TCDD Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Murat Atik’e ilişkin iddialar

TCDD Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Murat Atik’e ilişkin iddialar

TCDD Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Murat ... Adnan Oktar grubu bağlantısı gündeme gelen Abdülkerim Murat Atik’in TCDD Genel Müdürü olarak atanmasına ilişkin suç duyurusunda, “soruşturmaya yer olmadığına” karar verildi.

Sun Group Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan ve Adnan Oktar grubu bağlantısı gündeme gelen Abdülkerim Murat Atik’in TCDD Genel Müdürü olarak atanmasına ilişkin suç duyurusunda, “soruşturmaya yer olmadığına” karar verildi. Kararda, “söz konusu bilgilerin soyut ve genel nitelikli olduğu, herhangi bir delile dayanmadığı, somut bilgi veya belge bulunmadığı” iddia edildi. HKP, “herhangi bir araştırma yapılmadığı, delillerin toplanmadığı” gerekçesiyle karara itiraz etti.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ı haberine göre, TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun, 4 Eylül’de yayımlanan gece yarısı kararı ile görevden alınmıştı. Yerine ise Murat Atik atanmıştı. Ancak Atik’in, 28 Aralık 2020’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan demiryolları için ilk özel yolcu taşıma lisansı alan Sun Group Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı olması ve şirketinin daha önce de TCDD’den iş alması gündeme gelmişti.

Gazetemiz, Atik’in Adnan Oktar ile bağlantısını ortaya çıkarmış ve bağlantının MASAK raporlarında da yer aldığını duyurmuştu. Atik, atanmasından 10 gün sonra ise istifa etmişti. HKP ise gazetemizin kamuoyuna duyurduğu bağlantıların ardından atamayı yargıya taşımış ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

İNCELENMEDİ BİLE!

Savcılık, “soruşturmaya yer olmadığına” karar verdi. Kararda, kamuoyuna yansıyan bilgilere işaret edilerek “iddiaların açık kaynak durumundaki internet sitelerinden temin edilen soyut ve genel nitelikli olduğu, somut herhangi bir delile dayanmadığı, herhangi bir somut bilgi veya belge bulunmadığı” iddia edildi. HKP ise karara itiraz etti. Kararı  değerlendiren HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, Atik’in Adnan Oktar bağlantılarının resmi kayıtlar ile sabit olduğuna işaret ederek “Cumhuriyet savcılarının şikâyetimizle ilgili hiçbir soruşturma yapmadan karar vermeleri, açıkça Ceza Muhakemesi Kanunu madde 160’ta tanımlanan cumhuriyet savcılarının görevlerine ilişkin düzenlemeleri ihlal anlamına gelir. Bu fiil, cumhuriyet savcıları açısından görev suçu oluşturur. MASAK ve Emniyet raporları, devlet kurumlarında yer alan belgelerdir. Savcıların bunları resen araştırma ve bilgi toplama yükümlülüğü bulunmakta. Cumhuriyet savcıları Cumhuriyetin savcısı olduklarını göz ardı edip iktidarın talimatlarıyla hareket etmekle suç işlemeye devam etmekte” diye tepkisini dile getirdi.

 

"TCDD Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Murat Atik’e ilişkin iddialar" haberi, 22 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TCDD Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Murat Atik’e ilişkin iddialar haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TCDD Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Murat Atik’e ilişkin iddialar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  2. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  3. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  4. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  5. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  6. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  7. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  8. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  9. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  10. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  11. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  12. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  13. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  14. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  15. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  16. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  17. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  18. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  19. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  20. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
Gündem Haberleri