Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider: Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın istiyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider: Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın istiyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gi... “Dünyanın süper güçleri bakarken Türkiye’nin adaletine sığındı”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, “Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın istiyoruz. Bununla ilgili bir yasal düzenleme getireceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebuebkir Gizligider, bir dizi programa katılmak için Çankırı’yı ziyaret etti. Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Kız Kardeşim Programı'na katılan Gizligider, kadınların toplumdaki önemine değindi. 

“Sizlerin elinizin değdiği her şey ayrı bir bereket”

Gizligider, “Kadınlar insan, biz insanoğluyuz. Bizler biraz aciz, biraz bakıma muhtaç, biraz yardıma muhtaç, varlıklarız. Sizler olmazsanız bizim durum çok iyi değil. Sizlerin elinizin değdiği her şey ayrı bir bereket, ayrı bir verim, ayrı bir rahmet. Anadoludayız, diyecek fazla bir şey yok. Patron sizsiniz. Biz de size yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

“Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın istiyoruz”

Tarım alanında yapılan yatırımlarla ilgili konuşan Gizligider, “Türkiye, üretimin ve bu üretimin ‘Türkiye yüzyılı’ dediğimiz bu dönemde nasıl bir yöne evrileceği yönünde bazı kararlar verdik. Bir sene çiftçimiz bir ürün eker çok para eder, çok mutludur lakin öbür sene herkes o ürünü eker, onun değeri düşer ve ‘acaba bu patatesçinin ne olacak, bu buğdaycının hali, bu pancarcının hali ne olacak’ söylemlerini bitireceğiz. Biz inşallah yeni dönemde Gazi Meclisimize de bu hazırlıklarımızı sunuyoruz, onları da bitirdik. Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın istiyoruz. Bununla ilgili bir yasal düzenleme getireceğiz, milletvekillerimiz takdir ederse. Böylece herhangi bir sebeple, modern hayat, büyük şehir hayatı, köylerin terk edilmesi gibi sebeplerle boşanan arsalar için, ‘diyeceğiz ki sana 2 yıl süre, bu tarlayı ektin ektin, ekmedin ben devlet olarak bunu, son derece şeffaf şekilde elektronik ortamda kiralayacağım, bunun parasını senin hesabına yatıracağım’ diyeceğiz. Önce buradan başlayacağız. Sonra diyeceğiz ki bir ürün ekerken dikkat etmemiz gereken işler var. En başta su. Toprağın özelliği, iklimin özelliği. Dolayısıyla isteyenin istediği yerde istediği ürünü ekmesi ve geldiğimiz noktada yaşadığımız sıkıntılara son vermek istiyoruz. Diyeceğiz ki sen burada şu ürünleri ekebilirsin. Bunları yaparsan destek var. Arkandayız. Ama öbür türlü başka bir yola girersen ben bunun sana teminatını veremem. Bu şekliyle hem ürün desenimizi planlayacağız. Tüm ülke ihtiyacımızın ihracatımızdaki ihtiyacın ne olduğunun hepsinin planlaması hem de çiftçimizin Allah izin verirse bir daha zarar etmesi yönünde bir ihtimali ortadan kaldıracağız” diye konuştu. 

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Kız Kardeşim Programı'na katılan Gizligider: Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın istiyoruz

“Dünyanın süper güçleri bakarken Türkiye’nin adaletine sığındı”

Türkiye’nin dünyada yaşanan tahıl krizinin çözümünde önemli bir role sahip olduğunu belirten Gizligider, “Rusya ile Ukrayna bir savaşa tutuştular. Ukrayna’dan çıkması gereken gemilere bir blokaj kondu, Rusya müsaade etmedi. Bu iki devlet, yoğun bir çatışma sürecindeyken dünyanın süper güçleri bakarken Türkiye’nin adaletine sığındı. Türkiye’nin adaleti, 2. kez geçtiğimiz 10 günde de ikincisi yaşanan bu düğümü çözdü. Yani, aslında biz bu coğrafyada bin yıldır adaletin tecellisinin de teminatıydık ve galiba bu coğrafya yine bizi çağırıyor. İşte biz bu anlayışı tahıl üretiminden tahıl koridorundan, hayvancılıktan, ormancılıktan, nereden tutarsanız tutun, ‘Türkiye yüzyılı’ dediğimiz bu yeni dönemde bu anlayışla hareket edeceğiz” diye konuştu.

