Taha Dağlı: Cavit Çağlar beni kanala çağırdı, ekibimle gelirim dedim

Taha Dağlı: Cavit Çağlar beni kanala çağırdı, ekibimle gelirim dedim

Taha Dağlı: Cavit Çağlar beni kanala çağırdı... 26 günlük yayının ardından dün kapanan Olay TV'nin başına iktidar tarafından getirilmek istendiği iddiaları ile gündeme gelen Taha Dağlı, kendisini kanala frekans sahibi Cavit Çağlar'ın davet ettiğini öne sürdü.

Olay TV'nin kapatılma sürecinde iktidar tarafından kanalın başına getirilmek istendiği iddiaları ile gündeme gelen Taha Dağlı, topu Cavit Çağlar'a attı. Kanalın yayın politikası nedeniyle iktidardan baskı gördüğünü söyleyerek kanalın kapanması işaretini veren Çağlar'ın Kanal 7 ve Ülke TV Dış Haberler Müdürlüğü görevini yürüten Taha Dağlı ile bir dizi görüşme yaptığı açıklanmıştı.

Kanalın kapatılması sonrası Taha Dağlı o görüşmelere yönelik açıklamada bulundu. Dağlı Superhaber'de yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

BENİ CAVİT ÇAĞLAR ÇAĞIRDI: Olay TV meselesinde Cavit Çağlar’a 'liste yollandı', 'kayyım atanmaya çalışıldı' gibi iddialar var. Ben Cavit beyin beni arayıp, bizzat kendisinin davet etmesi üzerine ofisine gittim. Bir dizi görüşmemiz oldu. Kendisi Olay TV’nin yayın politikasından son derece rahatsız olduğunu, aslında böyle bir yayın arzu etmediğini ama en baştan müdahale etmediğinden dolayı maalesef işin bu noktaya geldiğini, bir nevi kandırıldığını söyledi. Cavit beyi tüm Türkiye tanır, merkez sağ çizgideki bir isimdir. Sahibi olduğu kanalın yayın politikasının ise bu çizginin çok uzağında kalmasından dolayı benimle yeni bir editoryal ekip konusunda bazı görüşmeler gerçekleştirdi. Kanal çalışanların işine son vermek gibi bir durum asla söz konusu olmadı.

6-7 KİŞİLİK EKİBİMLE GELİRİM DEDİM: Yayın konusunda bana yaptığı iş teklifi doğrultusunda 6-7 kişiden oluşan ekibimle gelebileceğimi söyledim. Sanırım 'yollandı' dedikleri liste bu. Ama 6-7 kişiden oluşan o listeyi kendi yakın çevremle istişarelerim sonucu belirledim. Hepsi de farklı yayın organlarında yıllardır görev yapmış olan, Türkiye konusunda hassas olan, bu ülkenin milli menfaatlerine duyarlı objektif ve tecrübeli isimlerdi. İçlerinde Cavit beyin NTV yıllarından şahsen tanıdığı önemli televizyon habercileri de vardı. Orada çalışanların geleceğiyle ilgili olumsuz hiçbir tasarrufun bulunmayacağını ısrarla vurguladım. Sadece benle beraber gelecek arkadaşlarımın pozisyonlarındaki kişilerin değiştirilmesi gerektiğini konuştuk.

ALABARDA VE GEMİCİ İLE DE GÖRÜŞTÜ: Cavit bey kabul etti hatta bazı isimlerin kendisi tarafından istenmediğini de belirtti. Yusuf Alabarda ve Ahmet Gemici gibi bazı arkadaşlarımızla da bizzat görüştü. Sonrasında bir daha görüşmemiz olmadı. Kanalın kapatılacağını da medyadan öğrendim. Eğer Cavit beyle konuştuğumuz ve anlaştığımız süreç gerçekleştirilmiş olsaydı, Olay TV bugün Cavit beyin bizzat rahatsız olduğu marjinal noktada değil bizzat kendisinin istediği şekilde Türkiye çizgisinde yayın yapan merkezde bir kanal olacaktı.

"Taha Dağlı: Cavit Çağlar beni kanala çağırdı, ekibimle gelirim dedim" haberi, 26 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Taha Dağlı: Cavit Çağlar beni kanala çağırdı, ekibimle gelirim dedim haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Taha Dağlı: Cavit Çağlar beni kanala çağırdı, ekibimle gelirim dedim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  2. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  3. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  4. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  5. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  6. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  7. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  8. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  9. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  10. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  11. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  12. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  13. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  14. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  15. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  16. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  17. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  18. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  19. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  20. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
Otomotiv Haberleri