TBMM 'Kızlar üniversiteye gitmesin' diyen Şenocak'ın dergisine aboneymiş

TBMM 'Kızlar üniversiteye gitmesin' diyen Şenocak'ın dergisine aboneymiş

TBMM 'Kızlar üniversiteye gitmesin' diyen Şe... CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok,kadınların pantolon giymesinin, kaşlarını aldırmasının, üniversiteye gitmesinin günah olduğunu iddia eden İsmailağa Cemaati mensubu gerici İhsan Şenocak ile...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok,kadınların pantolon giymesinin, kaşlarını aldırmasının, üniversiteye gitmesinin günah olduğunu iddia eden İsmailağa Cemaati mensubu gerici İhsan Şenocak ile ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. 

Zeynep Altıok önergesinde kadına şiddetin her geçen gün arttığını, kadına şiddeti ve ayrımcılığı teşvik edenlerin aynı şekilde laikliğe de saldırdığını belirtti.  

Altıok, halkı kadını aşağılamaya, kadına kin, nefret ve ayrımcı duygular beslemeye teşvik eden uygulamaların çağdaş toplumlar tarafından yazılmış her türlü hukuka, uluslararası sözleşmelere ve evrensel etik değerlere aykırı olduğunu belirtti. İhsan Şenocak’ın daha önce yine kadınlarla ilgili sözlerine de soru önergesinde değinen Altıok “Bu kişi hem kadınlara hem de Laikliğe saldırmakta ve açıkça hilafet çağrısı yapmaktadır. Daha önce de açık şekilde ve defalarca benzer beyanlarda bulunan bu kişi hakkında neden bir soruşturma başlatılmamaktadır?'' diye sordu. 

Altıok’un önergesinde yer alan sorular şu şekilde; 

- Cumhuriyet’e, Laikliğe, Anayasaya, Uluslararası sözleşmelere ve Atatürk’e açık şekilde karşı çıkarak hilafet propagandası İhsan Şenocak hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Bu kişi camilerde nasıl ve hangi sıfatla vaaz verebilmektedir? 

- Kadını aşağılayan, kız çocuklarının okula gitmesini istemeyen, hilafet çağrısı yapan, laikliğe saldıran bir kişi devletin resmi kanalı olan TRT’ye nasıl çıkmaktadır? Şenocak, 27 Haziran 2015’te TRT'de yayınlanan ''Ramazan Sevinci’ isimli programda ümmetçilik propagandası yaparak "Bundan yüzyıl önce içimize bir virüs sokuldu. Bazılarına Türk dediler, Bazılarına Kürt dediler" diyerek, halkın vergisiyle yayın yapan TRT’de ümmetçilik propagandası yaparak Cumhuriyet’e hangi cesaretle saldırabilmektedir? Bu kişiyi çıkaranlar hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır? 

- Şenocak’ın kurucu başkanlığını yaptığı İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nin Türkiye’de kaç şubesi bulunmaktadır? Bugüne kadar kamu kurumlarından veya özel kuruluşlardan maddi veya manevi herhangi bir destek almış mıdır? Varsa bunlar nelerdir? 

- İhsan Şenocak’ın başkanlığını yaptığı İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’yle ilgili daha önce hangi nedenlerden soruşturma açılmış, bu soruşturma kimler tarafından yürütülmüş ve sonucu ne olmuştur? 

- İhsan Şenocak’ın yayın danışmanlığını yaptığı; Laikliğe saldıran, hilafet çağrısı yapan, kadını aşağılayan ''Hüküm’ adlı dergiye TBMM neden abone olmuştur? Anayasaya karşı gelen ve kadını aşağılayan bu dergi abone olunmadan önce incelenmiş midir? Bu dergiye kamu kurum ve kuruluşlarından başka abone olan var mıdır? Varsa hangileridir?

"TBMM 'Kızlar üniversiteye gitmesin' diyen Şenocak'ın dergisine aboneymiş" haberi, 24 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TBMM 'Kızlar üniversiteye gitmesin' diyen Şenocak'ın dergisine aboneymiş haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM 'Kızlar üniversiteye gitmesin' diyen Şenocak'ın dergisine aboneymiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  2. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  3. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  4. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  5. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  6. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  7. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  8. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  9. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  10. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  11. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  12. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  13. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  14. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  15. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  16. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  17. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  18. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  19. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  20. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
Gündem Haberleri