Tahir Elçi Davası’nda Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verildi

Tahir Elçi Davası’nda Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verildi

Tahir Elçi Davası’nda Ahmet Davutoğlu’nun ta... Tahir Elçi cinayeti davasında mahkeme, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Tahir Elçi davası tanıklarından tutuklu Deniz Ataş’ın, kendilerini MİT elemanı olarak tanıtan kişilerce, “Tahir Elçi dosyasında ifadeni geri çekeceksin. Diyeceksin ki Tahir Elçi’yi biz öldürmüşüz. İfadeni geri çekmezsen o zaman görürsün” diye tehdit edildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinden yargılanan 3’ü polis 4 kişi hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Davada S.T, M.S. F.T adlı polisler “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek”ten 3 yıldan 9 yıla kadar yargılanırken hakkında yakalama kararı bulunan Uğur Yakışır ise “olası kastla ölüme sebebiyet verme” suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyor.

Duruşmaya Tahir Elçi’nin kardeşleri Mehmet Elçi, Ömer Elçi, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, bölgedeki baroların başkanları ve çok sayıda yabancı kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

MA’nın haberine göre; Avukatların Tahir Elçi davasında tanık olarak dinlenen Deniz Ataş ile yaptıkları ve tutanak altına aldıkları görüşme özetle şu şekilde:

MİT OLARAK TANITTI

‘Açık görüş odasında beni bekliyorlardı. Ellerinde askeri dosyaları ve benim davamın dosyası vardı’ şeklinde ifade etmiştir. Görüşmeye gelen kişilerin kendilerini MİT olarak tanıttıklarını ‘Korkma biz seni koruruz, aileler nasıl para yatırıyor, avukatlar nasıl içeri not gönderiyor, örgüt nasıl haber gönderiyor. Avukatını tanıyoruz, cevap ver, vermezsen senin avukatının ne iş yaptığını biliyoruz, onu da tutuklarız. Tahir Elçi dosyasında ifadeni geri çekeceksin. Tahir Elçi’yi biz öldürdük diyeceksin. İfadeni geri çekmezsen başına gelecekleri göreceksin, seni rahat bırakmayacağız’ dediler. Avukat Özüm ve Avukat Ayşe’yi sorarak, ‘Tutanak tutup, onları tutuklayacağız, diyeceğiz ki bunlar sana zorla ifade verdirtiyorlar’ şeklinde görüşmenin geçtiğini kendisinin onlarla görüşmeyi kabul etmediğini, doğruları söylediğini, onların zoruyla yalan ifade vermeyeceğini belirtmiştir.

YAKIŞIR, ELÇİ İLE İLGİLİ HİÇ BİR BEYANDA BULUNMADI

Tanık Hüseyin Öğünç dinlendi. Öğünç’e sanıklardan Uğur Yakışır’ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Öğünç, Yakışır’ı tanıdığını söyleyerek, “Ben 2011’de örgüte katıldım. Sur olaylarının yaşandığı 2015-2016 yıllarında orta saha denilen Diyarbakır’da kaldım. Uğur Yakışır’ın bu dönemde Azad Farqin ve Numan Batman tarafından Sur’da görevlendirildiğini biliyorduk. Yakışır’da buradaki olayları anlatıyordu” dedi. Mahkeme başkanının “Tahir Elçi’yle ilgili beyanda bulundu mu?” sorusuna Öğünç, “Tahir Elçi ile ilgili hiç bir beyanı olmadı” dedi.

“BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, “Bu 5’inci celsemiz ve bir arpa boyu yol alamadık. Biz bu cinayetin normal bir cinayet davası olarak görülmesini kabul etmiyoruz ve buna da izin vermeyeceğiz. TÜBİTAK’a yazdınız, kaç defa yanlış gönderildi, boş geldi. Silinen görüntü kayıtları ya da bozuk olduğu yönünde araştırılan görüntülerin akıbetini yazışmalarla çözemeyiz. Tanık Deniz Ataç dinlendi, sonrasında mektup gönderdi. İstendiği gibi bir ifade vermiş olsaydı dosyayı ona göre karara bağlayacaktınız. Bu kadar önemli bir davada soruşturma makamı yapılan hukuksuzluklara rağmen bir ihbarda dahi bulunmadınız” dedi.

 

"Tahir Elçi Davası’nda Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verildi" haberi, 15 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Tahir Elçi Davası’nda Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tahir Elçi Davası’nda Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesine karar verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  2. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  3. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  4. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  5. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  6. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  7. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  8. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  9. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  10. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  11. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  12. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  13. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  14. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  15. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  16. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  17. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  18. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  19. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  20. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
Yargı Haberleri