TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, A Millilere villa sözü vermişti: Projeye izin çıkmadığı iddia edildi!

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, A Millilere villa sözü vermişti: Projeye izin çıkmadığı iddia edildi!

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, A Millilere villa... TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Milli Takım’ın Dünya Kupası'na katılması durumunda futbolculara Bodrum'da villa sözü vermesi, ekolojik tahribat yaratacağı iddia edilen bir projeyle ilişkili olması nedeniyle tartışmalara neden oldu.

TFF BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NUN VİLLA SÖZÜ KRİZE NEDEN OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Milli Takım'ın Dünya Kupası'na katılması durumunda futbolculara Bodrum'da birer villa sözü vermesi tartışmalara yol açtı. 

Patronlar Dünyası'ndan Ercan İnan’ın haberine göre, söz konusu villaların, izni henüz alınamayan ve Milas Güllük’te bulunan Net Holding’e ait bir projeden olması dikkat çekti. Gazete Duvar'dan Bahadır Özgür’ün aktardığına göre, proje, Mandalya Körfezi'nin kıyısında yer alıyor ve bu bölge, 197 farklı kuş türüne ev sahipliği yapması nedeniyle tepkilere maruz kaldı. 

Projenin 2006 yılında müteahhit Ali Ağaoğlu ile Net Holding arasında hasılat paylaşımı esasına göre ortaklıkla yapıldığı ancak gerekli izinlerin hala alınmadığı ifade edildi. Muğla Su İnisiyatifi, Hacıosmanoğlu'nun bir televizyon programında Ali Ağaoğlu'nun Bodrum'daki inşaatını devraldığını ve "4 bin villa yapacağız. Dünya Kupası'na katıldığımız takdirde bu evlerden futbolcularımıza vereceğiz" dediğini belirtti. Bu projeye karşı bölge halkı ve sivil toplum örgütleri, neden olacağı ekolojik tahribat sebebiyle yoğun itirazlarda bulundu. TMMOB ve MUÇEP tarafından açılan davada, proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verdiği "ÇED Olumlu" kararı Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Ancak iptal kararından sonra projeye yeniden başvuruldu ve bakanlık yeniden "ÇED Olumlu" kararı verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açmış durumda. 

Mandalya Körfezi üzerinde planlanan bu proje, Bargilya Sulak Alanı'nın hemen yanında yer alıyor ve bölge 2001 yılında IBA (Important Bird Area) tarafından korunması gereken alan olarak ilan edilmişti. Proje, sulak alanın tahrip edileceğine dair bilirkişi raporlarıyla yargı tarafından iptal edilmiştir. 

Bu proje, TFF'nin değil, kişisel bir girişim olarak değerlendiriliyor. Hacıosmanoğlu'nun milli takım futbolcularına başarı primi olarak villa "bağışı" yapmayı teklif etmesi, bölge halkının ve yargının izin vermediği projenin yolunu açmaya yönelik bir rüşvet girişimi olarak yorumlanıyor.

Net Holding de konuya dair yaptığı açıklamada, "Muğla ili, Milas ilçesinde bulunan arsa ve araziler üzerinde yapılacak Milas Projesi kapsamında, ‘Düzenlenme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Hasılat Paylaşımı Esasına Göre İnşaat Sözleşmesi’ 2006 yılında Net Şirketler Grubu ile Ağaoğlu Şirketler Grubu arasında imzalanmıştır. Hacıosmanoğlu'nun Milas Projesi hakkındaki sözleriyle ilgili olarak yatırımcılarımızdan gelen sorulara istinaden, sözleşmemizde herhangi bir değişiklik olmadığını, aynı şartlarla devam ettiğini belirtiriz" ifadelerine yer verildi.

"TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, A Millilere villa sözü vermişti: Projeye izin çıkmadığı iddia edildi!" haberi, 17 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, A Millilere villa sözü vermişti: Projeye izin çıkmadığı iddia edildi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, A Millilere villa sözü vermişti: Projeye izin çıkmadığı iddia edildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:41 AB'den ABD'ye tepki: 'Çok fazla insan ölecek'
  2. 00:37 Netflix'in abone sayısı 282 milyona yükseldi!
  3. 00:30 Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmıştı: Rümeysa'nın katilinden kan donduran itiraf!
  4. 00:25 Hat-trick yapan Messi, Ali Daei'yi geçti
  5. 00:22 TÜİK, kayıp çocuk istatistiklerini açıkladı!
  6. 00:21 Meclis onayladı! 47 bin 700 TL ek ödeme onaylandı!
  7. 00:14 Miss Turkey birincisi İdil Bilgen sessizliğini bozdu: 'Fark yaratmayı hayal ediyorum'
  8. 00:11 Harris: Sinvar'ın ölümü savaşın sonunu getirebilir!
  9. 00:11 İnternet Haftalarca Kesilebilir! Kritik Uyarı Geldi!
  10. 00:09 Serena Williams ameliyat masasına yattı
  11. 00:06 Al Pacino’nun İflası mı? Şoke Eden Bilgi Ortaya Çıktı! Gerçekler Kafaları Karıştırdı!
  12. 00:00 Daha Önce Bilmişti! Fatih Portakal’dan 2025 Asgari Ücret Zammı İçin Şaşırtıcı ‘Enflasyon’ Hesabı!
  13. 00:00 Türk Giyim Devi İflas Bayrağını Çekti: 200'den Fazla Mağaza Kapanıyor!
  14. 23:58 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 'En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılsın'
  15. 23:55 MİT'in yakaladığı El Kaide üyesi itiraf etti, bir terörist daha yakalandı!
  16. 23:52 Kreş öğretmeni uyuyan bebeği böyle tokatladı
  17. 23:50 Nilperi Şahinkaya'dan 'kademeli ayrılık' açıklaması
  18. 23:46 Kuzey Kore'de anayasa değişikliği; Güney Kore'yi 'düşman devlet' ilan etti
  19. 23:39 İngiliz müzisyen Waters'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür!
  20. 23:37 Yalnızca SGK emeklilerine özel olarak tasarlanmış bir uygulama hayata geçirildi!
Spor Haberleri