Ticaret Bakanlığı uyardı: QR kod geçerli değil uymayana 2.172 TL para cezası!

Ticaret Bakanlığı uyardı: QR kod geçerli değil uymayana 2.172 TL para cezası!

Ticaret Bakanlığı uyardı: QR kod geçerli değ... Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme, gıda işletmelerine tarife ve fiyat listelerini giriş kapısı önüne ve masaların üzerine koyma zorunluluğunu getirmişti. Düzenlemeyle alakalı detaylar belli olmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı'nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde gerçekleştirdiği değişiklikle birlikte, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe giren düzenleme, yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerinde tarife ve fiyat listelerinin, tüketicilerin kolayca görebileceği ve okuyabileceği şekilde giriş kapısı önüne ve hizmet sunulan masaların üzerine konulmasını zorunlu kıldı. Ancak, alışveriş merkezi gibi ortak mekanlarda, işletmelerin kendi giriş kapıları olmaması durumunda, kapı önünde tarife ve fiyat listesi bulundurma yükümlülüğü ortadan kalktı.

Yeni düzenlemeye göre, alışveriş merkezlerinde sipariş verilen ve ödeme yapılan noktalarda, fiyat tarifeleri tüketiciler tarafından kolaylıkla fark edilebilecek şekilde açıkça sunulmalıdır. Ayrıca, masaya servis hizmeti sunan geleneksel işletmelerde, fiyat listelerinin giriş kapıları önünde bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir. Tüketicilerin ürünleri sipariş verinceye kadar, tarife ve fiyat listeleri de hizmet sunulan masanın üstünde bulunmalıdır.

HER KAPIYA BIR FIYAT LISTESI ZORUNLULUĞU

İşletmeler, birden fazla girişi bulunan yerlerde her bir kapıya ayrı ayrı fiyat listesi koymak zorundadır. Bakanlık, sektörden gelen birçok soru ve görüş üzerine, işletmeleri uygulamaya dair bilgilendirmek ve konu hakkında açıklık getirmek amacıyla bir yazı hazırlamıştır. Bakanlık'ın bildirdiğine göre, giriş kapısı önünde bulunacak tarife ve listeler, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir olmalıdır. Bu kriterlere uygun olarak, dijital veya elektronik panolar, levhalar da kullanılabilir.

QR KOD YETERLİ DEĞİL CEZASI 2.172 TL

Yenilikçi teknolojik uygulamaların bir sonucu olarak, bazı işletmeler artık tek kare kodlu (qr kod) menüler kullanmaktadır. Ancak, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu uygulamanın tek başına yönetmelik uyumunu sağlamada yeterli olmayacağı belirtilmiştir. Kare kodlu menülerin, fiyat tarifelerinin açıkça görülebilir şekilde konulmasına ek bir hizmet olarak kullanılmasında ise bir sakınca bulunmamaktadır. Bu kurallar doğrultusunda gerçekleştirilecek denetimlerde uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda, işletmelere her bir aykırılık için ayrı ayrı olmak üzere 2.172 lira para cezası uygulanacaktır.

"Ticaret Bakanlığı uyardı: QR kod geçerli değil uymayana 2.172 TL para cezası!" haberi, 26 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ticaret Bakanlığı uyardı: QR kod geçerli değil uymayana 2.172 TL para cezası! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ticaret Bakanlığı uyardı: QR kod geçerli değil uymayana 2.172 TL para cezası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  2. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  3. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  4. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
  5. 00:35 Ünlü Otel Zinciri İflas Bayrağını Çekti, Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı!
  6. 00:27 Alex de Souza Türkiye'ye Geri Dönüyor, Yeni Takımı Şaşırttı!
  7. 00:24 'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
  8. 00:13 Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
  9. 00:06 Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
  10. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  11. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  12. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  13. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  14. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  15. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  16. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  17. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  18. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  19. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  20. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
Gündem Haberleri