Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik

Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik

Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik ABC Haber MerkeziGazeteci ve yazar Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik. Edindiğimiz bilgiye göre, Tayfun Talipoğlu bu sabaha karşı İzmir'de kaldığı evde saat 01.00 sularında fenalaşarak yere yığıldı. Evde bulunan arkadaşının haber...

ABC Haber Merkezi

Gazeteci ve yazar Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik. Edindiğimiz bilgiye göre, Tayfun Talipoğlu bu sabaha karşı İzmir'de kaldığı evde saat 01.00 sularında fenalaşarak yere yığıldı. Evde bulunan arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu’na ilk müdahaleyi evinde yaptı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Talipoğlu, daha sonra ambulansla Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Talipoğlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 55 yaşında hayatını kaybetti.

Halk TV'de program yapan Talipoğlu, kuruluşundan itibaren ABC Gazetesi'nin de yazar kadrosu içinde yer alıyor ve TELE 1 televizyonunda bir siyasi sohbet programının hazırlıklarını yapıyordu.

Tayfun Talipoğlu bu Cumartesi günü İstanbul Okmeydanı'ndak İdil Kültür Merkezi'nde Yürüyüş Dergisi'nin düzenlediği Grup Yorum ile dayanışma panaline katılmış, etkinlikte gazeteci yazar Merdan Yanardağ ve gazeteci Faruk Eren ile birlikte konuşmacı olarak yer almıştı.

3.-002.jpg

TEKLİFLERİ ELİNİN TERSİYLE İTTİ

Tele1'de Musa Özuğurlu'nun sunduğu 'Gün Başlıyor' programına telefonla katılan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Tayfun Talipoğlu'nun politik kimliğinden, şairliğinden, müzisyenliğinden bahsetti. AKP iktidarı tarafından Tayfun talipoğlu'na belediye başkanlığı ve milletvekilliği tekliflerinin yapıldığını, ama Talipoğlu'nun bu teklifleri elinin tersiyle ittiğini anımsatan Yanardağ, daha iki gün önce Grup Yorum'la dayanışma etkinliğinde konuşmacı olarak yan yana olduklarını söyledi.

Yanardağ, "Her sokağının başında TOMA'ların beklediği, gaz bombalarının havalarda uçuştuğu Okmeydanı ve Gazi Mahallesi gibi semtlerde etkinliklere katılmak, hele Tayfun gibi şöhretli isimler için komal değildir. Nitekim mangalda kül bırakmayan birçok kişinin buralara gitmediğini biliyoruz" dedi.

Talipoğlu'na, geçmişte yapılan ama tereddütsüz reddettiği söz konusu teklifler nedeniyle bazı kesimler tarafından sanki "iktidar yanlısı" bir kişi gibi gösterilerek haksızlık yapıldığını özellikle vurgulayan Yanardağ, "Tayfun Talipoğlu yüreği solda atan bir gazeteciydi" dedi. Yanardağ, "Talipoğlu bir 'hayır' şarkısı hazırlıyordu" diyerek, bu şarkıya ulaşacaklarını ve halkla buluşturacaklarını da söyledi.

Talipoğlu'nun ABC'deki son yazısında AKP iktidarını toplumu bölmek ve büyük kesimini dışlamakla eleştirdiğini belirten Yanardağ, onun halkı parçalayan değil birleştiren bir kişiliğinin olduğunu belirtti. Yanardağ, "Hep böyle yaşadı. Kimseyi kırmadan, inançlara, düşüncelere saygılı, önemli bir aydındı o" dedi.

TALİPOĞLU KİMDİR?

1962 yılında Kars’ta doğan Tayfun Talipoğlu İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Eskişehir’de, liseyi Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1983 yılında mezun oldu. Siyasi görüşleri nedeniyle kaymakam yapılmadı ve bu süreçte kargoculuk, Ankara'da orkestra solistliği gibi birçok değişik iş yaptı. Milliyet Gazetesi’nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına çeşitli gazete ve televizyonlarda devam etti.

Başarılı muhabirlik döneminden sonra, 1995 yılından itibaren Türkiye'nin önde gelen ulusal televizyon kanallarda Bam Teli adlı yol programlarını hazırlayıp sundu. Yayınlanmış dememe, öykü ve şiir kitapları bulunan Talipoğlu'nun kendi seslendirdiği şiir ve müzik albümleri de vardı. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet, Yurt ve son olarak ABC gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu, evli ve bir çocuk babasıydı. Tayfun Talipoğlu,  Ekim 2007’den beri Birleşmiş Milletler UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisiydi. 

"Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik" haberi, 21 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tayfun Talipoğlu'nu kaybettik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  2. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  3. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  4. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  5. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  6. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  7. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  8. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  9. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  10. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  11. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  12. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  13. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  14. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  15. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  16. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  17. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  18. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  19. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  20. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
Gündem Haberleri