Tepkiler sonrası Almanya geri adım attı: Türkiye’den rapor kabul edecek

Tepkiler sonrası Almanya geri adım attı: Türkiye’den rapor kabul edecek

Tepkiler sonrası Almanya geri adım attı: Tür... Almanya'ya girişlerde karantina muafiyeti için ibraz edilmesi gereken raporları verebilecek ülkeler arasına Türkiye de dahil edilmişti.

Almanya'ya girişlerde karantina muafiyeti için ibraz edilmesi gereken raporları verebilecek ülkeler arasına Türkiye de dahil edilmişti. Çad, Gana gibi ülkelerin bulunduğu listede Türkiye'nin yer almaması tepki çekmişti.

Almanya, karantina muafiyeti için ibraz edilmesi gereken raporları verebilecek ülkeler arasına Türkiye'yi de ekleyerek riskli bölge ilan etti. Gelen tepkiler sonrası Almanya kararından vazgeçerek geri adım attı.

Almanya'ya girişlerde ev karantinasından muaf olabilmek için gerekli raporların alınabileceği ülkeler listesine Türkiye de dahil edildi. Almanya'da salgın hastalıklar konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) listesinde yer alan ve raporları kabul edilen ülke sayısı, Türkiye ile birlikte 82'ye yükselmiş oldu.

ALMANYA'YA GİRİŞ YAPMADAN ÖNCE RAPOR ALINMASI GEREKİYOR

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Almanya'ya girişlerde karantinadan muaf olabilmek için kişilerin koronavirüs semptomları göstermediğini ve koronavirüs taşıyıcısı olmadığını belgeleyen rapor ibraz etmesi gerekiyor. Raporun Almanya'ya giriş yapmadan en fazla 48 saat önce alınmış olması şartı da aranıyor.

Almanya dün Türkiye dahil olmak üzere 130 ülkeyi koronavirüs tehlikesi nedeniyle riskli bölgeler listesine dahil ettiğini açıklamıştı. RKI tarafından hazırlanan ve düzenli olarak güncellenecek listedeki riskli ülkelere gidenlerin Almanya'ya döndüklerinde 14 gün ev karantinasında kalmaları zorunlu hale gelmişti. Karantinadan muafiyet için AB üyesi ülkelerden veya RKI tarafından kabul edilen ülkelerden alınan raporların geçerli sayılacağı açıklanmıştı.

TÜRKİYE'DEN ALMANYA'YA TEPKİ

Türkiye Almanya tarafından riskli bölgeler listesine dahil edilmesine ve seyahat uyarısı yapılan ülkeler arasında sayılmasına tepkili. Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada "Türkiye'nin bu tür bir sınıflandırmayı hak etmediği ve bu sınıflandırmanın hiç bir şekilde nesnel durumla bağdaşmadığı kanaatindeyiz" denildi.

Büyükelçilik açıklamasında birçok Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin salgından Türkiye'ye göre çok daha fazla etkilendiğine dikkat çekilerek "Türkiye'nin 39 bin yoğun bakım yatağı bulunduğu ve ölü sayısının Almanya'dan çok daha düşük olduğu" kaydedildi.

Türkiye'de tatil beldelerinde koronavirüs vaka sayısının Alman kıyı bölgelerindeki kadar düşük olduğuna işaret edilen açıklamada Türkiye'nin riskli ülkeler arasında sayılmasının bilimsel ölçütlerinin anlaşılmasının zor olduğu belirtilerek Türkiye'nin "riskli ülkeler listesinden çıkarılması ve seyahat uyarısının en kısa süre içinde kaldırılması" beklentisi iletildi.

TÜRKİYE BİR ÖNCEKİ LİSTEDE YOKTU

RKI tarafından açıklanan ve raporların geçerli sayıldığı ülkelerin yer aldığı ilk listede, Burkina Faso, Çad, Gana ve Kongo gibi ülkeler yer almasına rağmen Türkiye'nin yer almaması tepki çekmişti.

Enstitü tarafından bugün yapılan açıklamada 81 ülkelik listenin genişletildiği ve Türkiye'nin de listeye eklendiği görüldü.

"Tepkiler sonrası Almanya geri adım attı: Türkiye’den rapor kabul edecek" haberi, 21 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Haziran 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Tepkiler sonrası Almanya geri adım attı: Türkiye’den rapor kabul edecek haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tepkiler sonrası Almanya geri adım attı: Türkiye’den rapor kabul edecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  2. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  3. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  4. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  5. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  6. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  7. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  8. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  9. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  10. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  11. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  12. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  13. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  14. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  15. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  16. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  17. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  18. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  19. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  20. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
Dünya Haberleri