TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakemin karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek; hakem raporu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakemin karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek; hakem raporu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakemin karar ... "Gözleri önünde hakem ataması yapacağız"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, saha içinde futbolcuların hakeme yoğun itiraz ettiği pozisyonlar için "Hakemin bir karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek. Hakem raporuna yazmadıysa, görüntüden ceza vereceğiz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulu olarak 6 aylık görev süresi içerisindeki faaliyetlerini değerlendirirken, önümüzdeki döneme yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Pek çok konuyu 6 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdik. İlk günlerimizde yabancı konusu, yayın ihalesi ve harcama limitleri gibi kritik konuları hallettik. Harcama limitlerinde %40 sapmayı kabul ettik ve kulüplere, transferde rahatlık sağladık. Yayın ihalesini 150 Milyon TL arttırarak imzaladık. Yayın gelirleri düştü lakin bundan birçok etken var. 2. Lig, 3. Lig için yayın ihalesi açtık. 92 kulübe gelir sağladık. 2. Lig ve 3. Lig takımlarına yol ve deplasman ödemelerini iki katına çıkardık. Rezerv Lig kurduk lakin kulüpler altyapı eksiklikleri nedeniyle, bu ligin kalkmasını istedi. Yabancı sayısını, kulüplerle görüşerek 8+3 şeklinde devam ettirdik. 1. Lig'deki A Takım listesindeki 8 yabancı konusunu devam ettirdik. Sahada 5 yabancı bulundurulması koşuluyla, maç kadrosuna 8 yabancı yazılmasına onay verdik. Göreve geldikten sonra, 2022-2023 Futbol Sezonuyla birlikte Süper Lig'de deplasman seyircisi yasağını kaldırdık ve misafir tribün seyirci kapasitesinin %30'a kadar çıkartılması konusunda karar aldık. Uygulama diğer liglerde de hayata geçti." dedi.

"Birçok değişiklikler yaptık"

Birçok konuda değişiklikler yaptıklarını belirten Büyükekşi, "TFF kurullarıyla ilgili değişiklikler, seçildikten sonra tüm kurullara istifa talebinde bulunmuştum. Hepsi istifa ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu süreçte Yönetim Kurulu olarak, hakemlik, gözlemcilik, temsilcilik vs. konularında birçok değişiklikler yaptık." ifadelerini kullandı.

"Yemin şartı getirdik"

Hakemlerle iligili yapılan çalışmalara değinen TFF Başkanı, "Hakemlerimiz dahil hepsinden mal beyanı istedik. Yemin şartı getirdik. Para cezalarını caydırıcılık adına 2 katına çıkardık. Dijital hakem atama sistemini ortaya koyduk. 41 kriter getirdik. Temel kriterler içinde şehir bilgileri, hakem-takım ilişkisi gibi şeyler yer alıyor. Performans kriterinde ise FIFA puanı, gözlemci puanı yer alıyor." açıklamasını yaptı.

"Gözleri önünde hakem ataması yapacağız"

Mehmet Büyükekşi, "Yarın kulüp başkanlarına hakem atama sistemini anlatacağız. Onların gözü önünde hakem ataması yapacağız. İkinci devre başlar başlamaz 2. ve 3. Liglerde de algoritma ile hakem atamalarını yapacağız. Mart ayından itibaren de Bölgesel Amatör Lig'de algoritmayı getireceğiz. Saha ve VAR hakemlerini birbirinden ayırarak, VAR hakemliğinde uzmanlaşmaya gittik. Birçok ülkenin de uygulamaya hazırlandığı bu sistemde Dünya futboluna öncülük ettik. Dünya hakemliğinin önemli isimlerinden Pawel Gill'i VAR danışmanı olarak göreve getirdik. VAR sistemini UEFA kriterlerine çektik. Süper Lig ve 1. Lig başkanlarına VAR odasında bizzat, VAR'ın nasıl çalıştığını canlı olarak gösterdik. Paydaşların bilgi sahibi olabilmeleri için randevulu bir şekilde deneyebilmelerinin önünü açtık." diye konuştu.

Korsan yayın açıklaması

Taraftarların korsan yayından uzak durması gerektiğini belirten Büyükekşi, "Korsan yayın, kulüp gelirlerinin düşmesinde etken. 1 kişi para verip maç izliyorsa, en z 3 kişi korsan yayından izliyor. Yayıncı kuruluşun bize gönderdiği yasa dışı yayın sağlayanları, 4-5 dakikada kapattırıyoruz. Ancak bu da yeterli değil. Taraftarlar bilinçlenmeli." dedi.

