Togg’un İlk Sedan Modeli 2025’te Geliyor: T10F 80 Km Daha Fazla Menzil Sunacak!

Togg’un İlk Sedan Modeli 2025’te Geliyor: T10F 80 Km Daha Fazla Menzil Sunacak!

Togg’un İlk Sedan Modeli 2025’te Geliyor: T1... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un ilk sedan modeli T10F'in 2025'te satışa çıkacağını duyurdu. Yeni model, spor ve SUV versiyonlardan 80 km daha fazla menzil sunarak farklı bir kitleye hitap edecek.

Bakan Kacır Togg'un yeni modeli T10F'yi test etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un ilk sedan modelinin 2025’te satışa sunulacağını belirterek, "T10F modeli aslına bakarsak çok farklı bir hedef kitleye seslenecek. Biraz daha spor ve SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak" dedi.

Türkiye'den Ali Çelik'in haberine göre; Togg’un Bursa Gemlik’te yer alan teknoloji kampüsünü ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yetkililerden hem yeni AR-GE hem üretim faaliyetleri mevzusunda bilgi aldı. Kacır’a ziyaretinde Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve birçok bölüm yöneticisi eşlik etti.

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük elektronik fuarı CES 2024’te ilk defa sergilenen ve büyük beğeni toplayan Togg’un T10F modelini ziyaretinde inceleyen ve test sürüşü gerçekleştiren Kacır, açıklamasında, eylül ayından itibaren Türkiye’de küresel güvenlik regülasyonlarına uyum sürecini başlattıklarını hatırlattı. AR-GE ve üretim faaliyetlerinin doludizgin devam ettiğini sözlerine ekleyen Kacır, "Togg , Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR) 2 düzenlemelerine çok hızlı bir şekilde uyum sağladı. Bizzat Togg’un özellikle otonom sürüş kabiliyetlerine ilişkin bir tecrübe gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım" dedi.

"ŞARJ ISTASYONU YATIRIMLARINI DAHA DA BÜYÜTECEĞIZ"
 

Önümüzdeki yıl T10F’in satışa sunulacağını belirten Kacır, şunları kaydetti:

"T10F ile birlikte aslına bakarsak çok farklı bir hedef kitleye de Togg artık sesleniyor olacak. Model biraz daha spor fakat aynı zamanda bir sedan araçtan beklentileri de karşılayacak şekilde tasarlandı. Yine T10F, mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak. Bu da elektrikli araç kullanıcılarının çokça memnun olacağı bir unsur aslına bakarsak. Malumunuz biz hem Togg’un hem de diğer elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz. Bu anlamda şarj istasyonlarının yaygınlaşması için çalışmalarımız devam ediyor. Hâlihazırda Türkiye’nin tüm şehirlerinde 23 bin halka açık şarj noktası var ve bunların 8 bini hızlı şarj imkânı sunuyor. Önümüzdeki dönemde desteklerimiz özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını daha da büyüteceğiz. Türkiye hâlihazırda Avrupa’da elektrikli araç başına düşen halka açık şarj istasyonu noktası açısından lider ülkelerden biridir. Bu liderlik rolümüzü daha da güçlendireceğiz ve inşallah Togg, hem AR-GE, inovasyon alanında hem üretim yetkinlikleri ile Türkiye’nin gururu olmaya, iftihar kaynağımız olmaya devam edecek. Biz de her daim Togg’un yanında olmayı desteklemeyi sürdüreceğiz. Burada muhteşem bir ekip var, gencecik bir ekip var, deneyimli bir ekip var. Dolayısıyla bu ekibin alın teriyle, akıl teriyle Türkiye’nin geleceği için yürüttükleri bu çalışmalarda biz de her daim yanlarında olacağız."
 

 

 


 

 

 

 

"Togg’un İlk Sedan Modeli 2025’te Geliyor: T10F 80 Km Daha Fazla Menzil Sunacak!" haberi, 30 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Togg’un İlk Sedan Modeli 2025’te Geliyor: T10F 80 Km Daha Fazla Menzil Sunacak! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Togg’un İlk Sedan Modeli 2025’te Geliyor: T10F 80 Km Daha Fazla Menzil Sunacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 30 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Yazar Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:17 Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Hizbullah'tan ilk açıklama geldi!
  2. 12:13 İbrahim Kahveci Karar'a veda etti!: İşte Kahveci'nin yeni adresi
  3. 12:09 Doç. Dr. Sıla Karagöz açıkladı!: Kışı bu şekilde hastalıksız geçirebilirsiniz!
  4. 12:01 En beğendiğiniz siyasetçi kim anketinden dikkat çekici sonuç!
  5. 11:58 Japonya erken seçime hazırlanıyor!: İşte detaylar
  6. 11:51 İSKİ güncellemesi!: İstanbul'daki barajların su seviyeleri alarm veriyor!
  7. 11:18 Tarihe Tanıklık Edin: Adıyaman’da Sergilenen 2.100 Yıllık Kabartmalar Yoğun İlgi Görüyor
  8. 11:12 Elazığ’da Çobanlar Altın Değerinde: 70 Bin Lira Maaş ve İnternet İmkanı!
  9. 11:07 Trump’ın Kamala Harris’e Yönelik İddiaları Tartışma Yaratıyor: "Zihinsel Engelli" Polemiği
  10. 11:05 İngiltere'deki son kömür santrali kapatılıyor!: İşte detaylar
  11. 11:01 Ehliyet harçlarına büyük zam geliyor!: Alacaklar elini çabuk tutsun!
  12. 10:59 Narin Güran’ın Kayıp Vakası Hâlâ Çözülemedi: Kimlik Kartı ve Çuvaldaki Gizem
  13. 10:59 İşte Türkiye'deki muhtemel eğitim süresi!
  14. 10:55 Plastik Cerrah Dr. Emre Kıymık: "Sezaryen ile Estetik Ameliyat Kombinasyonları Büyük Risk Taşıyor"
  15. 10:51 Hizmet Sektörü Büyürken, İnşaat Sektörü Daralıyor: İngiltere'nin Ekonomik Durumu!
  16. 10:46 Hamas Lideri Sinvar'ın Akıbeti Belirsiz: İsrail'den Açıklama Geldi!
  17. 10:40 Brüksel Havalimanı'ndaki Grev Nedeniyle Tüm Uçuşlar İptal Edildi!
  18. 10:38 Gece bu yiyeceklerden uzak durun!
  19. 10:34 Bölgedeki Savaş Riski Masada: Kabine Bugün Beştepe’de Toplanıyor!
  20. 10:33 Asgari Ücrette Beklenen Artış: Uzmanından Şok Rakamlar!
Ekonomi Haberleri