Tanju Özcan: İhracın sebebi, cumhurbaşkanı adaylığı tweetim

Tanju Özcan: İhracın sebebi, cumhurbaşkanı adaylığı tweetim

Tanju Özcan: İhracın sebebi, cumhurbaşkanı a... ''Özcan'ın benimsediği yöntem, sosyal demokrat bir partinin politikası olamaz''

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sığınmacılara suyu 10 kat pahalı vereceğini ilan ettiği günden beri CHP açısından taşınmaz bir yüke dönüşmüştü. Kamuoyundaki mülteci karşıtı iklimden çekinildiği için Özcan'a dokunulmadı. Özcan da el yükselttikçe yükseltti.

AK Partili Belediye Meclis üyesi Hacer Çınar'a "Bana niye el sallıyorsunuz. Ben evli barklı bir adamım, ayıp oluyor" demesi CHP için bardağı taşıran damla son oldu.

Fakat Özcan'a sorarsanız, ihraç için bir bahane bu.

Önceki gün görüştüğüm Özcan, Çınar'la yaşadıkları diyalogda asıl mağdurun kendisi olduğunu ileri sürüyor. Kendi cephesinden olayı şöyle anlatıyor:

"Oylama yapıyoruz, ciddi bir oylama. Evet diyen var, hayır diyen var. Sayıyorum. Bir sağ elini kaldırıyor, bir sol elini. El sallıyor. 'Hanımefendi, hayır diye geçeceğim kayıtlara' dedim. Sonra dedim ki, 'El mi sallıyorsunuz bana?' 'Evet, sallıyorum' dedi. 'Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı bir adamım, ayıp olmuyor mu' dedim. Sinirli şekilde söyledim. Yüzümde bir gülümseme var ama... Kadın tepki göstermedi. AKP'li meclis üyeleri de. 15 gün sonra gösterdiler. Özür dilenmesini ben bekliyorum."

Özcan'a, bu tartışmadan sonra belediye önünde yapılan protesto sırasında cama çıkıp müziğe tempo tutmasını sordum. "Beni protesto ediyorlardı, izledim. Değişik bir müzik çalıyordu, gayrıihtiyari ritim tutmuşum" diyor.

CHP yönetimi tarafından, kadınlara karşı ölçüsüz ve lakayt davranmakla suçlandığını hatırlattım.

Özcan, şu karşılığı veriyor:

"Espri yapmayı seviyorum. Siyasetin mizahi bir yönü olması gerekiyor. Özü sözü bir biriyim. Bazen gaf da yapıyorsun. Gaf yapmayan bir siyasetçi tanıyor musunuz? Espiri yaparken kimine göre ölçü kaçıyor, kimine göre kaçmıyor. İstanbul ve Ankara belediyesinden sonra en çok canlı yayında izlenen, bizim meclistir. Gençler özellikle... Siyasetin eğlenceli kısmını görmek istiyorlar. Şakalaşıyoruz da. Bazen şeyimizi aşıyoruz."

Başka partiye geçmeyecek

Özcan'a göre ihraç edilmek istenmesinin asıl gerekçesi, 6 Haziran'da paylaştığı tweet. Bu tweette Kılıçdaroğlu'na seslenen Özcan, şunları yazdı:

"1 hafta önce kibir abidesi size 'Yüreğin yetiyorsa aday ol' demişti Sn. Gn. Başkanım. Sizden ses çıkmadı. Siyaset iddia işidir. Yol verin, ben bu resti göreyim. Hazırım, inan olsun. Sandıkta dürüvereyim defterini. Güvenin bana. Yenerim!!!"

Özcan'a "Neden böyle bir tweet attınız?" diye sordum.

"Dayanamadım. (Erdoğan'ın) sürekli genel başkanı ve partiyi aşağılamasından müthiş rahatsızlık duyuyorum" diyor.

