Teşekkürler Türkiye

Teşekkürler Türkiye

Teşekkürler Türkiye Ali Kaya Soysal   Hani 12 dev adamın basketbolda , perilerin voleybolda yarı veya çeyrek final kapısından döndükten sonra medyamızda atılan klişe manşetler var ya, Türk insanının  400 yıllık aşağılık kompleksinden kaynaklanan o...

Ali Kaya Soysal

   Hani 12 dev adamın basketbolda , perilerin voleybolda yarı veya çeyrek final kapısından döndükten sonra medyamızda atılan klişe manşetler var ya, Türk insanının  400 yıllık aşağılık kompleksinden kaynaklanan o meşhur terimi dün gece oynanan Türkiye- İzlanda maçının bitiminde kullanmak zorunda kaldım.
 

   "Teşekkürler Türkiye." Futbol için. Bu teşekkürden nasibini alması gereken  insanları sıralayayım isterseniz, mikro ve makro bağlamda..
  

Önce mikro, yani kısa hikaye. 2018 Rusya Dünya Kupası’na yola çıkarken federasyon başkanı Yıldırım Demirören. Kim o, yönettiği Beşiktaş’ı borç batağına sokmuş başarısız bir kulüp başkanı. İktidarın başındaki tarafından siyaseten ve menfaat ilişkileri açılarından atanmış biri. O kimi getiriyor ulusal takımın başına, üstelik dünyada eşi benzeri olmayan bir "etiketle", Türkiye Futbol Direktörü" olarak, 2008 Avrupa şampiyonluğunda 3. lük ,4. lük maçı oynanmamış olmasına
rağmen kendisini Avrupa  da 3. olarak ilan eden kibirli bir adamı.

   Peki, daha neler oluyor sonraları... Önce bir prim tartışmasıyla başlayan alev bir sonraki maç kadrosuna Arda, Burak,Caner gibi futbolcuların alınmamasıyla devam ediyor. Bu kararlar  Terim’in basın tarafından hiçbir zaman  anlaşılamayan toplantılarıyla devam ediyor. Bu arada grupta 4. sıradayız, en iyi ikinci olmamız hayal..
 

   Kriz devam ediyor, milli takım kaptanı Arda otobüste 70 yaşındaki basın mensubu Bilal Meşe’ye saldırıyor, futbol federasyonu başkanından başlayarak aşağıya doğru küfür ediyor. Aynı uçaktaki "imparator" dahil yetkililer buna gözlerini yumuyorlar. Bir gün sonra 80 milyonu  temsil eden ulusal takımın kaptanı 29 yaşındaki bir çocuk, 1922 den beri O formayı ıslatan, Zeki Rızaları, Leblebi Mehmetleri, Baba Hakkıları inkar edercesine "ben milli takımı bıraktım" diyebiliyor..

   Sonrası daha vahim, hepsini beraber yaşadık, "şef" Çeşme de  bir kebabçıyı "basıyor". Utanmış olmalı ki istifa  ediyor, fakat bu istifa federasyon tarafından  kabul edilmiyor 2 gün sonra aynı federasyon  Terim’in istifasını onaylıyor. 3.5 milyon Euro’luk kontrat kabul ediliyor. Son haberlere göre federasyon parayı vermeme kararı almış, Fatih’de mahkemeye gidiyor..

   Hiç şaşırmadım. Beşiktaş Genel Kurulun’da Demirören’in başkanlığının son yılında  yaptığı konuşma hala kulaklarımda. Aynen şöyle demişti "Yeniköy kasabı" Del Bosque bize 350 bin Euro borçlu çıkacak, göreceksiniz". Salondaki tüm üyelerin gözlerinin içine baka baka... Sonra kendisine 8.5 milyon Euro ödendi, Fikret Orman başkanlığında yıllara yayılarak..

   Sevgili ABC okuyucuları, konu nerden nereye geldi, farkındayım. Sizler dün gece ki Türkiye-İzlanda maçı için bir kaç teknik cümle bekliyorsunuz. Sizlere sadece şunu yazabilirim, Türkiye "kanatsız kuş idi", Cenk ve Arda’nın sağ ve sol açık olduğu onbir yanlıştı. Bence sağda Quaresma, solda Valbuena oynamalaıydı.

   O bakımdan, bu 14 yabancı kuralına onay veren Avrupa’nın en pahalı üçüncü teknik direktörüne, onun federasyon başkanına ve birkaç hafta önce bunun farkına varıp, "indirin şu yabancı sayısını" diye fetva veren "sultanımıza" teşekkür ediyorum..

   "Mazinin "makro" boyutuna gelince; yanlışlıklar, saçmalıklar,heba edilen jenerasyonlar, sokağa atılan paralarla dolu yaklaşık yarım asır, yazmak için eski tabirle "mürekkeb yetmez"...

 

f2-028.jpg

"Teşekkürler Türkiye" haberi, 07 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Teşekkürler Türkiye haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Teşekkürler Türkiye 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  2. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  3. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  4. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  5. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  6. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  7. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  8. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  9. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  10. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  11. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  12. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  13. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  14. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  15. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  16. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  17. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  18. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  19. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  20. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
Spor Haberleri