"Maçlar anadolu'da oynansın istiyoruz"

Bazı milli maçların Anadolu'da oynanmasını istediklerini belirten Büyükekşi, "Teknik direktörümüz Stefan Kuntz yönetiminde A Millî Futbol Takımımız Uluslar Ligi C Ligi'nden grup birincisi olarak B Ligi'ne yükseldi. Milli takım maçlarının bir kısmının Anadolu'da oynanmasını istiyoruz. Mart ayında ilk maçımızı oynayacağımız EURO 2024 Eleme Grubu'ndan da çıkarak Almanya'da yapılacak şampiyonada mücadele etmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

"Kuntz yardım etti"

Mehmet Büyükekşi, "Stefan Kuntz, Ferdi Kadıoğlu ve Salih Özcan'ın A Milli Takım'ı seçmesi konusunda yardımcı oldu." şeklinde konuştu.

Şampiyonlar ligi finali hazırlıkları

Şampiyonlar Ligi finali ile ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirten Başkan, "Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 10 Haziran 2023 tarihinde oynanacak olan 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali hazırlıkları başladı. UEFA yetkilileri, yapılan ziyaretlerde şu ana kadar yapılan hazırlıklardan duyulan memnuniyeti belirtti." ifadelerini kullandı.

"EURO 2028 ve EURO 2032 için dosyamızı sunduk"

Büyükekşi, EURO 2028 ve EURO 2032'ye ev sahipliği yapmak için UEFA'ya teklif dosyasını sunduklarını şu sözlerle açıkladı: "EURO 2028 ve EURO 2032'ye ev sahipliği yapmak için titizlikle hazırladığımız ön teklif dosyamızı UEFA'ya sunduk, şehirlerimizi de bildirdik. Umuyorum ve inanıyorum ki bu iki şampiyonadan birinin ev sahibi biz olacağız."

Dünya kupası'ndaki uzatma dakikaları

"Dünya Kupası'nda uygulanan topun oyunda kaldığı süre göz önüne alınarak normal süreye eklenecek uzatma dakikalarının uygulamasını Süper Lig'de uygulamaya koyuyoruz. Böylece yerde yatma devri bitecek!"

"Tüm oyuncular kart görecek"

"Hakemin bir karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek. Hakem raporuna yazmadıysa, görüntüden ceza vereceğiz."

"Basın yayın organlarında, sosyal medya aracılığıyla müsabakanın dürüstlüğüne ya da tarafsızlığına gölge düşürecek hiçbir şey istemiyoruz. Futbolu ve hakemlerimizi itibarsızlaştırma amacı güden her türlü açıklamayı cezalandıracağız. Hakemlerimizin maç yönetirken teknik direktörlerin, oyuncuların toplu şekilde etrafını sararak itirazına/tehdidine maruz kalarak baskı altına alınmasına izin vermeyeceğiz."

Yabancı sayısı kararı

"Yabancı sayısı için yeni bir karar alınacak. Kulüpler Birliği ilk çalıştayını yaptı, değerlendirmelerini bize sunacaklar. Bütün paydaşlarımızla istişare ederek alacağız bu kararı."

"Hakemlik için yeni kriterler getiriyoruz. Hakem atamalarında sözlü, yazılı, fiziksel kriterler koyacağız. 9 Aralık tarihinde MHK Yeni Talimatı'nda yapılan değişiklik ile İl Hakem Kurulu başkanları sınav sistemi ile seçilecek."

"TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakemin karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek; ." haberi, 20 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakemin karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek; .. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Hakemin karar anında etrafını saran oyuncuların hepsi kart görecek; .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:24 Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık
  2. 20:16 CHP'li Zeybek, Tutuklu Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ü Ziyaret Etti:Adil Mahkeme Süreci Talep Etti
  3. 20:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail eleştirilerine tepki geldi
  4. 20:12 Şampiyonlar Ligi'nde Heyecan Dorukta: Çeyrek Final Maçları Başlıyor!
  5. 20:09 Altın Sahiplerine kötü haber geldi: "O Tarihte çok sert düşecek"
  6. 20:03 Jeopolitik Gerginlikler ve Fed'in Faiz Sinyali Altın Piyasasını Etkiliyor
  7. 20:00 Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında duyurdu: Yeni ekonomi paketinin içinde 'tasarruf' ön planda!
  8. 19:59 Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar
  9. 19:55 Sivasspor, Fenerbahçe Maçı Öncesi Hazırlıklara Başladı: Heyecan Dorukta!
  10. 19:34 İz Bırakmadan Temizlik: Sirke ve Su Karışımıyla Televizyon Ekranlarını Parlatın!
  11. 19:30 Brüksel'deki Adalet Sarayı Bomba İhbarıyla Sarsıldı: Patlayıcı Bulunamadı
  12. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  13. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  14. 19:09 Erdoğan'dan teleferik açıklaması: "Asıl sorumluları koruma çabaları gözden kaçmamıştır"
  15. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  16. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  17. 18:52 65 yıllık Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  18. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  19. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  20. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
Spor Haberleri