Takvim bugün netleşiyor! İşte koronavirüs tedbirlerinin ilk kaldırılacağı sektörler

Takvim bugün netleşiyor! İşte koronavirüs tedbirlerinin ilk kaldırılacağı sektörler

Takvim bugün netleşiyor! İşte koronavirüs te... Bakanlar Kurulu toplantısında normalleşme süreci ele alınacak. Toplantıda normalleşme sürecinde yeninden açılacak iş yerleri gündem konusu olacak olacak.

Bugün gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu toplantısında normalleşme süreci ele alınacak. Toplantıda normalleşme sürecinde yeninden açılacak iş yerleri gündem konusu olacak olacak.

Hüriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü Bakanlar Kuruluı toplantısında ele alınacak normalleşme süresince mayıs ayı içinde yeniden açılacak sektörleri yazdı.

Selvi'nin aldığı bilgilere göre berberler ve kuaförler mayıs ayı içinde yeniden açılacak. Turizm ve hava yollarında ise normale dönüş Haziran ayında olacak. Camilerin ibadete açılması da Haziran ayını bulacak.

Selvi'nin "İşte normalleşecek sektörler" başlıklı yazısında verdiği kulis bilgileri şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geçen hafta bakanlıklardan ve sivil toplum kuruluşlarından normalleşme sürecine ilişkin önerilerini aldı, onlarla toplantılar yaptı. Geniş bir veritabanı oluşturmaya özen gösterildi. Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun önerileri ise belirleyici oldu. Fuat Oktay, titiz bir hazırlık süreci sonunda bir taslak hazırladı. Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da kapsamlı bir sunum yapacak.

Salgın sürecine ilişkin iyi, orta ve kötü senaryolar dikkate alınarak normalleşme sürecinin dinamik bir şekilde yönetilmesi kararı alındı. Hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı ve kalabalık yerlerde bir arada bulunulmaması, normalleşme sürecinin de kırmızı çizgilerini oluşturacak. Salgının yayılması ve bulaşın önlenmesi temel yaklaşım olmaya devam edecek.

GÖZÜNÜZ AYDIN

Koronavirüsle mücadele sürecinde berber ve kuaförlerin hayatımızda ne denli önemli olduğu ortaya çıktı. Erkeklerin bu konuda ne kadar beceriksiz olduğunu gördük. Bir milletvekili, “Benim eşim köylü kızı. Babasıyla koyun kırkmışlar. Eli yatkın. Beni eşim tıraş etti” diye anlatmıştı. Kuaförlerin kadınların hayatındaki önemi de bir kez daha ortaya çıktı. Sahte sarışınlar açısından zor bir dönem oldu. Neyse, bundan kurtuluyoruz. Yaşasın berberler ve kuaförler! Mayıs ayında küçük esnaf, berberler, kuaförler, kafe ve pastane, restoran gibi hizmet veren yerler açılıyor. Tabii çok sıkı önlemler geliyor.

TURİZM HAZİRANDA

Turizm Türkiye’nin bacasız sanayisi. Onlar mayıs ayını hazırlık süreç olarak değerlendirecekler. Konaklama, açık büfe ve sosyal etkinlikler sıkı kurallara bağlanıyor. Ama haziran ayında turistik tesisler açılıyor. Otel, motel, müze ve örenyerleri açılacak. Kültürel etkinlikler yine haziran ayında başlatılıyor. Ancak tatil merkezlerimiz açısından çözüm bekleyen bir sorun, turistlerin durumu olacak.

UÇUŞLAR HAZİRANDA

Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşları haziran ayında başlayacak. Dış hat uçuşları ise ülkelerin durumuna göre belirlenecek. Tren seferleri de haziran ayında başlıyor. Çalışma hayatı, adalet ve ekonomi ise haziran-eylül arasında kademeli olarak normalleşme sürecinde yerini alacak.

CAMİLER HAZİRANDA AÇILIYOR

Koronavirüs nedeniyle camilerde vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılınması yasaklanmıştı. Bayram namazında da aynı yasağın devam etmesi bekleniyor. Ama haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak.

"Takvim bugün netleşiyor! İşte koronavirüs tedbirlerinin ilk kaldırılacağı sektörler" haberi, 04 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Medya kategorisi altında bulunan Takvim bugün netleşiyor! İşte koronavirüs tedbirlerinin ilk kaldırılacağı sektörler haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Takvim bugün netleşiyor! İşte koronavirüs tedbirlerinin ilk kaldırılacağı sektörler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:56 Puding zannedenler yanılıyor! Pudingten çok daha lezzetli çikolatalı mousse tarifi!
  2. 03:56 Gezeravcı duyurdu: "Birkaç yıl içinde yerli roketle Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
  3. 03:55 On binlerce kişi, İran'da Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen veda törenine katıldı
  4. 03:52 Trump'ın avukatları, "sus payı" davasıyla ilgili savunmalarını bitirdi
  5. 02:45 Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu
  6. 02:43 Yıllarca zararlı olduğuna inanılan birçok şey aslında sağlık için faydalı çıktı!
  7. 02:20 Bayat ekmek bakın ne işe yarıyor: İşte yapılabilecekler!
  8. 02:16 ATM'lerde yeni dönem: Bu paraları kabul etmeyecek!
  9. 02:14 Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
  10. 02:12 Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
  11. 02:11 Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!
  12. 02:08 Topuklu ayakkabıların yenilikçi tasarımı sosyal medyada viral oldu
  13. 02:06 Bu tür kulaklıklar kulak sağlığınızı bozabilir!
  14. 02:04 Halka arz rüzgarı duruluyor mu?
  15. 02:03 Konut satışları durdu, GYF’lere talep arttı!
  16. 02:01 Schengen vizesine başvuru açıklandı: 6 milyar TL ödeme yapılmış
  17. 01:59 Apple marka haftası başladı: Telefon, tablet ve kulaklık alacaklar için harika fırsatlar var!
  18. 01:48 Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
  19. 01:42 Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
  20. 01:42 Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
Otomotiv Haberleri