TGB Şişli'de 'Birinci Vazife Yürüyüşü' düzenledi

TGB Şişli'de 'Birinci Vazife Yürüyüşü' düzenledi

TGB Şişli'de 'Birinci Vazife Yürüyüşü' düzen... Şişli Atatürk Evi önünden başlayan yürüyüş Dolmabahçe’de sonlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin katıldığı ve İstanbul halkının büyük ilgi gösterdiği eylemde onbinlerce yurttaş birinci vazife için...

Şişli Atatürk Evi önünden başlayan yürüyüş Dolmabahçe’de sonlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin katıldığı ve İstanbul halkının büyük ilgi gösterdiği eylemde onbinlerce yurttaş birinci vazife için yürüdü. Vatandaşlar bölücü teröre, laklik düşmanlarına, yeni anayasa ve başkanlık heveslilerine meydan okudu.

ATATÜRK’ÜN PROGRAMINI İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

Yürüyüş öncesi Şişli Atatürk Evi önünde biraraya gelen gençler bando takımı eşliğinde marşlar söyledi. EllerindeTürk bayraklarıyla yediden yetmişe onbinlerce yurttaş gençlerin yürüyüşüne destek verdi.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın rotasını belirlediği evin önünde basın açıklamasını gerçekleştiren TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz '' Bir yumruk gibi bir aradayız. Hepimiz cumhuriyetçiyiz. ABD’nin kara gücü iyi duysun Hepimiz Mehmetçiğiz, İsmail Kahraman iyi duysun, hepimiz laikiz,hepimiz devrimciyiz.Türkiye’yi Fethullahçı çeteden,Pkk’dan,Laiklik ve Cumhuriyet düşmanı AKP’den temizleyeceğiz.Atatürk’ün programını iktidara taşıyacak bir TGB kuşağı geldi.Mehmetçikle yüreği çarpmayanı TBMM’de bulundurtmayacağız. Şimdi burda tekrardan kararımızı açıklayacağız. Kararımız Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz,Cumhuriyeti yıktırtmayacağız,Atatürk’ün programını iktidara taşıyacağız..’’ dedi.

GAZİLER EN ÖNDE

Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte pek çok sanatçı ve siyasetçinin yanı sıra gaziler de en önde yerini aldı.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen on binler terör örgütü PKK'ya karşı verilen mücadelede şehit olan mehmetçiğimizi anarak ''Hepimiz Mehmediz PKK’ya Yeteriz’, '' Mehmetçik Yenilmez Türkiye Bölünmez’, '' Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ''Vatan Sana Canım Feda’’ sloganlarını attılar.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül , Ressam Bedri Baykam, Terzi Yamağı Barbaros Şansal , Tiyatro Sanatçısı Gülşen Tuncer, Şair Ataol Behramoğlu ve Yönetmen Engin Ayça da yürüyüşe katılan isimler arasındaydı. TGB ve TLB’nin hazırladığı ''Başkanlığa Geçit Yok Aydınlık Türkiye’ , '' Türkiye’yi Böldürmeyiz! Cumhuriyet’i Yıktırmayız!’ ,''Türkiyeyiz, Atatürk’üz, TGB’yiz’ yazılı pankartlar dikkat çekti .

İzmir, Edirne, Samsun, Sakarya, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Ordu, Hatay gibi çeşitli illerden gelen TGB'lilerin ve TLB'lilerin yanı sıra Avrupa’da yaşayan Türkler de kortejde yerini aldı. Avrupa TGB, ''Vatanın Fikirleri Gurbette Yeşeriyor’ pankartı taşıdı.

LİSELİLER: ATATÜRK’Ü SİLMEYE KALKANI TARİHTEN SİLERİZ

Türkiye Liseliler Birliği; parasız, laik ve bilimsel eğitim için yürüdü. Atatürk’ü tarih kitaplarından silmeye çalışan taslağa tepki gösteren liseliler, ''TLB , Talimi Terbiye Eder’ dedi. Taşıdıkları Atatürksüz ders kitabı taslağını çöpe attı. 
Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik; ''''Laik ve milli eğitim için yolumuz başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Atatürk’ü silmeye kalkanları tarihten sileriz. ''’ dedi.

Fen Lisesi öğrencileri ise hazırladıkları pankartta ''ABD ile PKK arasındaki bağ nedir?’ diye sordu. Cevap olarak ''organik’ şıkkını işaretledi.

İNCİRLİK’E GİREN TGB’LİLERİN 12 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Atatürkçü Düşünce Derneği ,Cumhuriyet Kadınları Derneği ,İstanbul İşçiler Derneği,Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Vatan Partisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş gibi kurumlar da cumhuriyete sahip çıkmak için birinci vazife yürüyüşüne katıldı.

Gelinlikle yürüyüşe katılan bir yurttaşın taşıdığı ''Çocuktan gelin olmaz, öğrenci olur’ dövizi oldukça ilgi çekti.

Onbinlerce yurttaş; ''Türkiye Laiktir, Laik Kalacak’, ''Karanlığa Geçit Yok, Aydınlık Türkiye’ sloganlarıyla Dolmabahçe’ye yürüdü. Dolmabahçe’ye ulaşan grup adına konuşan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, İncirlik’te Amerikan askerini kovalayan TGB üyelerinin iddianamesinin tamamlandığını açıkladı. Amerikan askerini kovalayan 3 TGB üyesi ve TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur’un 12 yıl hapsi isteniyor. 

Yürüyüşün ardından Maçka Küçük Çiftlik Park’ta ’97 Yıllık Ümidin Şöleni’ başladı. Şölende Feridun Düzağaç, Oğuzhan Uğur,Timur Selçuk, Pera ve Brassolist sahne alacak. Mir Sanat Topluluğu ise danslarıyla şölene renk katacak.

"TGB Şişli'de 'Birinci Vazife Yürüyüşü' düzenledi" haberi, 19 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TGB Şişli'de 'Birinci Vazife Yürüyüşü' düzenledi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TGB Şişli'de 'Birinci Vazife Yürüyüşü' düzenledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  2. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  3. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  4. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  5. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  6. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  7. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  8. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  9. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  10. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  11. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  12. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  13. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  14. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  15. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  16. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  17. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  18. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  19. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  20. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
Gündem Haberleri