TCDD daire başkanlarının adı yolsuzlukla anılan Şahbandarov’la samimi ilişkileri

TCDD daire başkanlarının adı yolsuzlukla anılan Şahbandarov’la samimi ilişkileri

TCDD daire başkanlarının adı yolsuzlukla anı... Son dönemde Kazdağları’ndaki maden arama faaliyetini yürüten Alamas Gold’un gizli ortağı olduğu iddiasıyla gündeme gelen Pasifik İnşaat’ın sahibi

Haziran ayında kurulan MFA isimli bir şirketin yetki belgesi olmadan TCDD’nin taşımacılık faaliyetlerini yürüttüğü ortaya çıktı. Şirketin AKP döneminde hızla büyüyen Pasifik İnşaat’ın sahibi Fatih Erdoğan ve adı birçok yolsuzlukla anılan Türk Ahıskalılar Derneği Başkanı İslam Şahbandarov’la ilişkili olduğu öne sürüldü.

Melih Gökçek’in belediye başkanı olduğu dönemde TOKİ’den bedelsiz arsa alarak inşa ettiği lüks AVM’nin açılışını dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a yaptıran, eşi AKP Ankara Milletvekili olan Fatih Erdoğan’ın şirketinin hat üzerindeki taşımacılıkta “etkin” olduğu öğrenildi.

İNDİRİMLİ TAŞIMACILIK

Pasifik İnşaat’ın usulsüz girişimlerinin dikkat çekmesinin ardından 2019 yılının Haziran ayında MFA isimli paravan şirket kuruldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise 1 yıllığına Osman Köse seçildi.

TCDD’nin söz konusu şirkete Özbekistan-Kazakistan- İran Demiryolları hattındaki ihracat için ton/km başına 0.015 Euro uyguladığı, yine kendileriyle anlaşmalı başka bir şirket olan Lonca Madenciliğin 50 bin ton taşıma protokolü olmasına rağmen 0.025 Euro’dan taşıma yaptırıldığı ortaya çıktı. Kimse için uygulanmayan indirimin MFA isimli şirkete uygulanması ise dikkat çekti.

ONAY ALINMADAN TAŞIMACILIĞA BAŞLIYOR

22 Kasım’da Lojistik Daire Başkanı Mehmet Altınsoy tarafından gönderilen yazıda, MFA şirketine Karabük’ten İran’a katran taşıması kapsamında 10 adet sarnıç vagon verildiği görülürken, şirketin yetki belgesi ve sigorta poliçeleri için Bakanlığa başvuruda bulunduğu ve onay sürecinin halen devam ettiği de ortaya çıkıyor.

Oysa yine TCDD Lojistik Dairesi Başkanı Mehmet Altınsoy ve Genel Müdür Yardımcısı Erol Arıkan tarafından Ocak ve Temmuz aylarında gönderilen yazılarda taşıma belgesi yetkisi olmayan şirketlerin taşıma yapamayacağının bildirilirken MFA isimli şirketin henüz onay süreci devam ederken bu taşımaları yapması merak uyandırıyor.

Öte yandan, bir Daire Başkanı ve 3 yardımcı kadrosunun Ankara Adliyesi tarafından TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye memur statüsünde görevlendirildiği, taşıma görüşmelerinde Pasifik Euro Asya ve MFA şirketlerine yönlendirme yaptığı da öne sürülüyor.

TCDD’nin İran hattındaki taşımacılık faaliyetlerinde “etkin” isimlerinden bir diğeri de Türk Ahıskalılar Derneği’nden, hakkında yolsuzluk iddialarıyla uzaklaştırılan eski dernek başkanı İslam Şahbandarov.

AKP'Lİ İSİMLERLE YAKIN İLİŞKİLER

Erdoğan'ın da içinde olduğu AKP'li isimlerle samimi görüntüler veren Şahbandarav'un, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve Bilal Erdoğan’la yakın ilişkileri olduğu görülüyor. Herhangi resmi bir yetkilendirmesi olmayan Şahbandarov, TCDD’nin uluslararası toplantılara katılıyor.

Daha önce, Ahıska Türkleri Amerika Konseyi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada Şahbandarov’un Ahıska Türkleri adına 10 yıl sonra tapusu verilmek üzere 1 dolara dernek binası aldığı, dernek masrafları için Ahıska Türklerinden 20 bin dolar toplayarak aldığı TIR’ı eşinin şirketi üzerine yaptırdığını söyleyerek Şahbandarov’u ifşa etmişti.

AHISKA TÜRKLERİNDEN ŞAHBANDAROV AÇIKLAMASI

Ahıska Türkleri yaptıkları açıklamada, İslam Şahbandarov’u şöyle anlatmıştı:

"1- Ohıo Daytonta yaşayan Ahıska Türkleri için, Başkanı olduğu derneğine Belediyeden Ahıska Türkleri adına 10 yıl sonra tapusu verilmek üzere 1 dolara Dernek hizmet binası almış,

A-Dernek Masraflarını karşılamak için bir TIR alınmasına karar verilmiş, halktan 20 bin dolar toplanmış, fakat; alınan TIR eşinin şirketi üzerine alınmış, aile şirketine bir kazanç daha eklenmiştir.

