TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır

TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır

TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu... “Hem gerici AKP iktidarı hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının doğrudan sorumluluğunu taşımaktadır. Hem AKP’nin hem de Kürt siyasi hareketinin Suriye’de emperyalizmle yaptığı işbirliği, ülkemizde çatışma,...

“Hem gerici AKP iktidarı hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının doğrudan sorumluluğunu taşımaktadır. Hem AKP’nin hem de Kürt siyasi hareketinin Suriye’de emperyalizmle yaptığı işbirliği, ülkemizde çatışma, yıkım, patlayan bombalar ve yurttaşlarımızın ölümü ile sonuçlanmaktadır.''  denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Emperyalizme, gericiliğe ve her türlü milliyetçiliğe karşı mücadele yükseltilmelidir!

Ülkemiz, İstanbul Dolmabahçe’de 44 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bombalı katliamın ardından bu sefer Kayseri’de yeni bir bombalı saldırı ile karşı karşıya kaldı. Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 13 askerin yaşamını yitirdiği ve 44 askerin ise yaralandığı bildirilmektedir.

Her gün yeni bir katliamla uyanıyoruz. Ülkemizin içinden geçtiği karanlık tabloya yeni bir katliam resmi daha çizilmiştir.

Öncelikle silahsız askerlere yönelik düzenlenen bu saldırıyı kınıyor, yaşamını yitirmiş askerlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Darbe girişiminin, bombalı katliamların, Güneydoğu’da yaşanan çatışmaların ve Suriye’deki savaşın bir parçası haline gelişimizin yaratmış olduğu bir siyasal zeminin, ülkemizi ne hale getirdiği açık olarak görülmelidir. Son 1,5 yıldır yaşanan bombalı saldırıların istisnai bir durumu kalmamıştır. Ülkemiz korkular cumhuriyeti haline gelmiş, neredeyse adı konulmamış bir savaş halini andırmaktadır.

Ortadoğu’da gerici cihatçıları destekleme politikası IŞİD’in bombalı katliamları olarak ülkemize dönmüş, yine aynı şekilde Suriye’de yaşanan emperyalist ve cihatçı saldırganlığı destekleme politikası Ortadoğu’da yaşanan ateşi ülkemize taşımıştır. Bu politikaların mimarı olan AKP iktidarının, yaratmış olduğu bu siyasal zeminin sorumlusu olduğu açıktır. Ancak bununla birlikte Ortadoğu’da yanan ateşi ülkemize taşıyarak, ateşe körükle giden Kürt siyasi hareketinin de bir o kadar birinci dereceden sorumluluğu büyüktür.

Ülkemizin hangi etnik kökenden gelirse gelsin bütün yurttaşlarının bu ve benzer acıları yaşaması doğal kabul edilemez. Kör şiddetle, terörle, katliamlarla hiçbir siyasal sorunun çözülemeyeceği tarihsel olarak bir gerçek iken, daha dün Dolmabahçe ve Güvenpark’ta yaşanan katliamların sonuçları ortadayken, bugün Kayseri’de patlayan bombaların izah edilebilir bir tarafı yoktur. Aylar önce Güneydoğu’nun bir dizi ilçesinde yaşanan çatışmanın ve yıkımın fotoğrafı belliyken bugün şiddetin daha da körüklenerek devreye sokulması ülkemizde iç savaş zemini oluşturmak dışında bir anlama gelemez.

Suriye’de yaşanan iç savaş neredeyse ülkemize taşınmak istenmektedir. Hem gerici AKP iktidarı hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının doğrudan sorumluluğunu taşımaktadır. Hem AKP’nin hem de Kürt siyasi hareketinin Suriye’de emperyalizmle yaptığı işbirliği, ülkemizde çatışma, yıkım, patlayan bombalar ve yurttaşlarımızın ölümü ile sonuçlanmaktadır.

Bugün patlayan bombalar, her türden milliyetçiliğin, gericiliğin ve işbirlikçiliğin kör ettiği zihniyetlerin sonucundan başka bir şey değildir.

Ülkemiz bu kadere ve bu zihniyetlere mahkum değildir. Bugün gelinen tabloda bulunulacak bir talep yoktur.

Yalnızca Türk-Kürt bütün emekçilerinin emperyalizme, gericiliğe ve her türden milliyetçiliğe karşı mücadelesi bu acıların ortadan kalkmasını sağlayacaktır."

"TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır" haberi, 17 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TKH: Hem AKP hem de Kürt siyasi hareketi bu çatışma ortamının sorumluluğunu taşımaktadır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:15 Ukrayna: Zelenskiy'in Aranması, Putin'in İşgalindeki Çaresizliği Gösteriyor
  2. 16:08 Kuzey Kore'nin Viral Şarkısı: TikTok'ta 'Can Baba' Fırtınası
  3. 16:07 Warren Buffett, Apple'daki Büyük Satışı Açıkladı: Piyasa Değerini Etkileyen Hamle
  4. 15:58 İsrail'de Binlerce Kişi, Hamas'ın Rehineleri İçin Protesto Düzenledi
  5. 15:52 New York'ta Bomba İhbarı Paniği Yaşandı
  6. 15:46 Hülya Avşar'dan İrem Derici'ye: "Bir erkek olarak düşünseydim, seni bırakıp giderdim"
  7. 15:46 Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
  8. 15:45 Fenerbahçe, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
  9. 15:42 Netanyahu: "İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
  10. 15:41 Uğurcan Çakır, Samsunspor Teknik Direktöründen Özür Diledi!
  11. 15:37 Arda Güler'in Parıltısıyla Real Madrid, La Liga'da Zafere Ulaştı
  12. 15:33 Beyaz Saray Güvenlik Bariyerlerine Çarpan Araç Sürücüsü Öldü!
  13. 15:29 Nuri Şahin'in Beşiktaş'a Geçişi Antalyaspor'u Hayal Kırıklığına Uğrattı
  14. 15:17 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu: Güvenli Madencilik İçin Adımlar Atılıyor
  15. 15:07 Esra Ezmeci bile inanamadı! Esra Ezmeci şok oldu!
  16. 15:07 Galatasaray'da Ndombele Ayrılıyor: Yeni Sezon Kadro Planlaması Başladı!
  17. 15:04 Galatasaray taraftarına kötü haber! Efsane isim gidiyor! İcardi efsanesi!
  18. 14:58 Eski NBA oyuncusu Darius Morris'un cansız bedeni bulundu
  19. 14:54 Türkiye'nin İlk Yerli İletişim Uydusu Türksat 6A Hazır: Uzaya Fırlatma Süreci Başlıyor
  20. 14:50 Batı Akdeniz İhracatı Nisanda Yükselişte: Çin'e Artan Satışlar Öne Çıkıyor
Politika Haberleri