Tatile gittiği Odessa'da patlamaları gördü, sınıra kadar yürüdü: 'Bir şey olmaz' diye düşündüm ama...

Tatile gittiği Odessa'da patlamaları gördü, sınıra kadar yürüdü: 'Bir şey olmaz' diye düşündüm ama...

Tatile gittiği Odessa'da patlamaları gördü, ... Rusya'nın askeri harekâtını sürdürdüğü Ukrayna'dan tahliye edilen Türklerin dönüşleri sürüyor. Tatil için gittiği Odessa'da patlamalara şahit olan Yavuz Dönmezer, Romanya sınırına 8 kilometre yürüdüğünü belirterek, "Allah savaşı kimseye yaşatmasın" dedi.

Rusya'nın askeri harekâtını sürdürdüğü Ukrayna'dan tahliye edilen Türklerin dönüşleri sürüyor. Tatil için gittiği Odessa'da patlamalara şahit olan Yavuz Dönmezer, Romanya sınırına 8 kilometre yürüdüğünü belirterek, "Allah savaşı kimseye yaşatmasın" dedi.

Rusya'nın askeri harekat düzenlediği Ukrayna'da yaşayan Türkler, ana vatana gelmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın organizasyonuyla Romanya'dan otobüse bindirilen, aralarında Ukraynalıların da bulunduğu 30 kişi, Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Odessa'ya tatil için giden Yavuz Dönmezer, Moldova sınırına kadar kiraladığı araçla geldiğini ve yoğunluk nedeniyle bırakıp, 8 kilometre yürüdüğünü anlattı. Odessa'da patlamalara şahit olduğunu söyleyen Dönmezer, "Kaldığım yerin balkonuna tesadüfen çıktığımda patlamaları kendi gözümle gördüm. Panikle bir şey yapamadık. Şok hali, ilk gün ayrılmak istemedim çünkü herkes telaş yapıyordu. 'Bir şey olmaz' diye düşündüm lakin daha sonra sokaktan bayağı bir patlama sesi duydum. Ertesi gün 'En yakın olan ülkeye Moldova'ya gideyim' dedim ama kilometrelerce kuyruklar var. Yaklaşık 5 saat arabayla sınırda bekledim. Daha sonra arabayı bıraktım ve yürümeye başladım, yaklaşık 8 kilometre yürüdüm" dedi.

Yürüyerek geçtiği Moldova'da herkesin Ukrayna'dan gelenlere destek olduğunu belirten Dönmezer, "Gönüllü insanlar var, nereye isterseniz oraya götürüyorlar. Beni bir Moldovalı Kişinev'e kadar getirdi. Gündüz varabildim. Bir aile bana kahve ikram etti, bana bir otel buldular daha sonra yoğunluktan dolayı bir otel bulabilmek çok zor oldu sonra Kişinev Başkonsolosluğu'na geldim. Yorucu birkaç gün oldu. Umarım en kısa sürede sona erer. Oradaki Ukrayna halkı çok iyi ve halen başka insanlara yardım etme peşindeler. Çok yürekliler, ayakta duruyorlar, Allah yardımcıları olsun. Allah savaşı kimseye vermesin, yaşatmasın" diye konuştu. Eşi ve kızıyla Türkiye'ye gelen Murat Özden ise sağ salim ulaştıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. 

"Tatile gittiği Odessa'da patlamaları gördü, sınıra kadar yürüdü: 'Bir şey olmaz' diye düşündüm ama." haberi, 01 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tatile gittiği Odessa'da patlamaları gördü, sınıra kadar yürüdü: 'Bir şey olmaz' diye düşündüm ama.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tatile gittiği Odessa'da patlamaları gördü, sınıra kadar yürüdü: 'Bir şey olmaz' diye düşündüm ama.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:27 Temel Karamollaoğlu: "Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
  2. 03:23 Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
  3. 03:19 S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
  4. 03:12 Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
  5. 02:20 Bu kek için ne fırın gerekiyor ne ocak: 3 dakikada hemen hazır!
  6. 02:17 Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
  7. 02:14 Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
  8. 02:08 Resimdeki meyveleri 1 dakikada bulabilen zeka küpü çıkıyor
  9. 02:05 Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır?
  10. 02:03 Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
  11. 01:39 Sarı-Lacivertlilerde Son Dakika Gelişmesi! Yeni Teknik Direktör Kim Oldu?
  12. 01:20 Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!
  13. 01:18 Ekranlarda yaprak dökümü: NOW bir dizi için daha final kararı aldı
  14. 01:15 Yeni nesil flört: Speed dating nedir?
  15. 01:11 Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
  16. 01:11 Uzmanlardan kene uyarısı: Kesinlikle çıplak elle dokunmayın!
  17. 01:09 Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!
  18. 01:07 Bu altı cihazın fişini uzatma kablolarına sakın takmayın!
  19. 01:02 Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
  20. 00:56 Galatasaray, 60 bin euroya forvet transfer ediyor! İcardi'nin konforu artık sarsılacak!
Gündem Haberleri