"TKH Gençliği sosyalist bir cumhuriyetin kavgasını yürütüyor"

"TKH Gençliği sosyalist bir cumhuriyetin kav... Röportaj:Alev DoğanTürkiye Komünist Hareketi Gençliği, yarın Şişli Ali Poyrazoğlu Sahnesi'nde saat 15:00'de "Laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için memlekete sahip çıkıyoruz" başlığı ile bir etkinlik gerçekleştirecek....

Röportaj:Alev Doğan

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği, yarın Şişli Ali Poyrazoğlu Sahnesi'nde saat 15:00'de "Laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için memlekete sahip çıkıyoruz" başlığı ile bir etkinlik gerçekleştirecek. Biz de etkinlik öncesinde TKH Gençliği üyesi Evrim Saldıran ile buluşup, memlekete,gençliğe ve mücadeleye dair bir söyleşi gerçekleştirdik.

Memlekete sahip çıkıyoruz sloganıyla örgütlüyorsunuz bu etkinliği, böyle bir slogan bugun neyi ifade ediyor?

Evrim Saldıran: Memlekete sahip çıkıyoruz sloganıyla iki temel noktaya işaret ediyoruz. Birincisi memleket sahipsiz değil, ikincisi ise memleketin sahibi olduğunu söyleyenler asıl sahipleri değil. Bundan sonrası ise mücadelenin konusunu oluşturuyor. halkın paralarını ayakkabı kutularına istifleyenler, dindar ve kindar bir nesil yetiştirme hedefi olanlar, işçi katliamlarına fıtrat diyerek geçiştirenler, bölgemizdeki gerici çetelere silah akıtanlar bu memleketin sahibi biziz diyorsa, karşılarında her daim memlekete sahip çıkanları görürler. Başarılı olsun ya da olmasın, ülkemizde bunun örnekleri çok. 6. Filo eylemlerinden YGS eylemlerine, ODTÜ ayakta direnişinden, Haziran Direnişine, gençliğin memlekete sahip çıkışını görebiliyoruz. 

TKH Gençliği'nin üniversitelere ve memlekete dair iddiası nedir?

Öncelikle memleketten başlayalım. TKH Gençliği Türkiye'de, eşitliğin özgürlüğün hüküm sürdüğü laik bağımsız ve sosyalist bir cumhuriyetin kavgasını yürütüyor. İnsanın insanca yaşayacağı, açlığın, sömürünün olmadığı bir ülke kurmak istiyoruz. Ülkemiz, katliamlar ülkesi haline gelmiş durumdayken sosyalizmi zorunluluk olarak görüyoruz. Üniversitelerde ise sosyalizm mücadelesinin mevzii kaybettiğini ve güçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim için okumuş insan emekçi halkına karşı sorumludur. Aynı zamanda üniversitelerde bu sorumluluğu örgütlüyoruz. Memleket gündemine üniversitelerden yanıt üretebilmek, üniversitelerde laikliğin, bağımsızlığın, sosyalizmin sesini güçlendirmek için mücadele ediyoruz.

Memlekete sahip çıkıyoruz sloganıyla beraber bir süredir gençlik başkanlık istemiyor başlıklı bir kampanya örgütlüyorsunuz. Gençlik başkanlık sistemine nasıl bakmalı? 

Evrim Saldıran:Başkanlık ve yeni anayasa tartışmaları tekrardan gündem haline gelmeye başlayınca biz buraya dair Nasıl bir cevap üretebiliriz, başkanlık karşıtı bir çalışmayı Nasıl kurabiliriz sorularını gündemimize aldık. Bir çok yerde gençlik yeni anayasa istiyor afişleri, pankartları olduğunu görünce, onların yaratmaya çalıştığı algı operasyonunu boşa düşürecek, siyasi olarak başkanlık sistemini ifşa edecek bir çalışma yapmamız gerekiyordu. yeni anayasa ve başkanlık tartışmasının birbirinden ayrılamayacağını düşünüyoruz. Bu açıdan yeni anayasa başkanlık anayasasıdır, "gençlik başkanlık istemiyor"dedik. Şimdi ise bu algının üniversite ve liselerde örgütlenmesi gerekiyor. 

Yarın gerçekleştireceğiniz etkinliğe dönecek olursak...

Evrim Saldıran: Denizlerin mücadelesi bizim için anı olmayacaksa eğer, günümüze taşıyacaksak, onların emperyalizme karşı memlekete sahip çıkmalarını, işçilerle emekçi halkla birlikte yaşanılabilir bir ülke kurma çabalarını AKP Türkiye'sinde tekrardan yeşertmek zorundayız. Sosyalistler hesap sormayı dahi örgütleyici, ileriye taşıyıcı bir tarzla hayata geçirirler. Bugün Deniz'lerin, Erdal'ların, Ali İsmail'in, Berkin'in, Haziran'da yitirdiklerimizin, katliamlarda katledilenlerin hesabını soracaksak eğer, üniversitelerde, liselerde, fabrikalarda, mahallelerde sosyalizm mücadelesini ilmek ilmek örmek gerekiyor. Onların düşlerini bu topraklarda gerçekleştirdiğimiz gün, hesap günüdür.

7 mayısta Deniz'leri anacağız. Anma toplantıları yapmak sosyalistler için her zaman zor olmuştur. Zorluk anıların büyüklüğünden değil, mücadelenin günümüze taşınmasından kaynaklanıyor. Bir an bile unutmadan, aklımızdan çıkarmadan ileriye odaklanarak yürümek zorundayız. Böyle yaklaşırsak doğru bir zemin tarif etmiş oluruz. Onların memleket mücadelesi, günümüzde birinci cumhuriyetin referanslarıyla büyütülemez. Emperyalizme, kapitalizme, gericiliğe karşı mücadele sosyalistlerin görevidir. İşçi sınıfının iktidarını hedefleyenler, bu topraklarda sosyalizmi kurmak isteyenler bayrağı devralmıştır. Biz bu bilinçle, Deniz'lerin mücadelesini AKP Türkiye'sinde yükseltme hedefiyle bir araya geleceğiz.

13177716_1325339960816724_5050111410287768396_n-001.jpg

""TKH Gençliği sosyalist bir cumhuriyetin kavgasını yürütüyor"" haberi, 06 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "TKH Gençliği sosyalist bir cumhuriyetin kavgasını yürütüyor" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "TKH Gençliği sosyalist bir cumhuriyetin kavgasını yürütüyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri