TİP adına Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz!

TİP adına Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz!

TİP adına Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz! Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM’de partisinin haftalık basın toplantısında konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Tüm yurttaşlarımız adına, TİP adına Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz. Aylardır, yıllardır, her fırsatta bağırıyoruz: ‘düşün bu milletin yakasından, istifa edin’ diyoruz ama bizi dinlemiyorlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğu 24 saat boş kaldı, son iki yılın en güzel ekonomik göstergelerini gördük. Koltuk boşken hayat onların yönettiğinden daha güzel. Yeni bakan atadılar eski haline dönmeye başladı" dedi.

Baş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

MUSTAFA KEMAL’İ SAYGIYLA ANIYORUZ:

“Emekçi, yoksul Türkiye halkının Kurtuluş Savaşı’na önderlik eden ve Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal’i saygıyla anıyoruz. TİP ve temsilcisi olduğu işçi sınıfımız, ülkemizin devrimci güçleri, devrimci güçler ve sosyalistler, bütün halklarının eşit, özgür ve barış içinde yaşayacağı bir ülke için her türlü gericiliğe karşı mücadeleyi sürdürecektir. Türkiye’de halklarımızın eseri olan Cumhuriyet yaşayacak ve sosyalizmle taçlanacaktır.

AKLIN ALAMAYACAĞI OLAYLAR:

Türkiye aklın alamayacağı olaylar yaşıyor. Sanki birileri 83 milyon vatandaşımızın aklıyla dalga geçmek için bir senaryo yazmış. Damat Berat’ın istifasından ve ardından yaşanan süreçten bahsediyorum.

NEDEN BAKAN YAPILDI Kİ?:

Ekonomiyi Damat Berat’ın yönettiği söylenen dönemde, Türkiye tüm temel ekonomik göstergelerde dibi görmüş, merkez Bankası rezervleri erimiş, enflasyon, dış ticaret açığı artmış, Türk Lirası değer kaybetmiş, işsizlik tarihin en yüksek oranlarına gelmiş. Resmi rakamların bile gizleyemediği bu gerçeklerin bundan 3-4 kat fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Herhangi bir liyakatı olmayan ve yaptığı iş neticesinde ortaya çıkan tüm rakamların başarısız olduğunu gösterdiği bir kişi bakanlıktan istifa etti. Şunu sorarak başlamak istiyoruz: Bu kişi neden bakan yapıldı ki?

ERDOĞAN DAMADI HALKIN ÖNÜNE ATTI:

“Bu düzende işler saray kurallarına göre yürüyor. Krallıklar, padişahlıklar, monarşiler söz konusu olduğunda, evlilik müessesesi iktidar mücadelesi esas alınarak oluşur. Nüfuz sahibi olan ‘hanedanlıklar’ ailelerini evlendirilir ki, güç tek elde toplansın. Albayrakların Erdoğanlara damat vermesi de işte tam bu türden bir evlilik. Erdoğanlar bu damadı henüz milletvekilliği deneyimi bile olmadan önce Enerji Bakanlığı’na alıyorlar, sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getiriliyordu.

YILLAR BOYUNCA OLAN BİZE OLDU:

Erdoğan ne diyordu bundan 5 yıl önce: ‘Türkiye’nin bir anonim şirket gibi yönetilmesini istiyorum.’ İşte bu anonim şirket, aslında bir aile şirketi olarak kurgulanıyor ve baba var tepede, altında damat gül gibi geçinip gidiyorlardı… Yalnız burada ufak bir detay var. O da biz yani halk! Onlar mutlu mesut yöneticilik oynarken yıllar boyunca olan bize oldu.

TÜRKİYE EMEKÇİ MEZARLIĞINA DÖNDÜ:

İşten atılan biz olduk. Türkiye bir emekçi mezarlığına döndü. Güvencesiz çalıştırıldık. Evimize giren para her geçen gün biraz daha azaldı. Borca battık. Yoksullaştık. Bize karşı suç işlendi! ‘Yeter artık’ dedik! Ve daha dün, ‘Bakmayın altımdakilere, Ekonomiyi ben yönetiyorum’ diyen Erdoğan, damadı halkın önüne atarak bu işten sıyrılmaya çalıştı.”

HERKES GÖRDÜ, BASIN PATRONLARI GÖRMEDİ:

“Kendisinden habersiz Merkez Bankası başkanı değiştirilmesine çok içerleyen Instagram yakışıklısı Damat Bey, ‘At izi it izine karşıtı’ diyerek istifasını duyurdu. Bu paylaşımı ben gördüm, siz gördünüz, ABD’dekiler, Çin’dekiler, Kuzey Kutbundakiler, Güney Afrika’dakiler herkes gördü, bir tek sevgili basınımızın patronları görmedi. CNN görüyor CNN Türk görmüyor.

GAZETECİLİĞE İHANET EDİLDİ:

27 saat boyunca gazeteciliğe, devlet yönetimine, demokrasiye, hukuka ve etik ilkelere tam anlamıyla ihanet edildi. Biz çok utandık. Sonra dün akşamdan beri şu söylenmeye başlandı: ‘Efendim niye bu kadar tepki veriyorsunuz? Aile içinde olan bir olay.’

BURASI BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL:

Böyle bir günde söylemek zul geliyor ama bu utanmazlara hatırlatıyorum. Beyler burası babanızın çiftliği değil, ellerimizle kurduğumuz Cumhuriyet’tir. Burası halkın oylarıyla seçilerek geldiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. O Anadolu Ajansı babanızın malı değil, bizim vergilerimizle maaş alıyorsunuz. O Saray, yoksul halkın ödediği vergilerle yapıldı.

