Telefonunuzdan hemen silin: Kartınızdan para çeken 12 uygulama açıklandı

Telefonunuzdan hemen silin: Kartınızdan para çeken 12 uygulama açıklandı

Telefonunuzdan hemen silin: Kartınızdan para... 12 uygulamaya yer verilen liste için konuşan uzman isimler, bu uygulamaların özellikle telefonda kayıtlı olan kredi kartları üzerinden uygulama içi satın alımlarda bulunduğunu ifade etti.

Modern dünyada akıllı bir telefona sahip olmayan kişi sayısı yok denilecek kadar az. Hayatımızı kolaylaştıran bu teknoloji, bazı durumlarda ise bizim için zararlı olabiliyor.

Güvenlik uyarılarının peş peşe geldiği günümüzde özellikle Android telefonlarda kullanılan 12 uygulama için 'sızma' uyarısında bulunan uzmanlar, bu uygulamaların telefon sahiplerinin kredi ve banka kartı bilgilerine erişebilecek şekilde tasarlandığını aktardı.

Telefona yüklediğimiz uygulamalar, birçok kişisel verilerimizi ve banka bilgilerimize de ulaşabilme ihtimaline sahip. Akıllı cihazların güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapan uzmanlar da gelişen teknolojiyle birlikte yeni uyarılarda bulunuyor.

Uzmanlar, hangi uygulamaların zarar verdiğini yaptıkları açıklamalarla anlatıyor. Haberimizde, zararlı uygulamalarla ilgili bilgileri bulabileceksiniz.

KİMLİK BİLGİLERİNİZ VE KREDİ KARTI HARCAMALARINIZ TEHLİKEDE OLABİLİR

Android telefonlarda bulunan bazı uygulamaların telefonlara zarar verebileceği daha da kötüsü kişisel bilgilere erişim sağlayan uygulamalardan güvenlik açıkları nedeniyle kişisel bilgilere erişebilmenin mümkün olduğu görülmüştü. Bu nedenle de pek çok uzman konu ile ilgili zaman zaman vatandaşlara uyarılar yapmaya başladı. Benzer durumlar ile karşılaşan vatandaşların kimlik, kredi kartı gibi bilgilerine erişim sağlanamaması için uyarılar yapıldı.

TELEFONUNUZDAN BU UYGULAMALARI SİLMELİSİNİZ

Çıkan yeni uygulamalar ile birlikte ara ara gelen bu tür uyarıların vatandaşları nasıl etkilediği ve de etkileyebileceği de merak edildi. Bu defa da verilen uyarılar reklamlardan oluşmaya başladı. Bolca reklam veren uygulamaların telefonlara hem teknik anlamda zarar verdiğini hem de daha önce de bahsedildiği gibi şifrelerin çalınabileceği ihtimaller arasında yer aldı.

Durum bu şekilde olunca da reklamların kişilerin cihazlarına verdiği zararlar göz önünde bulundurarak Android telefon sahipleri de yapılan bu uyarıları daha fazla dikkate almaya başladı.

telefon1.jpgBu uygulamalardan telefonlarında olan vatandaşlar tarafından bu tarz yorumlar gelse de daha önce aynı sorunu yaşayan kişilerin da tecrübeleri ile birlikte uzmanlar tarafından mutlaka silinmesi gereken uygulamaların listesi şu şekilde verildi;

High

Speed Camera

Smart Task Manager

Flashlight+

K-Dictionary

Quick Note

Currency Converter

Joycode

EzDica

Instagram Profile Downloader

Ez Notes

A Calculator(Kore uygulaması)

Konu ile ilgili Android kullanıcılarına bu açıklamalar yapılarak herhangi bir güvenlik sorununun yaşanmaması açısından dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

"Telefonunuzdan hemen silin: Kartınızdan para çeken 12 uygulama açıklandı" haberi, 01 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Telefonunuzdan hemen silin: Kartınızdan para çeken 12 uygulama açıklandı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Telefonunuzdan hemen silin: Kartınızdan para çeken 12 uygulama açıklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 03 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Halk Tv

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:56 45 ilde "Narkoçelik" operasyonu: 320 zehir taciri yakalandı
  2. 09:49 Ümit Özdağ: AK Parti’yi başkanlık rejimi esir almıştır
  3. 09:36 Ali İhsan Varol, yeni yarışmasıyla ekranlara döndü
  4. 09:31 ENAG enflasyon verilerini açıkladı
  5. 09:27 Konserlerini iptal etmişti: Sertap Erener nedenini açıkladı
  6. 09:17 Eski bakan 1 milyon lira maaşla CEO oldu
  7. 09:14 Merih Demiral'dan "Bozkurt" işareti ile ilgili konuştu
  8. 09:09 Vekil olamadı, milyarder oldu: 6 yılda devletten bedeli 8 milyar lirayı aşan 40 ihale aldı
  9. 09:05 Erdoğan, NATO zirvesi öncesi Kazakistan'da Putin’le görüşecek
  10. 09:01 MHP'den mahkemeye 'Sinan Ateş' tepkisi: Saklayacak bir şeyimiz yok
  11. 08:54 Bankalarda faiz makası açıldı
  12. 08:50 Diyanet Vakfı’nın geliri 57 kat arttı
  13. 08:46 Murat Kurum Bakan olarak atandı, Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi
  14. 08:39 Burcu Binici DNA testi yaptırdı: Çıkan sonuç şaşırttı
  15. 08:37 İlhan Şen’den proje değişikliği
  16. 08:31 Kabine Kulisi: Kabinede değişim iki bakanla sınırlı kalmayacak
  17. 08:27 Tüfek ve satırla ev basıp haraç istedi, meydan dayağı yedi
  18. 08:23 AK Partili İsimlere KİPTAŞ'tan Ucuz Ev: 200 İsim İçin Kampanya
  19. 08:16 Mehmet Şimşek, AK Partili belediye başkanlarını uyardı: İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz
  20. 08:12 Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları
Yaşam Haberleri