Tendürek Dağı'nda onlarca araç mahsur kaldı

Tendürek Dağı'nda onlarca araç mahsur kaldı

Tendürek Dağı'nda onlarca araç mahsur kaldı Ağrı’da bulunan Tendürek Dağı geçidinde tipi nedeniyle ulaşım durdu. Kapanan yolda araçlar mahsur kalırken, araçlarda bulunanlar donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Tipi ve buzlanma nedeniyle Kars-Iğdır karayolu da ulaşıma...

Ağrı’da bulunan Tendürek Dağı geçidinde tipi nedeniyle ulaşım durdu. Kapanan yolda araçlar mahsur kalırken, araçlarda bulunanlar donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Tipi ve buzlanma nedeniyle Kars-Iğdır karayolu da ulaşıma kapandı. Her iki bölgede de mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ve Van’ın Muradiye ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı geçidinde, iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle, Doğubayazıt-Van karayolu ulaşıma kapandı.

Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin 2-3 metreye kadar düştüğü bölgede uzun araç kuyrukları oluşurken, araçlarda bulunanlar donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

"AYAKTA DURACAK HALİM KALMADI"

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Muradiye ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı geçidinde, iki günden beri devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle Doğubayazıt- Van karayolu ulaşıma kapandı.

Doğubayazıt'tan Van'a, Van'dan Doğubayazıt'a gitmek isteyen taşıtlar, yollarda kaldı. Tipi nedeniyle yollarda kalan sürücü ve yolcular donma tehlikesi geçirdi. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin 2-3 metreye kadar düştüğü bölgede uzun taşıt kuyrukları meydana geldi. Tipinin devam etmesi yüzünden 2 günden beri yolda kaldıklarını anlatan TIR şoförü Ali Taşdemir, "Donma tehlikesi geçiriyorum ve açlıktan dolayı ayakta duracak halim yok. Ne gelen var ne de giden" diye konuştu.

Karayolları ekipleri yolda kalan araçlar için kurtarılması için çalışmalara devam ediyor. Ekipler, mahsur kalanlara gıda yardımı yaparak, güvenli yerlere nakillerini sağlıyor.

h-067.jpg

KARS- IĞDIR KARAYOLU DA KAPANDI 

Kars-Iğdır karayolunun 10’uncu kilometresinde etkili olan tipi ulaşımı aksattı. Karayolunun Digor ilçesi yakınlarında buzlanma ve tipi nedeniyle çok sayada TIR, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil mahsur kaldı. Özellikle de TIR’ların kayarak yolu kapatmasıyla biriken araç sayısı giderek arttı.

Mahsur kalanların aracın kurtarılması ve yoldaki buzlanmanın giderilmesi için karayolları ekipleri çalışmalara başladı. Dağpınar Belediyesi’ne bağlı ekiplerde karayolunun tuzlanması çalışmalarına destek verdi. Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, mahsur kalanların kurtarılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

"Tendürek Dağı'nda onlarca araç mahsur kaldı" haberi, 03 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tendürek Dağı'nda onlarca araç mahsur kaldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tendürek Dağı'nda onlarca araç mahsur kaldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri