İran'ı durdurma" noktasındaki son  durak...

Suudi Prens Selman, Time dergisine verdiği röportajda, ABD  Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'den çok yakına çıkacağız" açıklamasını  değerlendirdi.

Amerikalı askerlerin Suriye'de "İran'ı durdurma" noktasındaki son  durak olduğunu savunan Prens Selman, ancak bu yolla İran'ın bölgedeki etkisinin  artmasının engellenebileceğini ifade etti.

"AMERİKALI ASKERLER ORTA VADEDE KALMALI"

Selman, "Amerikalı askerlerin Suriye'de uzun vadeli olmasa bile en  azından orta vadede kalması gerektiğine inanıyoruz. Suriye'deki ABD gücü,  Washington'ın bu ülkenin geleceğinde söz hakkına sahip olmasına da imkan  verecektir." diye konuştu.

İran'ın "vekil" milisleri ve bölgesel müttefikleri aracılığıyla  Beyrut'tan Tahran'a kadar Suriye ve Irak üzerinden etkisini kullanmaya  çalıştığını kaydeden Selman, "Eğer Suriye'den askerlerinizi çekerseniz (İran'a  karşı) bu kontrol noktalarını kaybedersiniz ve bu koridor bölgede birçok şeyin  yaşanmasına yol açabilir." değerlendirmesini yaptı.

"UMARIM ESED, TAHRAN'IN KUKLASI OLMAZ"

Suriye rejiminin geleceğiyle ilgili de yorum yapan Prens Selman,  Beşşar Esad'ın görevden uzaklaştırılmasının artık pek mümkün olmadığını ileri  sürerek "Umarım Esad, Tahran'ın kuklası olmaz. Beşşar Esad kalıyor. Ancak Esad'ın  çıkarlarının, İranlıların bu ülkede her istediklerini yapması ile örtüştüğünü  sanmıyorum." dedi.

ABD Başkanı Trump, Ohio eyaletinde perşembe günü düzenlenen mitingde, "Suriye'den çok yakında çıkacağız. (Bölgedeki) Diğer insanlar artık onunla ilgilensinler. 'Halifelik' diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz.  (DEAŞ'ın elinden) Hepsini geri alacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalara neden olan bu açıklama üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı  Sözcüsü Heather Nauert, "ABD'nin Suriye'den çekileceğine dair bir plandan  haberlerinin olmadığını" söylemişti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise konuyla  ilgili soruları Beyaz Saray'a yönlendirmiş ve Başkan Trump'ın sözlerinden tam  olarak neyi kastettiğini bilmediklerini ifade etmişti.

Öte yandan dün Amerikan Wall Street Journal gazetesindeki bir haberde, Trump'ın, Dışişleri Bakanlığına, Suriye'de ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı  uluslararası koalisyonun desteğiyle terör örgütü YPG/PKK'nın kontrol ettiği  alanların yeniden inşası için ayrılan 200 milyon dolarlık yardımı dondurma  talimatı verdiği bildirilmişti.

"Suudi Prens Selman'dan ABD'ye Suriye çağrısı" haberi, 31 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Suudi Prens Selman'dan ABD'ye Suriye çağrısı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suudi Prens Selman'dan ABD'ye Suriye çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  2. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  3. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  4. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  5. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  6. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  7. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  8. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  9. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  10. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  11. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  12. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  13. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  14. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  15. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  16. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  17. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  18. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  19. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  20. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
Dünya Haberleri