TİP'li Sera Kadıgil: Hepimizin vergileriyle maaşları ödenen devlet memurları işi gücü bırakıp Erdoğan için çal

TİP'li Sera Kadıgil: Hepimizin vergileriyle maaşları ödenen devlet memurları işi gücü bırakıp Erdoğan için çal

TİP'li Sera Kadıgil: Hepimizin vergileriyle ... TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, "Hepimizin vergileriyle maaşları ödenen devlet memurları işi gücü bırakıp Erdoğan için çalışacak . Tüm vatandaşlar da bu kampanyanın sponsoru olacak” dedi.

TBMM Başkanlığına verdiği iki soru önergesinde devlet memurlarının Adalet ve Kalkınma Partisi için seferber edildiğini iddia eden Kadıgil “Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “seçim kampanyası startı” verilmişken şimdi de Diyanet’in aynı kampanya kapsamında çalışmalara başlaması sırada hangi Bakanlık olduğu sorusunu akıllara getirmektedir. Haftaya devletin hangi kurumu tüm imkanlarıyla Partili Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi için çalışmak üzere sahaya sürülecektir?” diye sordu.

"Müftülerin sahada Erdoğan lehine çalışmalar yürütmesi için talimat verilmiş midir?"

Kadıgil, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından olağan periyotta yani 6 ayda bir yapılan toplantılar dışında 15.08.2022’de bir toplantı yaptığı ve müftülere “seçim için sahada çalışma yürütmeleri” talimatının verildiğine ilişkin iddiaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Kadıgil önergesinde “15.08.2022 tarihinde düzenlenen toplantı kaç gün sürmüştür? Toplantı konusu nedir? Toplantı neden “acele” ve “gündemsiz” olarak düzenlenmiştir? Toplantıya kimler katılım sağlamıştır? İl müftüleri ve diyanet personeli dışında herhangi bir siyasi parti temsilcisi bu toplantılara katılmış mıdır? Toplantının gündemi ve sonuç bildirgesi yerleşik teamülün aksine neden basına sunulmamıştır? Toplantı katılımcılarına “toplantı gizliliği” konusunda uyarıda bulunulduğuna yönelik iddialar doğru mudur? Toplantının gizliliği ile ne tür bir kamu yararı gözetilmiştir? Yaklaşan genel seçimler ve cumhurbaşkanı seçimi üzerine toplantı gündeminin oluştuğu iddiası doğru mudur? Müftülerin sahada Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan lehine çalışmalar yürütmesi için talimat verilmiş midir? Diyanet personelinin sahada seçim çalışması yapması için ayrılan bütçe ne kadardır?” sorularına yanıt istedi.

"Partili cumhurbaşkanının vatandaşlara iletileceği mesajın içeriği nedir?"

TİP Sözcüsü, ayrıca geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen 9 Ağustos tarihli yazıyla, sosyal yardımlar için evleri ziyaret edecek memurlara Erdoğan’ın mektubunun da dağıtılması için talimat verildiği iddialarını sormuştu.

AKP döneminde yoksullaştırılarak sosyal yardıma muhtaç hale getirilen insanların mağduriyetinden oy devşirilmeye çalışıldığını ifade eden Kadıgil, “Hane halkı ziyaretlerinde partili cumhurbaşkanının vatandaşlara iletileceği mesajın içeriği nedir? Bu ziyaretlerin gerçekleştirileceği hanelerde yaşayan ve sosyal yardım alan vatandaşların rızaları alınmış mıdır? Ziyaretleri kabul etmeyen vatandaşlara herhangi bir yaptırım uygulanması söz konusu mudur? Partili Cumhurbaşkanının mesajını almak istemeyen vatandaşların “Sosyal İnceleme Formu”nda bu husus belirtilecek midir? 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince açık rızaları alınması gereken sosyal yardım alan vatandaşların, bu rızayı vermemeleri ve sosyal inceleme formunu doldurmamış olmaları halinde, sosyal yardım haklarının etkilenmeyeceği ve çalışmaya katılmaması durumunda olumsuz bir görüş yapılmayacağı hususunda teminat ve bilgi verilecek midir?” sorularının yanıtını, talimat yazısı gönderen Derya Yanık’tan istemişti.

"TİP'li Sera Kadıgil: Hepimizin vergileriyle maaşları ödenen devlet memurları işi gücü bırakıp Erdo." haberi, 25 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 25 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TİP'li Sera Kadıgil: Hepimizin vergileriyle maaşları ödenen devlet memurları işi gücü bırakıp Erdo.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TİP'li Sera Kadıgil: Hepimizin vergileriyle maaşları ödenen devlet memurları işi gücü bırakıp Erdo.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:19 Beşiktaş'ta Oxlade-Chamberlain Şoku: Southampton'un 10 Milyon Euro'luk Teklifi!
  2. 17:08 ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!
  3. 16:59 Ünlü Yapımcı: Bruce Willis set çalışanlarına ekstra cebinden para verirdi!
  4. 16:55 İsrail Savunma Bakanı: Lübnan'da Hizbullah Komutanlarının Yarısı Öldürüldü
  5. 16:52 Türkiye Çöl Tozları ve Sıcak Hava Dalgasıyla Mücadele Ediyor
  6. 16:48 EURO 2024: Portekiz ve Türkiye, F Grubu Liderliği İçin Kıyasıya Mücadele Ediyor
  7. 16:47 Kısa vadeli dış borçta yeni rekor belirlendi! Merkez Bankası verileri paylaştı
  8. 16:45 Dolandırıcılar kara para aklamak için her şeyi denedi: Kiralık hesap oyunu
  9. 16:39 Mustafa Keser'e İbrahim Tatlıses'ten Ağır Sözler: "Kör Ol Fakat Nankör Olma!"
  10. 16:38 Yeni Mercedes-Benz G 580, ziyaretçileri ile buluşacak!
  11. 16:38 Gazze'deki Hastanede toplu mezar! Ellerini arkadan bağlayıp infaz etmişler
  12. 16:38 25 Nisan 2024 günlük burç yorumarı
  13. 16:32 Kireç Kalıntılarına Doğal Çözüm: Limon Tuzu ve Suyla Parlaklık Kazanın!
  14. 16:30 İrfan Can Kahveci'ye Dev Bir Teklif Geldi!
  15. 16:30 Yargıtay'da belirsizlik devam ediyor: 30 gündür başkan seçilemedi
  16. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  17. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  18. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  19. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  20. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
Politika Haberleri