Tesla Gigafactory Almanya inşaatı durdu

Tesla Gigafactory Almanya inşaatı durdu

Tesla Gigafactory Almanya inşaatı durdu Almanya’da büyük bir çevre katliamına dönüşmesi endişesiyle gündem olan Tesla Almanya Gigafactory  inşaatı mahkemenin emriyle durduruldu. 

Almanya’da büyük bir çevre katliamına dönüşmesi endişesiyle gündem olan Tesla Almanya Gigafactory  inşaatı mahkemenin emriyle durduruldu. 

Tesla’nın birkaç yıl önce ilk dev fabrikası Gigafactory ’yi ABD’de kurması büyük bir maceraya dönüşmüştü. Musk, Japon ortaklarından gelen milyar dolarlık fonlarla dünyanın en büyük fabrikasını kurma hayaliyle yola çıkmıştı.

Ancak fabrika kurulduktan ve çok da karlı bir şekilde çalıştığı anlaşıldıktan sonra Tesla dünyanın her yerine Gigafactory’ler kurmaya başladı.

Bu fabrikalarda, hem Tesla araçlarının ihtiyaç duyduğu hem de güneş panelleri kurulumu için gereken pil üniteleri üretilirken Tesla araçlarının imalatı da yapılıyordu. Şirketlerinin tüm lojistik ve üretim ihtiyacını tek bir merkezde toplayan Musk bu sayede önemli bir maliyet avantajı kazanmıştı.

Şu ana kadar iki tanesi Amerika’da biri de Çin’de kurulan Gigafactory’lerin dördüncüsü ise Avrupa kıtasına hizmet vermek için Almanya/Berlin’de kurulacaktı. Ancak Berlin’de fabrika inşaatı için devasa boyutlarda ağaç kesiminin yapılması çevrecileri ayağa kaldırdı.

Samsung Galaxy Z Flip! Katlanabilir ekranlı bu telefona ihtiyaç var mı?

Mahkemeye giderek inşaatın durdurulmasını isteyen çevrecilerin itirazlarını dinlemek isteyen mahkeme de şimdi geri dönüşü olmayacak bu inşaatın biraz bekletilmesine karar verdi. Gerçi Tesla şimdiden fabrika alanını tabanı için temeli attı ve keseceği ağaçları da kesti. Ancak çevreciler inşaatı iptal etmeyi başarabilirse, Tesla bu alanı yeniden ağaçlandırmak zorunda kalacak.

Öte yandan, Alman otomotiv endüstrisini çok zorlayan Tesla’nın Almanya’da kuracağı fabrika büyük önem taşıyor. Almanya, bu sayede Tesla’nın Alman devleri ile ticari ve teknolojik iş birliğine girmesini umuyor. Tesla geçtiğimiz haftalarda, Alman otomotiv devi Volkswagen’i tahtından ederek dünyanın en değerli ikinci otomobil üreticisi olmuştu.

Şu anda Tesla’dan daha değerli olan tek bir otomobil üreticisi kaldı. O da Japon Toyota. Ancak Tesla’nın hızlı yükselişi Toyota’yı da yakın tarihte tahtından indirebilir. Peki Tesla dünyanınen büyük otomobil üreticisi olmayı hak ediyor mu?

Her ne kadar kocaman Mars’ı ıskalamış olsa da, Tesla başka bir gezegene iki kapılı üstü açık kırmızı spor otomobil göndermiş tek marka olarak da tarihe geçmiş durumda. Tesla hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak yazarsanız, bu konuyu hep beraber tartışalım.

"Tesla Gigafactory Almanya inşaatı durdu" haberi, 19 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Tesla Gigafactory Almanya inşaatı durdu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tesla Gigafactory Almanya inşaatı durdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  2. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  3. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  4. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  5. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  6. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  7. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  8. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  9. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  10. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  11. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  12. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  13. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  14. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  15. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  16. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  17. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  18. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  19. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  20. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
Teknoloji Haberleri