THK Üniversitesi'nden Ünsal Ban hakkında: Üniversiteyi 70 milyon TL zarara uğrattı

THK Üniversitesi'nden Ünsal Ban hakkında: Üniversiteyi 70 milyon TL zarara uğrattı

THK Üniversitesi'nden Ünsal Ban hakkında: Ün... Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alınan eski rektör Ünsal Ban hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Eski rektör Ünsal Ban ile ilgili konuların Yükseköğretim Kurulu'na düzenlenen raporla intikal ettirildiği ve üniversiteyi büyük mali yük altına sokmak, SGK ve vergi borçlarının oluşmasına neden olmak ve üniversiteyi 70 milyon 698 bin lira zarara uğratmaktan 2021'de soruşturma yapılması istendiği belirtildi.

THK Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, eski rektör Ban hakkında devam eden birçok dava ve soruşturmanın olduğu belirtildi.

Ban'ın, 2010'da üniversite kurmak isteyen THK Başkanı Osman Yıldırım'a yardımcı olduğu belirtilen açıklamada, 7 Eylül 2010'da kurulan THK Havacılık Vakfında 7 Şubat 2014'e kadar yönetim kurulu üyeliği yaptığı, 2011'de THK Üniversitesinin kurulmasından sonra rektör olarak 2015'e kadar görev aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, THK Üniversitesinin eski Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım ve eski Rektörü Ban'ın usulsüzlüklerinin bir haber sitesinde yayımlanmasının ardından iddiaların suç ihbarı sayıldığı kaydedildi.

Rektörlük görevinden ayrılmasından sonra Ban hakkında, Yıldırım ve üniversite çalışanlarıyla beraber THK Üniversitesini zarara uğratmaktan çok sayıda dava açıldığına dikkat çekilen açıklamada, fiillerin işlendiği tarihte Ban'ın rektör, Nevin Yörük'ün de rektör yardımcısı olmasından dolayı soruşturmaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) intikal ettirildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ban hakkında devam eden davalardan bazılarının, THK Başkanlığınca üniversiteye devredilen arsanın usulsüzce inşaata açılması ve yapılan dairelerin üçte bir fiyatına emlakçıya toptan satılması, mütevelli heyetinin bilgisi olmadan karar defterine eklemeler yaptırılarak 2012'de rektör maaşının 100 bin liraya çıkartılması ve haksız maaş alınması, 2013 ve 2014'te üniversitenin tanıtımı ve reklamı için yapılan harcamalar arasında 619 bin 500 liralık mükerrer ödemenin bulunması, 2012-2014'te üniversite personeli dahi olmayan çalışanların birçok yakını ve akrabasının Seyahat Yönergesi'ne aykırı olarak defalarca yurt dışı seyahatlere gönderilmesi ve giderlerin üniversiteden ödetilmesi gibi konuları kapsadığı bildirildi.

"Üniversiteyi 70.698.000. TL zarar uğrattı"

Açıklamada, "Ayrıca THK Üniversitesi, 2012 yılından itibaren pilotaj bölümüne kaldıracak gücü olmamasına rağmen uçuş bedeli dahil 4 yıl sabit Türk Lirası olarak eğitim-öğretim ücreti belirlemiş ve bunun sonucunda büyük külfet ve maliyetle karşılaşmıştır. Aynı şekilde o yıllarda yurt dışından getirilen 200 civarında öğrencinin eğitim öğretim maliyetlerinin THK tarafından karşılanması Rektör Ünsal Ban tarafından istenmiş ve Osman Yıldırım tarafından THK Genel Yönetim Kurulu’ndan izin alınmaksızın uygun görülmüştür. Bu konular YÖK’e düzenlenen 08.04.2021 tarihli raporla intikal ettirilmiş ve üniversiteyi büyük mali yük altına sokmak, bundan dolayı SGK ve vergi borçlarının oluşmasına neden olmak ve 70.698.000. TL üniversiteyi zarara uğratmaktan 19.04.2021 tarihli yazıyla soruşturma yapılması istenmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, Ünsal Ban hakkında davaların THK Üniversitesi Hukuk Müşavirliği tarafından takip edildiği de vurgulandı.

Hakkında organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, "Deli Çavuş” isimli Twitter hesabından eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı. Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

 

 

"THK Üniversitesi'nden Ünsal Ban hakkında: Üniversiteyi 70 milyon TL zarara uğrattı" haberi, 29 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan THK Üniversitesi'nden Ünsal Ban hakkında: Üniversiteyi 70 milyon TL zarara uğrattı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. THK Üniversitesi'nden Ünsal Ban hakkında: Üniversiteyi 70 milyon TL zarara uğrattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  2. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  3. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  4. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  5. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  6. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  7. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  8. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
  9. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  10. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  11. 16:01 Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Sessiz Kalmadı: "2. Bölüm Geliyor"
  12. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  13. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  14. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  15. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  16. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  17. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  18. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  19. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  20. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
Gündem Haberleri