Tank Palet Fabrikası'nın satışına Danıştay'dan itiraz: İşlemin iptalini istedi!

Tank Palet Fabrikası'nın satışına Danıştay'dan itiraz: İşlemin iptalini istedi!

Tank Palet Fabrikası'nın satışına Danıştay'd... Satışı gerçekleşen Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi. Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin Danıştay savcısı işlemin iptalini talep etti.Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine...

Satışı gerçekleşen Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi. Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin Danıştay savcısı işlemin iptalini talep etti.

Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin davada görüşünü açıklayan Danıştay savcısı, özelleştirme işleminin iptalini istedi.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre; Danıştay savcısı esas hakkındaki mütalaasında, fabrikanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle değil ancak kanunla özelleştirilebileceğini vurguladı. Mütalaada, fabrikanın “verimliliğini artırmak, kamu giderlerinde azalma sağlamak ve Hazine'ye ait taşınmazları değerlendirmek” şeklindeki amaçları gerçekleştirecek bir kurum olmadığı, askeri tesis niteliğinde bulunduğu ve milli güvenlik hizmetlerini yerine getirmek amacıyla kurulduğu vurgulandı. Fabrikanın kamu yararına aykırı biçimde ve Savunma Sanayii Güvenliği Kanunu'nda belirtilen esasların da dışında özelleştirildiği ifade edilen mütalaada, bu nedenlerle işlemin iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

SAVCI HAKLI BULDU

Halkın Kurtuluşu Partisi'nin (HKP), Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi işleminin iptali için açtığı davada çok önemli bir gelişme yaşandı. Davada, esas hakkında mütalaasını sunan savcı, HKP'nin başvurusunu haklı bularak, işlemin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

ÖZELLEŞTİRME KANUNLA YAPILABİLİR

Savcı mütalaasında, Özelleştirme Kanunu'nda yapılan değişikliğin, fabrikanın Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirilebilmesi için yeterli olmadığı, Anayasa'ya göre özelleştirmenin ancak kanunla yapılabileceği ifade edildi. Savunma Sanayi Kanunu'na göre, askeri tesislerde gerçekleştirilen projelerin, kanundaki ayrı bir özel statüyle korunduğu belirtilen mütalaada, buna karşın özelleştirme işlemi yapılırken, kanundaki bu özel statünün dikkate alınmadığı, işlemin bu yönüyle de yasaya aykırı olduğu ifade edildi.

ASKERİ TESİS VURGUSU

Mütalaada, fabrikanın “verimliliğini artırmak, kamu giderlerinde azalma sağlamak ve Hazine'ye ait taşınmazları değerlendirmek” amaçlarıyla özelleştirildiği iddialarına da yanıt verilerek, fabrikanın bu amaçları gerçekleştirecek bir kurum değil, askeri tesis niteliğinde bulunduğu ve milli güvenlik hizmetlerini yerine getirmek amacıyla kurulduğu vurgulandı. Fabrikanın kamu yararına aykırı biçimde ve kanunda belirtilen esasların da dışında özelleştirildiği ifade edilen mütalaada, bu nedenlerle işlemin iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

'BU VATANA İHANETTİR'

HKP'den ise konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhuriyet'in kazanımlarına sahip çıkan hukuk insanlarının hâlâ kalabilmiş olması bizleri sevindiriyor. Bugüne dek Cumhuriyet Savcılıkları, İdari Yargı, Anayasa Mahkemesi ve Uluslararası Hukuk kurumları nezdinde yüzlerce hukuk savaşımı verdik, veriyoruz. Çünkü bu vatanı halkımız bin bir zorluklarla, büyük özverilerle yarattı, kolayca da kaybedilemez. Tank-Palet Fabrikası'nın özelleştirilme kapsamına alınmasını hukuk terimlerle açıklamanın yetmeyeceğini, bir ülke ve ordusunun ve savaş gücünün yok edilmesi anlamına geldiğini ifade etmek zorundayız. Dolayısıyla bu özelleştirme vatana ihanettir.”

"Tank Palet Fabrikası'nın satışına Danıştay'dan itiraz: İşlemin iptalini istedi!" haberi, 30 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Tank Palet Fabrikası'nın satışına Danıştay'dan itiraz: İşlemin iptalini istedi! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tank Palet Fabrikası'nın satışına Danıştay'dan itiraz: İşlemin iptalini istedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
    2. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
    3. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
    4. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
    5. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
    6. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
    7. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
    8. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
    9. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
    10. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
    11. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
    12. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
    13. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
    14. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
    15. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
    16. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
    17. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
    18. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
    19. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
    20. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
    Haberleri