23 MİLYON AİLE BİR AİLEYE DİZ ÇÖKMEYECEK:

Aile arasındaymış. Bu ülkede 23 milyon aile var. 23 milyon aile, bir aileye bakacak öyle mi? 23 milyon aile bir aileye diz çökmeyecek. Yok öyle yağma, 23 milyon aile o bir aileden ve etrafında kümelenen para babalarından hesabını soracak merak etmeyin.”

GAZETECİLERE ÇAĞRI: ‘BİZ YAYIMLAYACAĞIZ’:

Değerli basın emekçileri, bir iki söz de sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne kadar zor koşullar altında çalıştığınızı biliyoruz. Basın patronlarının alacağı ihaleler uğruna basın emekçilerinin mesleğini yapması engellediklerini biliyoruz. Türkiye, o bir aileden kurtulunca, siz gazeteciler de kurtulmuş olacaksınız! Buradan ilan ve rica ediyorum. Elinize ulaşan, yapamadığınız haberlerini patronlarınız yapmıyorsa bize getirin, biz yayımlayacağız. Halktan hiçbir şeyin saklanmasına izin vermeyeceğiz.

AHMET HAKAN’I GAZETECİDEN SAYMAYACAĞIZ:

Ahmet Hakan gibi basın, gazetecilik adına ahkam kesenlerin halktan nasıl haber gizlediklerini gördü bu millet. Gözümüzün önünde oldu! Unutmayacağız ve bundan sonra da gazeteciden saymayacağız!

ÇORLU’DA TRENİ RAYDAN ÇIKARAN ADAM EKONOMİNİN BAŞINA GETİRİLDİ:

Yeni Bakan Lütfi Elvan, işçilerin haklarını elinden alan torba kanunlar Saray’dan geldiği gibi kılıfına uydurup Meclis’ten geçiren Plan Bütçe Komisyonunun başkanlığını yapan bir isim. Ayrıca Çorlu Tren Katliamı’nın sorumlularından birisi olarak hatırlıyoruz. Çorlu’da treni raydan çıkaran adam bugün ekonominin başına getirildi. Bunu not ediyoruz.

DAMATI VERELİM TAHTI KURTARALIM:

“Berat’ıyla, Fahrettin’iyle, Lütfi’siyle ve hepsinin tepesindeki Erdoğan’ıyla, patronların bu kurulan düzenden çok memnun olduğunu biliyoruz. 2020’de halkın anası ağlarken, hepsi karlarına kâr kattı. Halk enflasyondan, borçlardan, açlıktan bunalınca da verelim Damat’ı kurtaralım tahtı dediler. Mesele hem Damat hem değil. Mesele hem Lütfi hem değil. Mesele, kurdukları Saray düzeni! 23 milyon aile bir ailenin, birkaç büyük servet sahibinin yükünü daha fazla taşımayacak! 23 milyon aile bir avuç patron için çalışmayacak! Damat olayı başlangıçtı. Devamını getireceğiz!”

KOLTUK BOŞ KALINCA EKONOMİ İYİLEŞTİ:

Tüm yurttaşlarımız adına, TİP adına Damat Berat’a teşekkür ediyoruz. Aylardır, yıllardır, her fırsatta bağırıyoruz: ‘düşün bu milletin yakasından, istifa edin’ diyoruz ama bizi dinlemiyorlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğu 24 saat boş kaldı, son iki yılın en güzel ekonomik göstergelerini gördük. Koltuk boşken hayat onların yönettiğinden daha güzel. Yeni bakan atadılar eski haline dönmeye başladı. Öyle bir sistem kurdular ki; Sağlık Bakanı pandemiyle mücadele etmiyor, eğitim bakanı çocuklarımızın eğitim alamıyor oluşuyla “çok talep var, ne güzel” diyerek mutlu oluyor. İletişim Başkanlığı diye bir kurum var iletişimi durduruyor! Demek ki neymiş biz haklıymışız… Bakın Hazine ve Maliye Bakanı koltuğu boş kalınca ekonomi biraz olsun düzeliyor. Demek ki, mesela Adalet Bakanı istifa etse memleketin hukuk sistemi düzelecek. Tarım ve Orman bakanı gitse çevreyi güzelleştireceğiz. Yeşili kurtarmak mümkün olacak. Boş koltuk bile memleket için bunlardan daha faydalı. Görünen köy kılavuz istemiyor. Cumhurbaşkanı’na bir çağrıda bulunuyorum; boş koltuk bile sizden daha faydalı, derhal o koltukları boşaltın.

KIDEM İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ:

Geçtiğimiz hafta torba yasada işçi sınıfına dönük çok ağır hak gaspları ayrımcı bir girişim söz konusuydu. Bununla hem parlamentoda hem işçilerle bir kavga sürdürdük. Kararlı duruş sonrası bugün itibariyle yasadan özellikle hak gaspı anlamına gelen maddelerin geri çekileceğinin söylenmeye başladı. Rehavete düşmek yok, işçi düşmanı yasalar geri çekilecek. Sonuna kadar takipçisi olacak ve mücadeleye devam edeceğiz.

"TİP adına Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz!" haberi, 23 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TİP adına Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TİP adına Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  2. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  3. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  4. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  5. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  6. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  7. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  8. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
  9. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  10. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  11. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  12. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  13. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  14. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  15. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  16. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  17. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  18. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  19. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  20. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
Politika Haberleri