Şöyle devam ediyor:

"Gücüme giden şu oldu: Deselerdi ki, 'Genel başkanla ters düşüyor, kamuoyu önünde parti politikalarına ve disiplinine aykırı hareket ediyor', eyvallah diyecektim. Asıl disipline verilme sebebim, o tweet. Ayrıca sığınmacılarla ve HDP ilgili söylemlerim, partinin Atatürkçü çizgiden ayrılma alametleri..."

Özcan, ihraç edileceğini düşünüyor.

Zafer ya da Memleket partilerine geçmeyeceğini kaydediyor.

Diyor ki:

"Başka partiye geçmem. Gerekirse siyasi hayatımı bağımsız belediye başkanı olarak devam ettiririm. Gücüme inanıyorsam bağımsız olarak çıkmayı deneyebilirim. Mahkemeye müracaat edeceğim. CHP'den başka yere gitmeyi asla düşünmedim. Beni göndermeye çalışanlar benden daha eski partili değil ki."

Özcan'ın davranışları CHP'yi öfkelendirdiği için Merkez Yönetim Kurulu oybirliğiyle disipline sevk etti. Bir MYK üyesi "Büyük ihtimalle ihraç edeceğiz. Daha önce kınama verdik. Bir daha yaptı. Artık rahatsızlık verici. Bütün meclisin önünde kadına böyle denir mi!" diye tepkisini gösteriyor.

Özcan'ın üç hatası

Özcan, Bolu gibi küçük bir şehrin belediye meclisini İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden sonra, en çok merak edilen mecraya dönüştürdü.

AK Partililere poşet çay atmak gibi şovları sempati yarattı.

Asıl hamlesi Suriyelilere suyu 10 kat daha pahalıya satma, nikah ücretini 100 bin TL yapması oldu.

Özcan'ın dikkat çektiği üzere Türkiye'nin ekonomik ve sosyal patlamalara gebe olan ve acilen çözmesi gereken mülteci sorunu var. AK Parti'den sonraki iktidarın ilk ödevi, Suriye ile masaya oturup geri dönüş görüşmelerini başlatmaktır.

Ancak Türk milletini sürgün veya tehcir gibi suçlarla itham ettirecek veya alnımıza leke sürdürecek insanlık dışı bir öneri, çözüm yolu olarak gösterilemez.

Özcan'ın benimsediği yöntem, sosyaldemokrat bir partinin politikası olamaz.

Sosyaldemokratlar Kerbela'yı önermezler.

Özcan, parti politikasını ihlal etmekle kalmıyor.

İnsan haklarını da yok sayıyor.

Diğer taraftan, kadınlarla kurduğu ilişkilerde cinsel içerikli dokundurma ve 'şakalara' başvuruyor. Bunu da esprili olmasıyla açıklıyor. Oysa özenli bir dil kullanması gerekiyor.

Son olarak, disipline sevkinin asıl gerekçesi olarak gösterdiği o tweeti, esasen gerçek bir ihraç nedeni olabilir. Çünkü Özcan'ın paylaşımı, liderini küçük düşüren bir alaycılık içeriyor. Muharrem İnce taraftarı olduğu halde Özcan'ın 2018'de milletvekili, ertesi yıl da belediye başkanı seçilmesini sağlayan bir lider, bu üslupla karşılık görmeyi hiç hak etmiyor.

Milletvekili olmaktan, bir belediyeyi yönetmekten, cumhurbaşkanı seçilmekten önce gelen değerler var.

 

"Tanju Özcan: İhracın sebebi, cumhurbaşkanı adaylığı tweetim" haberi, 16 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 16 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tanju Özcan: İhracın sebebi, cumhurbaşkanı adaylığı tweetim haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tanju Özcan: İhracın sebebi, cumhurbaşkanı adaylığı tweetim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  2. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  3. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  4. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  5. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  6. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  7. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  8. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  9. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  10. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  11. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  12. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  13. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  14. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  15. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  16. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  17. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  18. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  19. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  20. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
Politika Haberleri