TFF’nin FETÖ hamlesine Fenerbahçe’den ilk açıklama

TFF’nin FETÖ hamlesine Fenerbahçe’den ilk açıklama

TFF’nin FETÖ hamlesine Fenerbahçe’den ilk aç... Fenerbahçe, TFF'nin FETÖ hamlesine ilişkin açıklama yaptı

"Türkiye Futbol Federasyonunun bugün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklama ve ilgili açıklamada belirtilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapıldığı bilgisi, geç kalınmış olmakla beraber, tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü, yönetim kurulu üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen'in VAR operatörü hakkındaki iddiaları sonrasında Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada,

"Türkiye Futbol Federasyonunun bugün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklama ve ilgili açıklamada belirtilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapıldığı bilgisi, geç kalınmış olmakla beraber, tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, Türk futbolunda tüm dinamikleri ilgilendiren bu adım ve devamındaki gelişmelerin birebirde ciddiyetle takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Atılacak her türlü hukuki adıma gereken desteği sağlayacağımızı ifade ediyoruz." denildi.

Açıklamada, Hawk-Eye firmasında çalışan VAR operatörlerinin, göreve getirilirken detaylı geçmiş ve adli sicil taramalarının firma tarafından yapıldığı vurgusunun ise yeterli olmadığı belirtilerek, "Firma ve operatörleri ile ilgili bu incelemelerin en derin ayrıntısına kadar devletimizin ilgili kurumları ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılmasının da zaruri olduğunu vurgulamak isteriz." ifadelerine yer verildi. Sarı-lacivertli kulübün, futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın iddialarıyla ilgili de TFF'den cevap beklediğinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ahmet Çakar, ilk olarak 8 Kasım 2020'de dile getirdiği, 'Faal bir hakemle konuştum.

Hakemler Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' şeklindeki açıklamalarını 15 Şubat 2021, 8 Mart 2021 ve son olarak dün akşam yayınlarda ısrarla yinelemiştir. Ahmet Çakar'ın iddialarını dile getirdiği sürecin hemen ardından kulübümüz 11 Aralık 2020 tarihinde TFF'ye gönderdiği mektup ile bu iddiaların araştırılması talebinde bulunmuş, gerekli iç denetim mekanizmasının başlatılarak sonuçların şeffaflıkla kamuoyuna duyurulmasını istemiştir. Tüm Türkiye önünde açıkça ve kesin bir dille dile getirilen bu iddialara dair başvurumuz ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonundan bugüne kadar hiçbir yanıt alınamamıştır. Bugün bu açıklamaları ve kulübümüzün buna dair yaptığı başvuruyu bir kez daha Türkiye Futbol Federasyonuna hatırlatıyor, yukarıda bahsi geçen iddiaların birbirinden bağımsız adımlar olmadığını bilerek, Türkiye Futbol Federasyonunun bu vahim duruma da aynı hassasiyetle yaklaşmasını beklediğimizi, gerekli soruşturma ve incelemelerin de daha fazla gecikmeden hayata geçirilmesini talep ediyoruz."

Açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonuna düşen, bu talebimiz karşısında varsa 11 Aralık 2020'den bugüne kadar yapılmış soruşturma ve ulaşılmış bulgularla ilgili iddia konusu kişiler veya iddia sahibi kişi hakkında gerekli işlemleri yapmaktır." denilerek, "Türkiye Futbol Federasyonunun talep ettiğimiz şekilde iç denetim mekanizmalarını kullanmaması ve gerekli hukuki adımları atmaması karşısında kendi sorumluluğu doğacaktır. Türkiye Futbol Federasyonunun tüm girişimlerinden bağımsız olarak, futbol endüstrisine milyarlarca liralık yatırım yapan, binlerce yatırımcısı olan halka açık bir şirket ve milyonlarca taraftara sahip kamu yararına bir dernek olarak, kulübümüze yönelik iddialara ilişkin bahsi geçen TV programındaki yorumların ihbar olarak kabul edilmesini ve Cumhuriyet Savcılarımızın gerekli hukuki adımları atması gerektiğini vurgulamak istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"TFF’nin FETÖ hamlesine Fenerbahçe’den ilk açıklama" haberi, 15 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan TFF’nin FETÖ hamlesine Fenerbahçe’den ilk açıklama haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TFF’nin FETÖ hamlesine Fenerbahçe’den ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  2. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  3. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  4. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  5. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  6. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  7. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  8. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  9. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  10. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  11. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  12. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  13. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  14. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  15. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  16. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  17. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  18. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  19. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  20. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
Spor Haberleri