Fettah Tamince’ye Saray gölgesiyle beraat!

Fettah Tamince’ye Saray gölgesiyle beraat!

Fettah Tamince’ye Saray gölgesiyle beraat! Üç soruşturması takipsizlikle sonuçlanan Fettah Tamince hakkında tek dava beraatla sonuçlandı. AKM temel atma töreninde Erdoğan’la yan yana olan Tamince’yi Saray’ın İdari İşler Başkanı Metin Kıraklı’nın avukat eşi...

Üç soruşturması takipsizlikle sonuçlanan Fettah Tamince hakkında tek dava beraatla sonuçlandı. AKM temel atma töreninde Erdoğan’la yan yana olan Tamince’yi Saray’ın İdari İşler Başkanı Metin Kıraklı’nın avukat eşi savundu.

İş insanı Fettah Tamince, Konya’da FETÖ terör örgütüne yardım suçlamasıyla süren davasında beraat etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la, ihalesini aldığı Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) temel atma törenine katılan Tamince’yi mahkemede Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın avukat eşi Gülçin Kıratlı savundu. Tamince’nin Antalya’da takipsizlikle sonuçlanan soruşturmasında ise avukatı, Erdoğan’ın avukatı Ahmet Kürşat Köhle olmuştu.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Tamince, lise ve üniversite dönemlerinde bugün FETÖ kabul edilen cemaatin evlerinde kaldı. 2002’de Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyaret eden, orada bir gece kalan Tamince, Antalya’da cemaat yurtlarının yapımına yardımcı oldu. Tamince, yine FETÖ’nün yönlendirmesiyle Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni kurdu. Tamince hakkında FETÖ’den bugüne kadar 4 soruşturma açıldı. Bunlardan İstanbul’da olan takipsizlikle sonuçlandı. Antalya’daki iki ayrı soruşturmada da yine takipsizlik kararı verildi.

Antalya’daki soruşturmada Savcı Erkan Gözkaya’nın verdiği takipsizlik kararına emekli Hâkim Osman Kaçmaz itiraz etmiş, karar Antalya 3. Sulh Ceza Hâkimi İbrahim Hakkı Kılınç tarafından kaldırılmıştı. Kararın kesin olmasına karşın savcı Gözkaya, karar düzeltme talebinde bulunmuştu. Hâkim Kılınç’ın izinli olduğu gün yerine bakan Hâkim Mehmet Karson, talebe olumlu yanıt vermiş ve takipsizlik kararını onamıştı. Bu karardan sonra HSK, takipsizliği kaldırarak dava açılmasını isteyen hâkim Kılınç’ı görevden almıştı.

Ve beraat kararı

Tamince hakkındaki tek dava Konya’da açıldı. Konya Başsavcılığı, Tamince hakkında FETÖ terör örgütüne yardım iddiasıyla iddianame düzenledi. İddianamede toplam 74 sanık yer aldı. Edinilen bilgiye göre Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bu dava sonunda Tamince’nin beraatına karar verdi. Bu davanın dikkat çeken diğer bir yanı ise Tamince’yi Avukat Gülçin Kıratlı’nın savunması oldu. Gülçin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın eşi. Ankara’da Hitit Arabuluculuk Bürosu’nda çalışan Gülçin Kıratlı’nın, Konya’daki davada Tamince’nin avukatlığını yapması soru işaretlerine neden oldu. Hitit Arabuluculuk’un açılışını da Metin Kıratlı yapmıştı. Cumhuriyet’in aradığı Gülçin Kıratlı, beraat kararının gerekçesine ilişkin açıklama yapmak istemediğini belirtti.

Yan yanalar

Fettah Tamince, son olarak AKM’nin temel atma töreni sırasında dikkat çekmişti. 10 Şubat’ta düzenlenen temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Tamince de sahneye çıkmıştı. İnşaatı Tamince’nin patronu olduğu Sembol İnşaat’ın yapacağı açıklanmıştı. İhalenin ilk aşaması 860 milyon bedelle Yeni Yapı-Sembol İnşaat ortaklığına verilmişti.

"Fettah Tamince’ye Saray gölgesiyle beraat!" haberi, 08 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Fettah Tamince’ye Saray gölgesiyle beraat! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fettah Tamince’ye Saray gölgesiyle beraat! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri