THY’den sosyal medya uyarısı!

THY’den sosyal medya uyarısı!

THY’den sosyal medya uyarısı! THY'de çalışanlarına yapılan uyarıda, internet ortamında yazılan hiçbir şeyin tamamen silinmediği, paylaşımların çalışılan kuruma zarar verilmemesi gerektiği ve kurumun itibarının zedelenmemesi için gayret sarfedilmesi gerektiği belirtildi.

THY'de çalışanlarına yapılan uyarıda, internet ortamında yazılan hiçbir şeyin tamamen silinmediği, paylaşımların çalışılan kuruma zarar verilmemesi gerektiği ve kurumun itibarının zedelenmemesi için gayret sarfedilmesi gerektiği belirtildi.

Türk hava yolları

Türk Hava Yolları, (THY) çalışanlarını sosyal medya kullanımı sırasında dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Yapılan uyarıda; internet ortamında yazılan hiçbir şeyin tamamen silinmediği, paylaşımların çalışılan kuruma zarar verilmemesi gerektiği ve kurumun itibarının zedelenmemesi için gayret sarfedilmesi gerektiğinin altı çizildi.

“GİZLİ BİLGİ MAHİYETİ TAŞIYAN PAYLAŞIMLARDA BULUNDUKLARI GÖRÜLEBİLMEKTEDİR”

Airport Haber’de yer alan habere göre; THY'den çalışanlara gönderilen mesaj:

“Her geçen gün büyük bir hızla değişen ve gelişen bir dijital evrenin içerisinde yaşıyoruz. Bu doğrultuda, sanal ortamda iletişime geçmek ve aynı zamanda günlük hayata dair çeşitli duygu, düşünce ve aktiviteleri paylaşmak üzere oluşturulan sosyal ağların kullanımı son dönemlerde giderek yaygınlaşmış; günümüz insanı için adeta vazgeçilmez bir hal almıştır.

Aramıza zaman ve mekan farkı girmiş sevdiklerimizden istediğimiz an haberdar olabilmeyi ya da onlara dilediğimiz anda ulaşabilmeyi mümkün kılan sosyal ağların popülaritesini yadırgamak mümkün değil. Ancak, sunmuş olduğu tüm imkanlara rağmen, doğru kullanılmadığı takdirde sosyal medyanın hayatımızı olumsuz etkileyebilecek pek çok yönünün de bulunduğuna birebir şahit olmaktayız.

Bilindiği üzere, sosyal medyanın özellikle bu dönemde yoğun olarak kullanılmasıyla birlikte, kimi çalışanların kişisel hesaplarında zaman zaman iletişim amacının sınırlarını aşarak, çalıştıkları kurum ve kuruluşlar ile ilgili bilerek ve/veya bilmeyerek gizli bilgi mahiyeti taşıyan veya kurumsal kimliği zedeleyici paylaşımlarda bulundukları görülebilmektedir. Yine benzer şekilde, sosyal medya kullanıcılarının telif haklarına aykırı davranabildikleri; fikri ve sınai haklara uygun hareket etmedikleri gözlenebilmektedir.

İfade özgürlüğü başta olmak üzere tüm temel demokratik hak ve hürriyetlere bağlı olan Türk Hava Yolları A.O., çalışanlarının, Ortaklık değerleri ile itibarını ve üçüncü şahısların hukuki haklarını ihlal etmeyen paylaşım tercihlerine saygı duymakla beraber online mecrada yazılan hiçbir şeyin aslında silinmediği; yazılan her şeyin gün gelip bir şekilde karşımıza çıkabildiği de bilinen bir gerçektir.

'EMPATİK YAKLAŞIM İÇERİSİNDE OLMALIDIR'

Bu sebeple, Türk Hava Yolları çalışanları sosyal ağlardaki profillerinde ya da online herhangi bir mecrada yazdıklarını yayımlamadan önce, kullanılan ifadelerin Ortaklığın herhangi bir paydaşı ya da müşterisi tarafından okunduğunda ne gibi etkiler bırakabileceğine dair empatik bir yaklaşım içerisinde olmalıdır.

Bu çerçevede, sosyal ağlar da dâhil olmak üzere, bulundukları her ortamda Ortaklığımızın birer temsilcisi ve marka elçisi olan Türk Hava Yolları çalışanlarının kurum kültürüne katkı sağlamaları; anlaşmazlıklara ve belirsizliklere yol açabilecek içerikleri paylaşmaktan kaçınmaları; paylaşımlarının şahsi hesaplar üzerinden olsa da, özel alan çalıştıkları kurumun stratejik öneme sahip kuruluşlardan biri olduğunun bilincinde olmaları; çalışma arkadaşları, Ortaklık yöneticileri ve müşterileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşları hakkında eleştiri sınırlarını aşan, kin ve nefret söylemleri içeren, toplumu ayrımcılığa sevk edebilecek siyasi içerikli ve etik olmayan paylaşımlardan kaçınmaları; başkaları tarafından yapılmış bu tür paylaşımları ise desteklememeleri; Ortaklığımızın gizlilik kurallarını ihlal edecek bilgi, belge ve fotoğraf paylaşımlarında bulunmamaları ve ekte yer alan Türk Hava Yolları A.O. Sosyal Medya Kullanımı Politikası’na uyum hususunda hassasiyet göstermeleri büyük önem taşımaktadır.

Sağlıklı günler dileriz.”

Ankara’dan Beyaz Saray’a ‘Rusya, İran, Katar’ı aradan çıkarma teklifi’

"THY’den sosyal medya uyarısı!" haberi, 07 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan THY’den sosyal medya uyarısı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. THY’den sosyal medya uyarısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  2. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  3. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  4. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  5. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  6. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  7. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  8. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  9. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  10. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  11. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  12. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  13. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  14. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  15. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  16. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  17. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  18. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  19. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  20. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
Yaşam Haberleri