TFF'den 10 takıma puan silme cezası!

TFF'den 10 takıma puan silme cezası!

TFF'den 10 takıma puan silme cezası! Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, eksikliklerini tamamlayamayan Süper Lig ekiplerinden Kayserispor ile 1. Lig'den 4 ve 2. Lig'den 5 takıma üçer puan silme cezası verdi.

TFF, Spor Toto Süper Lig' den Yukatel Kayserispor, Spor Toto 1. Lig'den Altaş Denizlispor, Altay, Erzurumspor FK ve Yeni Malatyaspor, TFF 2. Lig'den Bayburt Özel İdare Spor, Baynet İnşaat Balıkesirspor, Menemen Futbol Kulübü, Serik Belediyespor ve Somaspor kulüplerine 3 puan silme cezası verdi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, "Ulusal Kulüp Lisans Sistemi" kapsamında; Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yaptığı başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre incelediğini duyurdu.

Ulusal Lisans alan takımlar belli oldu

İncelemeler sonucunda Kurul; Spor Toto Süper Lig'den; Atakaş Hatayspor, Bitexen Giresunspor, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Hangikredi Ümraniyespor, MKE Ankaragücü ve Vavacars Fatih Karagümrük, Spor Toto 1. Lig'den; Altınordu, Beyçimento Bandırmaspor, Dyorex Boluspor, Gençlerbirliği, Pendikspor Futbol A.Ş., Sakaryaspor A.Ş. ve Tuzlaspor A.Ş., TFF 2. Lig'den; Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş., Amed Sportif Faaliyetler, Ankaraspor, Bitexen Van Spor FK, Bursaspor, Çorum FK, Diyarbekir Spor A.Ş., Eşin Group Nazilli Belediyespor, Etimesgut Belediyespor, GMG Kastamonuspor, Hes İlaç Afyonspor, İnegölspor, Pazarspor, Tarsus İdman Yurdu, Teco Karacabey Belediye Spor A.Ş. ve Zonguldak Kömürspor A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans verdi.

10 takıma 3'er puan silme cezası

Kurul toplantıda ayrıca, verilen sürede eksikliklerini tamamlayamayan; Spor Toto Süper Lig' den Yukatel Kayserispor, Spor Toto 1. Lig'den Altaş Denizlispor, Altay, Erzurumspor FK ve Yeni Malatyaspor, TFF 2. Lig'den Bayburt Özel İdare Spor, Baynet İnşaat Balıkesirspor, Menemen Futbol Kulübü, Serik Belediyespor ve Somaspor kulüplerine 3 puan silme cezası verdi.

2022-2023 sezonu Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13'ü UEFA, 48'i Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Kadınlar Süper Liginde yer alan kulüplerden 6'sı UEFA Lisansı aldı.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kurulun ilk ve ikinci aşamada almış olduğu kararlar ise aşağıda yer almaktadır;

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Spor Toto Süper Lig'den Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş., Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe A.Ş., Fraport TAV Antalyaspor, Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa A.Ş., Medipol Başakşehir FK, Trabzonspor A.Ş. ile Spor Toto 1. Lig'den  İstanbulspor A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden ALG Spor, Beşiktaş JK Vodafone, Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Trabzonspor A.Ş. ve Wulfz Fatih Karagümrük Kadın Futbol Takımı kulüplerine UEFA Lisansı,

Spor Toto Süper Lig'den Adana Demirspor A.Ş. ile  Spor Toto 1. Lig'den Adanaspor A.Ş., Ankara Keçiörengücü, Kocaelispor, Manisa Futbol Kulübü ve Yılport Samsunspor ile TFF 2. Lig'den Anagold 24Erzincanspor, Bodrumspor A.Ş., Bucaspor 1928, Isparta 32 Spor, Sivas Belediye Spor, Uşak Spor A.Ş. ve Weecoins Kırklarelispor kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

Kulüp Lisans Kurulu; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili maddeleri uyarınca da kalan kulüplere kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 ve/veya 60 gün ek süre vermişti.

Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarında ise; Spor Toto 1. Lig'den Eyüpspor, TFF 2. Lig'den Ankara Demirspor, Kırşehir Belediye Spor, Sarıyer, Şanlıurfaspor ve 1461 Trabzon FK kulüplerine Ulusal Lisans vermişti.

 

"TFF'den 10 takıma puan silme cezası!" haberi, 23 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan TFF'den 10 takıma puan silme cezası! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TFF'den 10 takıma puan silme cezası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:51 Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
  2. 03:47 Ali Koç, imzaları Yüksek Divan Kurulu'na teslim etti ve seçimler için mesaj verdi
  3. 03:45 Beşiktaş, 18 milyon euroluk gol makinesi transferi için hazırlıklara başladı!
  4. 00:57 1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
  5. 00:56 Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
  6. 00:44 Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci el otomobil fiyatlarının artması bekleniyor
  7. 00:30 ABB duyurdu: Dün başladı ve 21 Mayıs’a kadar devam edecek: Herkese ücretsiz!
  8. 00:30 Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
  9. 00:26 ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
  10. 00:12 Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
  11. 00:09 Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
  12. 00:07 Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
  13. 00:07 Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!
  14. 00:05 Rasim Ozan Kütahyalı haklı!
  15. 00:03 ABB, Başkenti turizm merkezine çeviriyor: Yavaş'ın ücretsiz hizmet çağırısı ile herkes akın etti!
  16. 00:01 Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
  17. 00:01 ABB Ankara'da sıkça yaşanan su kesintilerine köklü bir çözüm getiriyor: Artık sürekli kesilmeyecek!
  18. 00:00 Ünlü ekonomist net konuştu: 'Buna yatırım yapan kerizdir!'
  19. 23:57 Galatasaray sahasında galip gelmeyi başardı!
  20. 23:53 Serdar Ali Çelikler derbide olacakları ifşa etti!
Spor Haberleri