Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim karşısına çıkıyor

Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim karşısına çıkıyor

Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim ka... İstanbul'da bir kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur ile onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok'un Türkiye'ye iade davaları Boston'da devam ediyor. Cihantimur, son kez Yargıç Donald Cabell'in karşısına çıkacak.

İstanbul’da 1 Mart gecesi ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan Timur Cihantimur ile onu ABD’ye kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili davalar, Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor. Yaklaşık dört aydır ABD’de tutuklu yargılanan Cihantimur, Boston’da yapılacak karar duruşmasında son kez Yargıç Donald Cabell’in karşısına çıkacak.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun aktardığına göre, 9 Ekim’de yapılan karar duruşmasında Tok’un Türkiye’ye iade davasıyla ilgili karar açıklanması için hakim tarafından savunma ve iddia makamlarının sunması gereken yazılı dilekçeler için verilen bir haftalık süre, 16 Ekim Çarşamba günü sona erecek. Yargıç Cabell’ın tarafların yazılı savunmalarını incelemesinin ardından Tok’un iadesine ilişkin kararını kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

OLAYIN GELİŞİMİ:


Timur Cihantimur, kazanın hemen ardından annesi Eylem Tok ile birlikte Mısır üzerinden ABD’ye kaçtı. Türkiye, iki ülke arasındaki suçluların iadesi anlaşmasına dayanarak her ikisinin de iadesini talep etti. Cihantimur ve annesi, 14 Haziran’da Boston’da yakalandı. İlk duruşmada, Tok ve Cihantimur’un Türkiye’ye iade dava dosyalarının ayrılmasına karar verildi.

20 Haziran’da yapılan duruşmada, Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin Türkiye’ye iade edilmek istemediğini ve suçun bir kaza olduğunu savundu. Avukatlar, Cihantimur’un bulunduğu yerin ABD’deki cezaevi şartlarına uygun olmadığını, müvekkillerinin sabıkasız olduğunu ve psikolojik olarak kötü bir durumda olduğunu belirtti. Ayrıca, müvekkillerinin alması gereken reçeteli ilaçlara ulaşamadığını ve bazı sağlık sorunları yaşadığını ifade etti. Yargıç Cabell, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

KEFALET BAŞVURUSU:


Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için Türkiye’de babasına ait 2 milyon dolarlık bir gayrimenkulü teminat olarak sunmaya hazır olduklarını bildirdi. Cihantimur’un tutulduğu yerin olumsuz koşullarını öne sürerek, şartlı tahliye talebinde bulundular. Avukatları, müvekkillerinin Boston’da yaşayan teyzesi ve eniştesiyle kalabileceğini ve elektronik kelepçeyle gözetim altında tutulabileceğini belirtti. Ancak savcılık, şartlı tahliye talebine itiraz etti ve Cihantimur’un kaçma riski taşıdığını öne sürdü.

Mahkeme, Cihantimur’un kefaletle serbest kalma talebini reddetti ve kaçma riskini gerekçe göstererek tutuklu yargılanmasına hükmetti.

BAŞKA BİR EYALETE NAKİL:


Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin gözetim altında tutulduğu Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nde olumsuz koşullar olduğunu belirterek, başka bir ceza yerleşkesine nakil talebinde bulundular. Avukatlar, bu ceza yerinin çocuklar için uygun olmadığını ve adil yargılanma sürecine aykırı olduğunu savundu. Hakim, avukatların talebini kabul ederek Cihantimur’un New Jersey eyaletinin Newark kentine nakledilmesine karar verdi.

"Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim karşısına çıkıyor" haberi, 15 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim karşısına çıkıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim karşısına çıkıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:58 Sarıyer'de uyuşturucu operasyonu
  2. 15:55 Naci Görür'den Elazığ depremi açıklaması
  3. 15:52 Adalet Bakanı Tunç: Huzursuzluk yaratan 'cezasızlık' algısını ortadan kaldıracağız
  4. 15:14 Bankalar Sıfır Faizli Kredi Kampanyalarını Duyurdu: 50 Bin TL'ye Kadar Çekebilirsiniz!
  5. 15:14 İBB Burs Başvuruları İçin Ek Süre Verildi: Nasıl Başvurabilirsiniz?
  6. 15:11 AKP'li Hamdi Çamlı'dan Daron Acemoğlu'na 'Nobel'i iade et' çağrısı
  7. 15:07 Borsa Tarihinde Bir Dönüm Noktası: 1.3 Milyon Yatırımcı Tüm Sermayesini Kaybetti!
  8. 15:07 Son Dakika: Sivas'ta Şiddetli Deprem!
  9. 15:07 CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan Demirtaş ve Mızraklı'ya ziyaret
  10. 15:06 İşte Türkiye'nin En Zengin Kadın Sanatçıları: Sıralama Şaşırtıyor!
  11. 15:06 Gerçek Dahiler İçin Zorlu Test: İki Resim Arasında 3 Farkı 14 Saniyede Bulun!
  12. 15:03 Atatürk’ün İzmir’deki tarihi evi, ihmaller nedeniyle restore edilemiyor!
  13. 15:01 Nico Williams: 'Irkçılıkla mücadele bir numaralı hedefim'
  14. 14:58 Bakan Fidan, 8 Kasım'da Atina'ya gidiyor!
  15. 14:55 CHP'li Seyit Torun'dan Gıda Güvenliği İle İlgili Soru Önergesi!
  16. 14:51 Son 5 Yılda Altın, Dolar ve Euro'nun Artışı: 2019-2024
  17. 14:32 2024 Güncel Mevduat Faiz Oranları: En Yüksek Faiz Veren 7 Banka
  18. 14:15 Ücretli çalışan sayısı ağustosta değişmedi!
  19. 13:59 Konkordato Nedir ve Ne Anlama Gelir?
  20. 13:59 Timur Cihantimur karar duruşmasında hakim karşısına çıkıyor
Gündem Haberleri