Tekstilde 10 bin kişiye istihdam

Tekstilde 10 bin kişiye istihdam

Tekstilde 10 bin kişiye istihdam Zeytinburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sartık: "2022'nin kalan bölümünde en az 10 bin kişiyi daha işe almayı hedefliyoruz."

Zeytinburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Derneği (ZETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sartık, son 6 ayda ilçede faaliyet gösteren tekstil ve hazır giyim işletmelerinin istihdamının 45 bine çıktığını belirterek, "2022'nin kalan bölümünde en az 10 bin kişiyi daha işe almayı hedefliyoruz." dedi.

ZETSİAD tarafından 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisi'nde düzenlenen iftar etkinliğinde konuşan Sartık, Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır gerçekleştiremedikleri buluşmayı bu sene düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren tekstil hazır giyim ve konfeksiyon şirketlerine ilişkin bilgi veren ve burada yürütülen faaliyetlerden bahseden Sartık, ilçede önemli bir potansiyel barındırdıklarını söyledi.

Sartık, Zeytinburnu'nda kumaş, hazır giyim, konfeksiyon ve bu sektörlerin yan dallarında faaliyet gösteren 4 bin civarında işletmenin bulunduğunu hatırlatarak bu şirketlerin üretim, dağıtım, satış ve pazarlama alanında faaliyet gösterdiğini kaydetti

İlçedeki tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon işletmelerinde istihdam edilen personel sayısının 45 bini aştığını dile getiren Sartık, "Şirketlerimiz yatırımlarını sürdürüyor ve üretimlerini artırıyor. Son 6 ayda 5 bin ek istihdam sağladık. 2022'nin kalan bölümünde en az 10 bin kişiyi işe almayı hedefliyoruz. Şu anda istihdam edilecek personeli bulma noktasında sıkıntılar yaşıyoruz." diye konuştu.

- "Yeni iş yeri açmak için yer bulamıyoruz"

Mustafa Sartık, Zeytinburnu'na gelenlerin hem kumaşı hem de hazır giyimi bir arada bulabilmesinin ilçeyi öne çıkardığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Özellikle örme kumaşta markayız. Türkiye'nin örme kumaş ihtiyacının yüzde 40'ını biz karşıladığımız gibi Laleli, Osmanbey, Merter ve Bayrampaşa gibi sektörün önde gelen bölgelerine ve Anadolu'ya örme kumaş gönderiyoruz. Genelde örme kumaş üreticileri faaliyet gösterse de çocuk giyiminden kadın pijamalarına, iç çamaşırdan geceliğe ve eşofman takımlarına kadar örme kumaşa ve hazır giyime dair hemen her şey bulunabiliyor."

ABD'den Rusya'ya, Avrupa'dan Körfez ve Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyada tanındıklarını dile getiren Sartık, "Zeytinburnu pazarını dünya tanıyor. Çok güzel ve gözde bir pazar olduğu için üreticilerimizden burada iş yeri açmak için ciddi talep var ancak boş yer yok. Yeni iş yerleri için büyümeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "İhracat hedefi 2,3 milyar dolar"

ZETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sartık, Zeytinburnu'ndan 50 ülkeye kumaş ve hazır giyim ihracatı yapıldığını belirterek, geçen yıl 2 milyar doları aştıklarını söyledi.

Bu yıl ihracat hedeflerinin 2,3 milyar dolar olduğunu kaydeden Sartık, "İç pazarda da hedefimiz 2,3-2,4 milyar dolar. Yani bu yıl Zeytinburnu'ndaki tekstil ve hazır giyimciler olarak ciromuz 6 milyar dolara yaklaşacak. Bu çok önemli bir rakam." diye konuştu.

Sartık, bu hedeflere ulaşabilmelerinin önünde ham maddeye ulaşmada yaşanan zorluklar, fiyatların artması ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi zorlukların bulunduğunu ifade ederek, bu sorunları bertaraf ederek hedeflerine ulaşabileceklerini bildirdi.

İftar buluşmasına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ve ZETSİAD üyeleri katıldı.

"Tekstilde 10 bin kişiye istihdam" haberi, 14 Nisan 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Nisan 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Tekstilde 10 bin kişiye istihdam haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tekstilde 10 bin kişiye istihdam 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:37 Uzmanlar Uyarıyor: Elektronik Sigara Gençlerin Beyin Gelişimini Tehdit Ediyor
  2. 13:33 ABD'li avukatlardan Biden yönetimine 'İsrail' çağrısı geldi: Silah ihracatını kesin
  3. 13:32 Türkiye'de Satılan Maden Suyunda 'Dışkı' Skandalı! 2 Milyon Şişe Toplatıldı!
  4. 13:31 Kadavra köpekleriyle çalışmalar devam ediyor: Korhan Berzeg'in cüzdanından neler çıktı?
  5. 13:30 Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı Sonrası Kadro Planları: Değişim Kapıda!
  6. 13:29 Demet Akalın ve Zuhal Topal'ın 10 senelik küslüğünün altında Demet Akalın'ın o sözü varmış!
  7. 13:29 Beklenmedik şok: Otomotiv devi iflasını ilan etti!
  8. 13:29 Boeing'i suçladıktan sonra ölen eski çalışanın ifadesi ortaya çıktı
  9. 13:27 Xiaomi, SU7 üretiminde hızlandı: Artık herkesin ilgisini Porsche'dan ziyade bu araç çekiyor
  10. 13:26 Simit satışlarında yeni dönem: Simit fiyatında bakanlığın onayı artık zorunlu
  11. 13:25 Konyaspor, Teknik Direktör Değişikliğiyle Yola Devam: Ali Çamdalı Takımın Başına Geçti
  12. 13:23 Blinken'dan Gazze'de ateşkes çağrısı: Hamas’ın önüne çok cömert bir teklif sunuldu
  13. 13:22 Oyuncu Gül Onat'tan itiraf!
  14. 13:19 175 milyon euroluk cin çıkarma vurgunu! "Ölüm büyüsü" yalanıyla yıllarca kandırdı
  15. 13:18 Diplomatik Çağrı: ABD ve Britanya, İsrail-Hamas Çatışmasında Ateşkes İçin Destek Veriyor
  16. 13:18 Meclis’te anayasa mesaisi: İlk ziyaret Özgür Özel'e yapılacak
  17. 13:16 Al-Shabab, Hakim Ziyech İçin Dev Teklif Sundu: 37.5 Milyon Euro!
  18. 13:15 Teknoloji Devlerinin Çocukları Kayıp! Flickr ve Slack Kruucusuydu!
  19. 13:13 ABD üniversitelerindeki Gazze eylemlerinde gözaltı sayısı bini aştı
  20. 13:12 İsrail basınından çarpıcı iddia: Refah'a kara saldırısı başlayabilir
Ekonomi Haberleri