TBMM, uyuşturucudan tutuklanan Akat’a ‘temizlik kiti’ için 327 bin TL ödeme yaptı

TBMM, uyuşturucudan tutuklanan Akat’a ‘temizlik kiti’ için 327 bin TL ödeme yaptı

TBMM, uyuşturucudan tutuklanan Akat’a ‘temiz... TBMM Başkanlığı, uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla tutuklanan Ali Osman Akat'ın yönetim kurulu başkanı olduğu L'actone Holding’e ‘temizlik kiti’ satışı karşılığında 327 bin 516 TL ödeme yapıldığını açıkladı.

CHP’li Özgür Özel, Ali Osman Akat'ın cezaevindeyken de teklif isteğinde bulunduğuna dikkat çekerek “Kamuoyunun aydınlatılmadığı noktalar var” dedi.

Kolombiya’dan 'kozmetik ürün' adı altında uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla geçen aralık ayında tutuklanan Ali Osman Akat'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu L'actone Holding’in geçtiğimiz ay Meclis’e ‘temizlik kiti’ sattığı ortaya çıkmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tartışmalı firmadan yapılan dezenfektan ve kolonya alımları ile bu alımlar karşılığında ödenen miktarı Meclis gündemine taşıdı.  Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a uyuşturucu ticareti ile gündeme gelen firmadan alınan dezenfektan ile kolonyalara test yapılıp yapılmadığını soran Özel, söz konusu alımların neden ihale yerine ‘piyasa fiyat araştırması’ yöntemiyle yapıldığına yanıt istedi. CHP’li Özel’in soru önergesini Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç yanıtladı.

“Meclis 22 ‘temizlik kiti’ alımının yarısını L’actone firmasından yaptı’”

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce imzalı habere göre, Covid-19 salgınının başladığı Mart 2020 tarihinden Nisan 2022 tarihine kadar geçen 2 yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı İdari Teşkilatı tarafından 4 milyon 988 bin 36 litre kolonya ve 32 bin 850 litre dezenfektan alımı yapıldığını açıklayan Bilgiç, “Yukarıda bahsi geçen süre içerisinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatının ihtiyaçları doğrultusunda toplamda 22 kez kolonya ve dezenfektan alımı yapılmış olup bunlardan 11 tanesi (alımların tümü kolonyadır) kuruma sunulan teklifler arasından en avantajlı fiyat teklifini sunan L'actone marka ürünlerin üreticisi olan ilgili firma üzerinden gerçekleştirilmiştir” dedi.

Bilgiç, söz konusu ürünlerden L'actone marka olanlar için ilgili firmaya KDV hariç 327 bin 516 TL ödeme yapıldığını söyledi.

Akat cezaevindeyken de firmadan teklif istendi

Kolonya ve dezenfektan alımı için ihale yerine “piyasa fiyat araştırması” yönteminin tercih edilme nedenini de açıklayan Bilgiç, şunları ifade etti:

“TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatının ihtiyaçları kapsamında kolonya ve dezenfektan alımları, salgın döneminde; mesai durumu, çalışan sayısı ve tedarik edilecek ürün miktarındaki belirsizlikler gözetilerek 4734 sayılı Kanun'un 22'nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında gerçekleştirilmiş olup söz konusu alımlar, aynı maddenin ikinci fıkrası hükmü uyarınca piyasa fiyat araştırması yapılarak usulüne uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, 2022 yılı içerisinde yapılan alımlar için diğer firmalar ile birlikte L'actone marka ürünler için de ilgili firmadan teklif isteğinde bulunulmuştur.”

"TBMM, uyuşturucudan tutuklanan Akat’a ‘temizlik kiti’ için 327 bin TL ödeme yaptı" haberi, 18 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TBMM, uyuşturucudan tutuklanan Akat’a ‘temizlik kiti’ için 327 bin TL ödeme yaptı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM, uyuşturucudan tutuklanan Akat’a ‘temizlik kiti’ için 327 bin TL ödeme yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  2. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  3. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
  4. 09:42 Kadın muhtar adayının ofisine 4 gün içinde ikinci saldırı
  5. 09:36 Nico Hulkenberg: Küçük F1 takımları, puan kazanabilmek için heterodoks yollar denemeli
  6. 09:31 Jet evliliğin sebebi belli oldu: Ebru Gündeş hamile
  7. 09:30 Altın Fiyatları Sabit: Yatırımcılar Fed'in Kararını Bekliyor
  8. 09:24 Erdoğan’dan iftarda operasyon sinyali: Yarım kalan işimizi tamamlayacağız
  9. 09:23 Trump'ın Avukatları Çıkmazda: 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek İçin Teminat Bulunamıyor!
  10. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  11. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  12. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  13. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  14. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  15. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  16. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  17. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  18. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  19. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  20. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
Politika Haberleri