Tepkiler sonrası AFAD’dan açıklama: Acun Ilıcalı’nın bağışları peyderpey geldi

Tepkiler sonrası AFAD’dan açıklama: Acun Ilıcalı’nın bağışları peyderpey geldi

Tepkiler sonrası AFAD’dan açıklama: Acun Ilı... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Depremi yaşayan Elazığ ve Malatya için bir televizyon kanalında

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Depremi yaşayan Elazığ ve Malatya için bir televizyon kanalında kampanyayla toplanıp AFAD'a bağışlanan parada eksiklik bulunduğu" iddiasının yalanlayarak Acun Ilıcalı'nın 'tamamının AFAD'ın hesabına yattığını' duyurduğu bağışın 'peyderpey geldiği' söyledi.

AFAD "toplanan bağışlar nerede?" sözlerinin ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamada Acun Ilıcalı'nın 'tamamının AFAD'ın hesabına yattığını' duyurduğu bağışın 'peyderpey geldiği' söylendi.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP Milletvekili Engin Altay'ın düzenlediği basın toplantısındaki, "Acun Ilıcalı'nın Elazığ ve Malatya'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından TV8 ekranlarında topladığı ve AFAD'a bağışladığı 73 milyon liranın, 2 gün sonra AFAD tarafından tüm bağışların 71 milyon lira olarak duyurulduğunu ve sadece 2 günde 2 milyonluk bir kaybın olduğu" şeklindeki sözleri anımsatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Acun Ilıcalı, Elazığ depreminin ardından TV8 ekranlarında halkımızın yardımseverliğinin, yüce gönüllülüğünün bir kez daha tüm dünyaya sergilendiği bir yayına imza atmıştır. Yayından bir gün sonra da Sayın Ilıcalı, programdan ne kadar bağış toplandığını kendi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşmıştır. Söz konusu paylaşımında SMS karşılığı 22 milyon 553 bin 590 lira, havale ile 18 milyon 777 bin 281 lira, telefonla taahhüt etmek yoluyla da 31 milyon 801 bin 753 lira olmak üzere toplam 73 milyon 132 bin 624 lira yardım toplandığını duyurmuştur.

Telefonla taahhüt edilen 31 milyon 801 bin 281 liralık bağışın vatandaşlarımız tarafından banka hesaplarımıza havale edilme işlemleri peyderpey devam etmektedir. Yani taahhütlerin tamamı henüz hesaplarımıza ulaşmamıştır. Ayrıca başkanlığımızca kamuoyuna paylaşılan yardım miktarları TV8 programından elde edilen rakamları da kapsayacak şekilde toplanan tüm bağış miktarını göstermektedir. Ve bu miktar da güncel olarak 82 milyon 801 bin 235 liradır.

Hâl böyle iken, henüz hesaplara ulaşmamış bağış miktarı üzerinden sadece 2 günde 2 milyonluk kayıp varmış gibi bir algı yaratmak, ortak acı etrafında birbirine kenetlenmiş vatandaşlarımızı yaralarken, gece gündüz demeden afetzedelerimizin yanında olan çalışanlarımızı zan altında bırakmaktadır. Bahse konu milletvekilinin bu yanlış anlaşılmayı düzelteceğini umuyor, tüm halkımıza, afetzedelerimize gösterdiği destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Ne oluştu?

Acun Ilıcalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedeler için 73 milyon lira toplandığını ve AFAD'ın hesabına geçtiğini açıklamıştı. Ilıcalı'nın açıklamasından 2 gün sonra AFAD yaptığı açıklamada toplamda 71.9 milyon lira bağış toplandığını duyurmuştu. CHP Milletvekili Engin Altay ise bunun üzerine "Acun Ilıcalı deprem için 73 Milyon TL toplandı, 'AFAD hesaplarına geçti' diyor. 2 gün sonra AFAD '71,9 Milyon TL yardım birikti' açıklaması yapıyor. AFAD 71,9 Milyon TL topladı ise Acun Ilıcalı’nın topladığı bağışlar nerede?" diye sormuştu.

"Tepkiler sonrası AFAD’dan açıklama: Acun Ilıcalı’nın bağışları peyderpey geldi" haberi, 31 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Tepkiler sonrası AFAD’dan açıklama: Acun Ilıcalı’nın bağışları peyderpey geldi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tepkiler sonrası AFAD’dan açıklama: Acun Ilıcalı’nın bağışları peyderpey geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Haberleri