“Hayvan sayısında açık ara Avrupa’da birinci sıradayız”

Türkiye’de tarımsal hasıladaki büyümeye de değinen Gizligider, “Tarımsal hasılayı bu yıl 30 milyar dolar ihracatla kapatmış olacağız. 2002’de ise bu rakam 3,8 milyar dolarmış. Yani dünyaya sattığımız tarımsal üründe kazandığımız para yaklaşık 9 kat büyümüş. Yine fındıkta, kuru üzümde, kayısıda, incirde, ayvada, buğday unu ihracatında dünyada açık ara birinciyiz. Toplamda 87 milyar dolar dış ticaret hacmimiz olmuş, çok net bir şekilde ihracatçı konumdayız. Hayvan sayısında açık ara Avrupa’da birinci sıradayız. Sadece hayvan sayısında değil, bir de bunun niteliği var. Karkas ette 2 -3 kat büyümeler söz konusu. Yine kendine yeterlilikte birkaç ürün dışında yüzde 100’ün üzerindeyiz. Ama bunların hepsini sizlerin eli değdiği için yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

"Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider: Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın." haberi, 10 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider: Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider: Ekilmeyen tek bir metrekare alanımız olmasın.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:45 Erken Emeklilikte Şaşırtan Gelişme! SGK Girişi 1993-1998-2001-2005 Olanlara Büyük Müjde!
  2. 21:37 Ak Parti’de Sürpriz İstifa! Gaziantep Ve Şanlıurfa Bu Şok Kararı Konuşuyor!
  3. 21:30 Ali Koç, futbolculara hitap ederken Acun Ilıcalı toplantıyı kenardan izledi
  4. 21:09 Türkiye’nin gururu Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde tekrar aday! Bu sefer de kazanacak mı?
  5. 20:58 Türk bankaları Rusya ile ilişkileri askıya alıyor!
  6. 20:52 Petrol devi çok konuşulacak o hamleyi yaptı: 115 istasyonunu elden çıkaracak
  7. 20:52 İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e mesaj
  8. 20:52 PFDK, Süper Lig'den 3 kulübe para cezası verdi
  9. 20:51 Tehlikeli Maddeler ve Metan Gazı: Bursa’da Neler Oluyor?
  10. 20:50 Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi'nde tarihe geçti: Bütün ligi salladı!
  11. 20:43 Menekşeleriniz İçin 5 Basit Bakım İpuçu!
  12. 20:32 Hatice Kolçak üstüne basa basa söyledi: Devasa kar getirecek!
  13. 20:30 Kadın cinayetlerinde yeni bir vaka: Harun Gül'e ağırlaştırılmış müebbet!
  14. 20:23 Harris ve Trump Arasındaki Yarışta Son Durum: Anket Sonuçları Şaşırtıyor!
  15. 20:17 Şiddetli Sağanak, Bitlis'te Heyelanlara Neden Oldu
  16. 20:08 Youtube'a 9 yeni özellik geliyor: "Topluluklar" ve "Hype" öne çıkıyor!
  17. 20:00 Gülben Ergen Narin için Bakan Tunç'a seslendi: "Bekliyoruz"
  18. 19:52 Ünlü şarkıcı Melek Mosso hamilelik iddialarına yanıt verdi
  19. 19:51 Emekliler için müjdeli haber! Çifte ödeme tarihleri belirlendi
  20. 19:46 Mossad'ın suikast operasyonu: Sahte şirketler kurdular, dev yatırım yaptılar, aylarca beklediler!
Politika Haberleri