Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda saldırı iddiası!

Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda saldırı iddiası!

Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda saldırı iddiası! Tarihi Eminönü Balıkçısı'nda müşterilerin saldırıya uğradığı iddiası Ekşi Sözlük ve Twitter'da gündem oldu. İddialara göre saldırıya uğrayan kişi, kadınları

Tarihi Eminönü Balıkçısı'nda müşterilerin saldırıya uğradığı iddiası Ekşi Sözlük ve Twitter'da gündem oldu. İddialara göre saldırıya uğrayan kişi, kadınları rahatsız eden çalışanlara tepki gösterdikleri için önce hakarete sonrasında da saldırıya uğradıklarını belirtti. Olayla ilgili sosyal medya kullanıcıları #eminönündevahşet etiketiyle boykot çağrısında bulundu. İstanbul emniyeti ise konuyla ilgili bir açıklama yayınladı ve 8 kişinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

İddialara göre saldırıya uğrayan kişi, kadınları rahatsız eden çalışanlara tepki gösterdikleri için önce hakarete sonrasında da saldırıya uğradıklarını belirtti.

İstanbul’daki Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda müşterilere saldırıldığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Ekşi Sözlük’te paylaşılan olay, Twitter’da da “#EminönündeVahşet” etiketiyle en çok paylaşım yapılan başlıklardan oldu.

Ekşi Sözlük’te “tarihi eminönü balıkçısında yaşanan vahşet” başlığında bir yazar, arkadaşının yaşadığını iddia ettiği bir saldırıyı yazdı. Paylaşıma göre, 4 Ağustos’ta Tarihi Eminönü Balıkçısı’na giden müşteriler çalışanların saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan kişi, kadınları rahatsız eden çalışanlara tepki gösterdikleri için önce hakarete sonrasında da saldırıya uğradıklarını belirtti.

Paylaşımda saldırı şu ifadelerle anlatıldı:

“Birkaç saniye içinde gemi ve turşucuda çalışan yaklaşık 20 kişinin üzerimize doğru koştuğunu gördük. Ne olduğunu anlamadan bize saldırdılar. 3’ümüzü de ayrı köşelere çekerek yumruk ve tekmeler savurdular. O sırada üzerime kesici aletle koşan birini gören küçük abim önündeki saldırganları dağıtarak koşan kişiyi engelledi. Korunmasız kaldığı için yüzüne ve vücuduna fazlaca darbe aldı. Pala olduğunu düşündüğümüz kesici aletle kafasına gelen darbe sonrası kanlar içinde yerde kaldı.”

‘OLAY YERİNE GELEN POLİSLER TUTANAK TUTMADAN GİTMİŞ’

Polise haber verdiklerini aktaran kişi, “10 dakikalık yürüme mesafesindeki sirkeci karakolundan en az 25 dakika sonra geldiler. 20 kişi tarafından saldırıya uğradığımızı ihbar etmemize rağmen sadece 2 kişi gelmişlerdi. Hiçbir müdahalede bulunmadan olayla ilgili sorular sordular. Tutanak tuttuklarını ve karakolda ifade verdikten sonra şikayette bulunabileceğimizi belirttiler” dedi.

Tedavilerinin ardından şikayetçi olmak için karakola gittiklerini aktaran kişi, olay yerine gelen polislerin tutanak tutmadıklarını öğrendiklerini belirtti:

“Tutanağın tutulmadığını duyan daha rütbeli olduğunu düşündüğümüz polis olay yerine kim gittiyse o uğraşsın diyip kapıyı çarparak odasına girdi. Bizimle hiçbir polis ilgilenmek istemiyordu. iletişimde olduğumuz polis durmadan işletmenin yetkilileriyle görüşüp bize geliyordu. Önce elimize bir kimlik fotoğrafını tutuşturup kişiyi teyit etmemizi istedi. Emin olmadığımızı söyleyince kesin tespit etmemiz için bizi zorladı. Sebep olarak ‘uzlaşma olmazsa arbede çıkabilir(karakolda(!))’dedi.”

Polislerin kameraların bozuk olduğunu söylediği kaydeden kişi, kendilerine hatalı ve eksik tutanak imzalatılmaya çalışıldığını öne sürdü. Paylaşımında yaralıların fotoğrafına da yer veren kişi, görüntülere ulaşılması ve sorumluların cezalandırması için destek beklediklerini ifade etti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 4 Nisan Pazar günü Eminönü Mahallesi Rüstempaşa Caddesi’ndeki balıkçıda yaşanan darp konusuyla alakalı sosyal medyada yer alan konunun ilk ihbarının komuta merkezine saat 16.54’te “Çalışanlar ağabeyime sopayla vurdular” şeklinde devam eden bir kavga olarak değil, “darba uğramış bir vatandaş” konusu olarak geldiği belirtildi.

Açıklamada, bölge ekibinin olay yerine saat 16.57’de ulaştığı, insan kalabalığından ve yürüme mesafesinden dolayı ekip memurlarının yaralı şahısla ihbarı aldıkları andan yaklaşık 5-6 dakika sonra mülaki oldukları aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Ekip memurları yaralı şahısla mülaki olduklarında şahsın kafasından yaralandığını görmüş ve telsiz marifetiyle yaralı şahıs olduğunu 112 ekiplerinin acele etmesi konusunda uyarılmasını merkeze bildirmiştir. Yaralı şahsa olayı kimlerin yaptığı sorulduğunda yaralı şahıs, şu an yapanları gösteremeyeceğini, önce hastaneye gitmek istediğini belirtmiştir. Şahsın yanındaki aile bireylerine kimlerin yaptığı sorulmuş, onlar da şimdi söyleyemeyeceklerini, şahısların şu an orada olmadığını, daha sonra şikayetçi olacaklarını belirtmişlerdir. Diğer aile fertleri de kendi araçları ile gideceklerini, hastanedeki işlerinden sonra şikayetçi olacaklarını ifade etmiş, ekip memuru da bu konuda nasıl yol izlemeleri yönünde bilgi verdikten sonra devam eden bir konu olmadığını, şahısların daha sonra şikayetçi olmak istediklerini komuta merkezimize bildirdikten sonra olay yerinden ayrılmıştır.”

Açıklamada, olayla ilgili müracaatın ardından 8 kişinin yakalandığı ve savcılık talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

Paylaşımın ardından “#EminönündeVahşet” etiketiyle 10 binin üzerinde paylaşım yapıldı ve iddiaları araştırılması istendi.

"Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda saldırı iddiası!" haberi, 08 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda saldırı iddiası! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarihi Eminönü Balıkçısı’nda saldırı iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Haberleri