THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İlker Aycı’nın yerine Ahmet Bolat getirildi

THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İlker Aycı’nın yerine Ahmet Bolat getirildi

THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İlker Aycı’... İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifa ettiğini iddia etmişti. Aycı'nın yerine Dr. Ahmet Bolat'ın getirildiği öne sürüldü.

İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın istifa ettiğini iddia etti. Aycı’nın Perşembe günü Yönetim Kurulu’nda istifasını açıklayacağı belirtildi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Perşembe günü online bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan İlker Aycı ile birlikte THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi üyeleri Görkem Aksoy ve Muzaffer Akpınar istifasını sunacak ve yerlerine yeni atamalar gerçekleştirilecek.

Haber Aero’nun aktardığı iddiaya göre, 2012 yılından itibaren THY Yatırım ve Teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet Bolat THY’nin yeni Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olacak.

Nisan ayında gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul’da ise bu atamalar onaya sunularak resmileşecek.

Halk TV de aynı iddiayı kendi kaynaklarına doğrulattığını aktardı.

KAZAKİSTAN ZİYARETİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

2015 yılından bu yana Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı yapan Aycı, özel bir ziyaret için Kazakistan’a gitmesinden sonra ülkede çıkan olaylarda uçuşların iptal edilmesi nedeniyle orada mahsur kalmıştı. Avcı, aralarında pilotların da olduğu çok sayıda THY personeli Kazakistan’da bırakarak ailesiyle Türkiye’ye dönmesi de tepkilere neden olmuştu.

612fc3d6-f009-4674-9826-68fa1e744940.jpeg

Ayrıca Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile aynı okuldan mezun olması nedeniyle tartışmaların hedefindeydi.

DR. AHMET BOLAT KİMDİR?

Dr. Ahmet Bolat İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984’te A.B.D.’de Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988’de University of Michigan’da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı. Dr. Bolat 1959 Konya doğumlu.

Dr. Bolat iş hayatına 1981’de Yıldız Kalıp Şirketi’nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başladı. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan’da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulundu. 1988’den 2005’e kadar olan dönemde Riyad King Saud University’de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev aldı.


 

Halen THY A.O’nda Yatırım Yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Anlaşmalar ile İnovasyon ve Projeler Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Daha önce de Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge’den sorumlu Başkan olarak Ortaklığa 400’e yakın uçak satın alımı ile 150’ye yakın uçak kiralanmasının planlanması ve gerçekleştirilmesinde çalıştı.

Turkish Cabin Interior AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Turkish HABOM AŞ ve SunExpress Havayolları Yönetim Kurulları Üyesi ve THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı.

Profesör Ahmet BOLAT uçak-körük ataması, petrol tanker taşımacılığı, şehirlerarası otobüs işletmeciliği gibi lojistik alanlarda projeler yürütmüş; optimizasyon, sıralama ve çizelgeleme ve otomobil üretim hatları konularında birçok doktora, yüksek lisans tezleri yaptırmış ve bu alanlarda uluslararası periyodiklerde çok sayıda makale yayınladı.

 

"THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İlker Aycı’nın yerine Ahmet Bolat getirildi" haberi, 27 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Son Dakika kategorisi altında bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İlker Aycı’nın yerine Ahmet Bolat getirildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İlker Aycı’nın yerine Ahmet Bolat getirildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  2. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  3. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  4. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  5. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  6. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  7. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  8. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  9. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  10. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  11. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  12. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  13. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  14. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  15. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  16. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  17. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  18. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  19. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  20. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
Haberleri