Suwen Tekstil, Halka Arzda Patronların Cebine 314 Milyon Girecek!

Suwen Tekstil, Halka Arzda Patronların Cebine 314 Milyon Girecek!

Suwen Tekstil, Halka Arzda Patronların Cebin... Adı ‘gizemli kadın’ anlamına gelen Suwen Tekstil’in halka arzına onay çıktı. Arz büyüklüğü 425 milyon lira olacak. Bu gelirin 314 milyon lirasını ortaklar alacak!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama’nın (#SUWEN) halka arz izahnamesini onayladı. SPK Haftalık Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, hisseler 18.5 liradan sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.  Şirket ödenmiş sermayesini 50 milyon liradan 56 milyon liraya yükseltecek. 6 milyon liralık bedelli sermaye artırımından gelen paylar ve ortaklara ait hisseler satışa sunulacak.

Mevcut ortaklardan Intilux S.à.r.l.’a ait 16 milyon adet, Birol Sümer’e ait 500 bin adet ve Ali Bolluk’a ait 500 bin adet nominal değerli paylar halka arza konu edilecek.

ARZ GELİRİNİN ÖNEMLİ BİR KISMI ORTAKLARA GİDECEK

Yani bu halka arz gerçekleşirse şirketin kasasına 111 milyon lira girecek. Intilux S.à.r.l.’ın kasasına ise 296 milyon lira aktarılacak. Intilux S.à.r.l. neredeyse şirketin kasasına girecek miktarın iki katı gelir sağlayacak bu arzdan. Birol Sümer ve Ali Bolluk da 9 milyon 250’şer bin lira olmak üzere toplamda 18 milyon 500 bin lirayı cebe indirecek.

HALKA ARZIN AMACI NEDİR?

Başarılı ve büyüme oranları yüksek olan şirketler faaliyetlerini genişletmek ve yatırımlarına fon sağlamak amacıyla, finansal kaynak açığı olan şirketler ise banka kredisi veya borçlanmaya başvurmadan yatırımlar yapabilmek ya da borçlarını ödeyebilmek için halka arz edilirler.

Genellikle halka arzlarda amaç; yeni istihdam sağlaması, şirketin mali yapısının güçlendirilmesi, yeni pazarlar, ihracat ve Ar-Ge başta olmak üzere şirketin daha hızlı büyümesine katkı sağlamak olarak biliniyor.

Bu arada, şirketlerin birçok finansman sağlama yöntemleri var. Bunların en başında mevcut ortağın sermaye koyması. Bir diğeri dış finansman. Bu maliyeti en yüksek yöntemlerden biri. Büyümeyi amaçlayan firmaların sık başvurduğu finansman yöntemlerinden biri de yeni ortaklık. İşte halka arz da yeni ortaklarla büyüme yöntemlerinden biri. Hem de hisselerin önemli bir kısmı satmış olsa bile yönetim yapısında değişiklik olmuyor. Aynen Suwen’de olduğu gibi, çünkü A grubu yani imtiyazlı hisseler hakim ortaların elinde.

EN BÜYÜK PAYI YABANCI ORTAK ALACAK

Suwen’in izahnamesinde halka arz gelirinin kullanılacağı yerler şöyle sıralanıyor: Yüzde 30 işletme sermayesinin finansmanı, yüzde 20 borç kapatmak, yüzde 50 de yatırımların finansmanı. Ancak daha önceden de belirttiğimiz gibi 425 milyon 500 liralık halka arz gelirinin sadece 111 milyon lirası şirketin kasasına girecek. Yani yukarıda sıralanan finansman ihtiyaçları için kullanılacak.

314 milyon 500 bin liralık gelir ise ortakların cebine girecek. Yani satılacak 23 milyon adet hissenin sadece 6 milyonu şirket tarafından gerçekleştirilecek.

Bu arada daha önce yapılan açıklamalarda şirket yöneticileri ek satışın olacağını beyan etmelerine rağmen son izahnamede ek satışın planlanmadığı da diğer detaylar arasında yer alıyor.

Adı, ‘gizemli kadın’ anlamına gelen ‘suwen’ kelimesinden gelen markanın en büyük ortağı Lüksemburg merkezli Intilux S.a.r.l. Yabancı ortağın payı yüzde 52.

Yabancı ortak Suwen’de 26 milyon 343 bin adet B grubu, 2 milyon 500 adet de A grubu yani imtiyazlı paya sahip. Intilux, B grubu payların 16 milyon adedini halka arzda satacak. Bu satıştan da kasasına 296 milyon lira girecek. Yani halka arz gelirinde aslan payı Lüksemburg merkezli şirketin olacak.

Öte yandan hala geçmiş yıl zararları bulunan şirketin izahnamede yayınlanan son üç yıllık bilançolarına bakıldığında halka arzdan hemen önce yaşanan büyük değişimi görmek mümkün.

 

Kaynak : Borsa Gündem

"Suwen Tekstil, Halka Arzda Patronların Cebine 314 Milyon Girecek!" haberi, 15 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Suwen Tekstil, Halka Arzda Patronların Cebine 314 Milyon Girecek! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suwen Tekstil, Halka Arzda Patronların Cebine 314 Milyon Girecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Ekonomi Haberleri