B-Dernek binasında Fetöcülerin kullanımı karşılığında, fetöcülerle halı,mobilya ve para karşılığında anlaşılmış, fetöcülerin teklif ettiği 400 bin dolar'da anlaşamayınca fetöcülerde, onların dernekte ki abileri de ayrılmışlardır.

C-Aynı yıl ( 2012) Ramazan için diyanetten hoca istenmiş Celal ŞAHİN hoca görevlendirilmiş, Bu dönemde, Büyükelçilik kanalıyla Dernek binasının gider ve tamiri için 300 bin dolar alınmış, ayrıca grand olarak da yine dernek için Amerika'da ki yardım kuruluşundan 124 bin dolar almıştır.

D-Bu bir yıllık süre içerisinde görevlendirilen 2 din görevlisi bu kişinin şikayeti üzerine görevlerinden çekilmişlerdir.( Gelen paraların nerelere harcandığını sordukları için) Daha sonra gelen kadrolu Din görevlisini de iftiraları ile uzaklaştırmıştır.

2-Dernek olarak talep edilen 250 bin dolarlık 4800 kişilik mezar yerini Riverside Belediyesi, halk adına bir hizmet olduğu için yarı fiyatına 125 bin dolara vermiş, mezarlık hisseleri halka satılmış fakat bugün Üyelerin kendine ait mezar yerlerine başka cenazeleri devretmesine izin vermememiştir. Bunun dışında olanları yetim öksüz yaşlı sahipsizde olsa bir başkasına devredilmesine izin vermemekte, bunun karşılığında ekstra fahiş paralar istemektedir.

Ayrıca; mezarlıktan Pakistanlılara da mezar yeri satmış, buradan elde edilen 60 bin doların da hesabını vermemiştir.

3- Rusya'dan Göçmen olarak gelecek Ahıska Türklerinin ev sahibi olmaları için Dayton Yerel Yönetimince verilen 100 ün üzerinde müstakıl evler İslom SHAKBANDAROV tarafından başka şirketler üzerinden çok ucuz fiyatlara alınarak, şahsını mülk sahibi yapmış, kiraya vererek bir rant kapısı açıldığı bilgisi bizlere ulaştırılmış, şu an itibariyle eşinin şirketi üzerine ( OMNI INVESTMENT GROUP LLC ) 22 evin alındığı ve kiraya verildiği tesbit edilmiştir. Bu konuda resmî kurumlarla detaylı çalışmalarımız devam etmektedir.

4-Rusya'dan Ahıska Türklerini Amerika'ya göçmen olarak getirilmesi için,Amerika'da yaşayan Ahıska Türklerinden aile başı 500 $ para toplamış, 5 Şubat 2014 de Amerikalı yetkililerden aldığı yazıda bu göçmenlik işinin olmayacağını bildirildiği halde Martın sonuna kadar kimseye söylememiş ve bölgelerde gezip para toplamaya devam ederek 253 bin dolar rant elde etmiştir.

5-YTB nın finanse ettiği 8 eyalette yapılan Miko Show konserlerinin bilet satışından rant elde etmiş, özellikle Denver' daki programı ise Fetöcülerin yerinde yapmıştır.

6-Bölgede açılan 300 üyesi olan 150 öğrencinin eğitim verdiği Dayton Osmangazi Camii yöneticilerini yerel yönetime öğrencileri dövüyorlar diye karalamak adına mahkemeye vermiş, Osmangazi Derneği yöneticileri ve din görevlileri hakkında medya kanalı ile iftiralar ve karalama kampanyası yapmış ve yapmaya devam etmekte olup, yerel yönetimler nazarında halkımızı karalamıştır.

7-Belediyenin programı ile 10 yıllık kullanma hakkı ve sonun da bedava 1 dolara alınacak Dernek Hizmet binasını Diyanet vakfına 831 bine satmış, bundan İslom SHAKBANDAROV büyük rant elde etmesine rağmen sattığı binada hala yönetici olarak , hiç bir seçim dahi yapmadan aile şirketini ve şerrini buradan yaymaya devam etmeye devam etmektedir.

8-Bu kadar yaptığı usulsüzlüğe rağmen, utanmadan kendisi dışında olanları hain olarak gösteren, kontrol edilemez hırsıyla, Dayton Ohıo 'da insanları tehdit, bıçakla yaralama, iftiralar devam etmektedir. Maalesef yaptıkları Ohıo Dayton'da Türk milletini karalamaktan başka bir işe yaramamıştır."

"TCDD daire başkanlarının adı yolsuzlukla anılan Şahbandarov’la samimi ilişkileri" haberi, 17 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan TCDD daire başkanlarının adı yolsuzlukla anılan Şahbandarov’la samimi ilişkileri haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TCDD daire başkanlarının adı yolsuzlukla anılan Şahbandarov’la samimi ilişkileri 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Politika Haberleri