Tabka ve Menbiç''te Suriye Devleti memurları çalışmaya başladı

Tabka ve Menbiç''te Suriye Devleti memurları çalışmaya başladı

Tabka ve Menbiç''te Suriye Devleti memurları... Suriye''nin Kuzeyinde DSG''nin elindeki Tabka ve Menbiç kentinde Suriye Devletine bağlı memurların barajlarda tekrar çalışmalara başladığı öğrenildi.

Suriye Devletine bağlı memurlar, Tabka ve Menbiç'te çalışmalara başladı. PYD Sözcüsü Ciwan Mustafa, daha önce barajlarda çalışan memurların yeniden Menbiç'e gelerek çalışmalara başladığını ifade etti.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, Suriye Hükümeti'ne yakın El-Vatan gazetesi, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Haseke kentinde Neşva Mahallesi'ni Suriye Ordusuna teslim ettiğini ileri sürdü. Suriye devletine yakın kaynaklar da Suriye Devleti ile DSG arasında son dönemlerde çeşitli anlaşmaların olduğunu belirtiyor. 

DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Geçtiğimiz ayda Suriye Devleti ile DSG arasında 3 görüşme gerçekleşirken, geçen Salı günü de Kamışlı'da taraflar arasında önemli bir görüşme daha gerçekleştirildi.

Suriye'nin Kuzeyinde Haseke ve Kamışlı kentlerinde hem Suriye Ordusu'na bağlı askerler, hem de DSG'ye bağlı güçler bulunuyor. Kamışlı kentinde 3 mahallede Suriye Ordusu'na bağlı askerler ile devlet kurumları bulunuyor. Öte yandan, Kamışlı'da ordunun kontrolünde bulunan askeri havaalanın da da halka açık olduğu öğrenildi.

Halep kentinde ise Eşrefiye ve Şeyhmaksut Mahallesi YPG'nin kontrolünde bulunurken, YPG Mart ayında Halep'te 6 mahalleyi Suriye Ordusuna bırakmıştı.

Sputnik'in PYD kaynaklarından edindiği bilgilere göre ise Menbiç ve Tabka kentine 5 yılın ardından Suriye devletine bağlı memurlar yeniden yerleşti. Suriye Devletine bağlı memurların Tabka Barajında çalışarak halka hizmet edecekleri öğrenildi. Menbiç kentine geçen memurların ise Baraj ve elektrik bölümünde çalışacakları öğrenildi. Maaşlarını Suriye Devletinden alan memurların gelmesine Menbiç'te büyük bir askeri varlığı olan ABD'nin ise herhangi bir tepki göstermediği öğrenildi.

Sputnik'e konuşan ve Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı olarak değerlendirdiği Demokratik Birlik Partisi (PYD)'nin Sözcüsü Ciwan Mustafa, daha önce barajlarda çalışanların halka hizmet etmek için Tabka ve Menbiç'e gelerek yeniden çalışmaya başladığını doğruladı. 

'MEMURLARIN DÖNMESİ SURİYE'NİN DÖNDÜĞÜ ANLAMINA GELMİYOR'

Mustafa, "Suriye'nin kuzeyinde, özellikle de Rojava'da devlet kurumları vardı. Bu kurumlar halka hizmet veriyordu, halkın hizmet kurumlarıydı. IŞİD saldırıları nedeniyle Tabka ve Menbiç gibi şehirlerdeki kurumlarda çalışanlar ise çalıştıkları kurumları terk etmişti. IŞİD'in gitmesiyle birlikte ise çalışanlar tekrar kurumlarına dönüp halka hizmet vermeye başladılar. Devlet memurlarının dönmesi, Suriye devletinin döndüğü anlamına gelmiyor. Sadece şahsi olarak geliyorlar. Halka hizmet etmek için geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Suriye devleti ile herhangi bir anlaşma yapmadıklarını savunan Mustafa, şöyle devam etti "Bu tür anlaşma iddiaları rejime yakın medya tarafından yapılmaktadır. Biz sadece Kürtlerin sorunları için değil Suriye sorununun çözümü için de herkesle diyaloğa hazırız. Daha önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kürtlerle diyaloğa hazır olduğunu açıklamıştı ancak o açıklamaları sözde kaldı. Pratiğe yansımadı."

Suriye'de savaşın başlamasından bu yana Suriye devleti bütün memurların maaşını halen ödüyor. Yüzbinlerce memur işe gidememesine ve ülkede olmamasına rağmen maaşlarını alabiliyor.

"Tabka ve Menbiç''te Suriye Devleti memurları çalışmaya başladı" haberi, 13 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Tabka ve Menbiç''te Suriye Devleti memurları çalışmaya başladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tabka ve Menbiç''te Suriye Devleti memurları çalışmaya başladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  2. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  3. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  4. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  5. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  6. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  7. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  8. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  9. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  10. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  11. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  12. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  13. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  14. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  15. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  16. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  17. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  18. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  19. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  20. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
Dünya Haberleri