TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı

TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da işçileri takip eden gazetecilere polis tarafından kullanılan 'süpürün' emrine sert tepki gösterdi. TGC, gazetecilere yapılan müdahaleleri kınayarak, sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da yaşanan olaylarda polisin gazetecilere yönelik müdahalesine sert tepki gösterdi. 'Süpürün' emrine karşı çıkan TGC, basın özgürlüğünün savunucusu olarak gazetecilerin haklarını savundu ve müdahaleyi kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçileri takip eden gazetecilere yönelik polis tarafından kullanılan 'süpürün' ifadesine sert bir şekilde tepki gösterdi.

Cemiyetin resmi web sitesi aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, "Gazetecilere yönelik 'süpürün' emrini veren ve biber gazıyla müdahale eden kişileri ve bu tür davranışları kınıyor, cezalandırılmalarını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

TGC'nin açıklamasında şu ifadeler öne çıktı:
"Ülkemizde basının demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğunu anlamayan kişi ve kurumlar, gazetecilerin haber alma hakkını engellemek için sözlü ve fiziksel şiddet kullanmaktadır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de benzer bir örnekle karşılaştık. Beşiktaş'ta toplanan kitleyi takip eden gazetecilere polis tarafından 'süpürün' emri verilmesi ve Saraçhane'deki kitleyi takip eden gazetecilere biber gazı sıkılması, ajansların ve televizyonların canlı yayınlarında görüldü. Güvenlik güçlerinin görevi gazetecileri engellemek değil, görevlerini yerine getirirken gazetecilerin can güvenliğini sağlamaktır. Bu tür emirleri veren ve gazetecilere müdahale edenleri kınıyor ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Basın ve ifade özgürlüğü, bu ülkede herkesin haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının garantisidir."

TGC, 1 Mayıs günü işçi eylemlerini izlemeye çalışan gazetecilere polis tarafından 'süpürün' ifadesinin kullanılmasına sert bir tepki gösterdi ve bu tür davranışları kınadı. Açıklamada, "Gazetecilere yönelik 'süpürün' emrini veren ve biber gazıyla müdahale eden kişileri kınıyor ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz" denildi.

 

"TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı" haberi, 02 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:30 TÜVTÜRK dönemi araç muayenesinde sona erdi! İhaleyi kazanan yeni şirket açıklandı
  2. 02:26 Sigaraya 5 TL'lik zam geliyor: Kaçak alkol öldürmez, vergiler öldürür"
  3. 02:24 İslam Memiş, aylar sonra görüşünü değiştirdi: Mart için yatırımcılara 'keskin düşüş' uyarısı
  4. 02:07 Meteoroloji’den kritik uyarı: 25 Şubat hava durumu!
  5. 02:06 Acun Ilıcalı: "Mourinho, Buruk gibi hakemi tehdit etmemiştir"
  6. 02:01 Putin'den dikkat çeken ABD açıklaması: Fırsat sunmaya hazırız
  7. 01:47 Volkan Demirel'den, Mourinho'ya 'ırkçılık yaptı' diyen Yazgan'a cevap: "Algı yapıyorsunuz"
  8. 01:29 Salkım'dan Akçıl'a "MKYK" tepkisi: "Kimse politik görüşünü merak etmiyor!"
  9. 01:17 Acun Ilcalı'dan Yazgan'ın "ırkçılık" söylemlerine cevap: "Kimseyi aptal yerine koymayın!"
  10. 01:04 Mourinho'dan flaş ifadeler: "Galatasaray yedek kulübesindekiler maymun gibi zıplıyordu"
  11. 01:02 AKP’ye geçiş yapan Serap Yazıcı hakkında flaş iddia! İktidarın vaadi ortaya çıktı
  12. 00:59 Trump ve Macron'dan dikkat çeken açıklamalar: Avrupa, savunma bütçesini artırmalı!
  13. 00:57 İmamoğlu'nun diplomasına dair soruşturma: Avukatları açıklama yapacak
  14. 00:53 Galatasaray, Jose Mourinho için suç duyurusunda bulunacağını duyurdu
  15. 00:38 Acun Ilıcalı: "Arı kovanına çomağı soktuk!"
  16. 00:38 Ahmet Çakar'dan flaş yorum: "Eyyamın kralını yaptı"
  17. 00:27 YÖK’ten İmamoğlu’nun Diplomasına Dair Çarpıcı Açıklama! Canlı Yayında Gündem Olan İddia
  18. 00:25 5G için geri sayım başladı! Türkiye, yeni teknolojiye geçişe hazırlanıyor
  19. 00:25 İstanbul Valisi Gül'den Derbiye Dair Açıklama: 71 Kişiye Yasal İşlem
  20. 00:25 Ünlü Moda Markası Zor Durumda: 23 Mağaza Kapanıyor, 200 Kişi İşini Kaybediyor