TBMM'de bugün: CHP ve İYİ Parti'nin "kantinlerin sorunları" HDP'nin ise "Ankara Tren Garı saldırısı"na ilişkin

TBMM'de bugün: CHP ve İYİ Parti'nin

TBMM'de bugün: CHP ve İYİ Parti'nin "kantinl... TBMM Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmaların ardından partilerin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

Partisinin çiftçilerin sorunlarına ilişkin grup önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye'de tarımsal girdi maliyetlerinin, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ileri sürdü.

Çiftçilerin üretim yapabilmesi için en önemli girdi maddesinin gübre olduğunu belirten Yokuş, "Gübre fiyatlarındaki yüksek artış tarım ürünlerinin ekimini olumsuz etkilemektedir. Tarımda yaşanan girdi maliyetleri üreticinin borç yükünü de her geçen gün artırmaktadır. Türk çiftçisinin üretim kabiliyeti maalesef her geçen gün erimektedir. Gübrede son bir yıl içerisindeki artış oranları yüzde 100 ila yüzde 300 arasında değişiklik göstermiştir." diye konuştu.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan da küçük ve orta ölçekli çiftçilerin borçlarının kamu borcu hanesine yazılması ve desteklenmeleri gerektiğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de AK Parti'nin yanlış ekonomi ve tarım politikaları uyguladığını, bunun sonucunda da çiftçinin her gün daha fazla borçlandığını iddia etti.

Çiftçinin, borcu borçla kapatmaya çalıştığını öne süren Gökçel, "Çiftçi borç ekiyor, haciz biçiyor. Biz 'Çiftçiyi ihya edelim, çiftçiye ürettirmezsek yiyecek ekmek bulamayız.' diye bas bas bağırdık. Bugün çiftçimiz artık toprağını ekmeyi bıraktı. 2002 yılında lideriniz 'Çiftçi sayısını azaltacağız.' dedi, bunu da başardınız." ifadesini kullandı.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise AK Parti hükûmetinin göreve geldiği ilk günden bugüne kadar çiftçilerin her zaman yanında olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini söyledi.

Son 18 yılda üreticilere 311 milyar lira destek verildiğinin altını çizen Minsolmaz, "Sadece 2021 yılındaki destekler 24 milyar liraya çıkarılmıştır. Çiftçimizin desteklenmediği yönündeki iddialar doğru değildir. Çiftçimiz taban fiyatlardan memnundur." diye konuştu.

Görüşmeler sonrasında İYİ Parti'nin ve "kantinlerin sorunları" ile ilgili CHP'nin, "Ankara Tren Garı saldırısı"na ilişkin HDP'nin araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine dair grup önerileri kabul edilmedi.

AK Parti'nin, gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Kabul edilen öneriye göre, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, gündemin birinci sırasına alındı. Teklif, "temel kanun" olarak 3 bölüm halinde görüşülecek. Bazı uluslararası anlaşmalar da gündemin ön sırasına çekildi.

TBMM Genel Kurulunda daha sonra Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

 

"TBMM'de bugün: CHP ve İYİ Parti'nin "kantinlerin sorunları" HDP'nin ise "Ankara Tren Garı saldırıs." haberi, 12 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TBMM'de bugün: CHP ve İYİ Parti'nin "kantinlerin sorunları" HDP'nin ise "Ankara Tren Garı saldırıs.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TBMM'de bugün: CHP ve İYİ Parti'nin "kantinlerin sorunları" HDP'nin ise "Ankara Tren Garı saldırıs.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri