TFF binasına ateş eden sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

TFF binasına ateş eden sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

TFF binasına ateş eden sanıkların tutukluluk... Beykoz’da Türkiye Futbol Federasyonu binasına yönelik silahlı saldırıya ilişkin 19 müştekiyi “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanan biri tutuklu 2 sanık hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya eski milli futbolcu, Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop da katıldı. Mahkemede gülen tutuklu sanık savunmasında, “Tamamen talihsizlik oldu“ dedi.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cüneyd Uslu ve tutuksuz sanık Oğuzhan Güneysu katılırken; Hamit Altıntop, Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Başkan Vekili Murat Aksu, Türkiye Futbol Federasyonu 1’inci Lig Kulüpleri Sorumlusu Talat Papatya ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanının ‘Mermi adamın kulağına kadar gitmiş’ sorusuna kahkaha atarak cevap veren tutuklu sanık Cüneyd Uslu, “Bulunduğum yer federasyona yakındır. Riva’da bulunan yüzen ev olarak tabir edilen bana ait olan evde oturmaya gittik. Oğuzhan’la beraber gittik. Alkol alıyordum. Müzik dinleyip keyif yapıyorduk. Alkolün etkisiyle havaya rast gele ateş ettim. Binayı görmem mümkün değil. Mesafe en az 150-200 metre. Tamamen talihsizlik oldu. Bir müddet sonra Oğuzhan’la başka yere geçtik. O gün toplantı olacağını nereden bileceğim. TFF binasına isabet ettiğini öğrenince olay yerine gittim. Orada ateş ettiğimi itiraf ettim. Beraatımı isterim” dedi.

“Cüneyd bir hata yaptığını söyledi”

Sanık Oğuzhan Güneysu ise savunmasında, “Yüzen ev olarak tabir edilen yere gittik. Yiyecekler azalınca markete gittim. Ateş edildiği esnada yoktum. Döndüğümde Cüneyd bir hata yaptığını söyledi. Daha sonra eve geçtik. Elindeki silahı bana verdi. 'Sakla daha sonra alırım' dedi. Evin arkasındaki domates bahçesinin içerisine attım. Polis eve geldi. Olay yerine gittik. Olay haber olunca Cüneyd olay yerine gitmiş. TFF binası gözüküyordu ancak önümüzde ağaçlar olduğu için neresine denk geldi bilmiyoruz. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum” dedi.

“Ateş edildiğini düşünerek kendimizi yere attık”

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu, eski milli futbolcu Hamit Altıntop, “Daha önce verdiğim ifadem doğrudur. Kimseden tehdit almadım. Toplantıda pencerenin önünde duruyordum. Toplantı devam ederken birkaç el silah sesi duydum. Ateş edildiğini düşünerek kendimizi yere attık. Sanıkları daha önce görmedim. Sanıklardan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını isterim” dedi. Diğer 18 müşteki de şikayetçi olduklarını belirtti.

Olay yerinde keşif yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler Cüneyd Uslu ve Oğuzhan Güneysu'nun aralarında Hamit Altıntop'un da bulunduğu 19 müştekiye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" ve "mala zarar verme" suçlarından 291'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. (İHA)

"TFF binasına ateş eden sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi" haberi, 05 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan TFF binasına ateş eden sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TFF binasına ateş eden sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  2. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  3. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  4. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  5. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  6. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  7. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  8. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  9. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  10. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  11. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  12. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  13. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  14. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  15. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  16. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  17. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  18. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  19. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  20. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
Yargı Haberleri