TOKİ mağdurları: Bizi Murat Kurum mağdur etti, Erdoğan sahip çıkmadı

TOKİ mağdurları: Bizi Murat Kurum mağdur etti, Erdoğan sahip çıkmadı

TOKİ mağdurları: Bizi Murat Kurum mağdur et... TOKİ mağdurları bir kez daha eylem yaptı. Tuzla’daki AKP İlçe binası önünde buluşan yurttaşlar, “Bizi mağdur eden devlet utansın” dedi. Mağdurlardan Şefire Kalender ise “Çocuklarımızın geleceklerini çaldılar” diye konuştu.

İstanbul Tuzla’da beş senedir hak sahibi oldukları evlerine oturmayı bekleyen TOKİ mağdurları AKP ilçe binası önünde eylem yaptı.

Aileler adına basın açıklamasını okuyan TOKİ mağdurlarının sözcüsü Fırat Balta, AKP'nin İstanbu ladayı Murat Kurum’un TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde verdiği sözleri tutmadığını söyledi, "2019 yılında asgari ücret 2 bin 300 lira gibi bir rakamdı, şu an ise 17 bin lira. 890 liraya tek bir taksit verebiliyorduk, ama şu an bizden 14-20 bin lira arasında para isteniyor. Bizler dar gelirli vatandaşlarız. Bize Kurum ‘algıcı’ diyor. Bizlere vadettiğiniz şartları geri istiyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından BirGün’e konuşan mağdurlardan Cavit Keçeci, "2019'da yazıldık TOKİ'ye. O zamanki şartlarda 800 TL civarı taksitlerle başlatıldı. Ancak taksit fiyatları 20 kat arttı. Maaşlarımız ise o kadar artmadı. Bizim alım gücümüz düşmüş oldu. İki yıl sonra teslim edecekler. Toplam 7 yıl geçmiş olacak. Şu an bahsedilen Fiyatlar 3.5 - 4 milyon bandında. Ben kamu emeklisiyim, eşim de emekli olmasına rağmen mecburiyetten çalışıyor" dedi.

Eşi Safura Keçeci de "Sırf TOKİ ödemelerimi rahat ödeyebilmek için çalışıyorum. Eşimin emekli ikramiyesi ile bir ev alabilirdik ama devlete güvendik." dedi. 

"Erdoğan yarattığı mağduriyetle övünsün" diyen 61 yaşındaki emekli Ramazan Şengül de "Yüzde 50 indirim istiyoruz. Söz verip yapmadılar. 2019'da emekli oldum. Aylığım bin 800 liraydı, 900 lirasını taksit olarak ödüyordum. Şu an emekli maaşı diye kuş kadar 10 bin TL veriyorlar, 18 bin TL taksit istiyorlar. Nereden vereceğim ben bu parayı? Alamayacağım evi bu şartlarda. Devlet utansın" ifadelerini kullandı.

"HAKKIMIZI KAYBETMEMEK IÇIN ZORUNLU SÖZLEŞME IMZALADIK"

Mağdurlardan Elif Kocagöl, annesinin hasta olduğunu ve ona bakması gerektiğini söyledi ve  "Ben yetim aylığı alıyorum. Ödememiz gereken ücret 17 bin TL. Babamdan kalan maaşın yüzde ellisini annem, yüzde yirmi beşini ben alıyorum. Toplam 15 bin TL geçiyor elimize. Ödememiz gereken tutar minimum 17 bin TL. Nasıl ödeyelim? Çalışmak zorundayım fakat annem hasta, nasıl çalışacağım?" dedi.

"Yıllar sonra edindiğimiz hakkımızı kaybetmemek için mecburen sözleşme imzaladık" diyen Kadriye Bayram da sürecin ve yeni şartların nasıl olacağını bilmediklerini belirtti. Bayram "Resmen boş evraka imza attık" diye konuştu.

Eyleme kucağında 11 aylık bebeğini alarak gelen Şefire Kalender ise "Murat Kurum yalnızca bizi değil, çocuklarımızı da mağdur etti, geleceklerini çaldı. 4 yıl önce diğer çocuğum 1 yaşındaydı hâlâ eve geçemedik. Hakkımız gasp ediliyor. 4 yıl önce birikim dahi yapabiliyorduk şimdi hayal" dedi.

MAĞDURLARIN TALEPLERI

Sabit ödeme hakkının geri verilmesi KDV’nin başlangıç şartlarındaki gibi %1 olarak alınması Fiyatlarda ilk şartlar olmasa bile en azından  %25 Oranında daha indirim yapılarak "Dar Gelirli Projesinin dar gelirli bütçesine uyarlanması Ev teslim süreçlerinin 7 yılı bulmadan hızlandırılması Hak Sahiplerinin bir kısmının daireleri belirlenmişken kalan hak sahiplerinin de haklarının yenmemesi için tüm kuraların acilen çekilmesi Cumhurbaşkanının, bakanların ve TOKİ ‘nin devletin adını kullanarak verdikleri sözlerinin tutulması.

"TOKİ mağdurları: Bizi Murat Kurum mağdur etti, Erdoğan sahip çıkmadı" haberi, 19 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TOKİ mağdurları: Bizi Murat Kurum mağdur etti, Erdoğan sahip çıkmadı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TOKİ mağdurları: Bizi Murat Kurum mağdur etti, Erdoğan sahip çıkmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:56 Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
  2. 01:54 Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
  3. 01:52 Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
  4. 01:50 Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
  5. 01:48 Elektronik sigaralardan çıkan dumanın zararsız su buharı olmadığı ortaya çıktı
  6. 01:40 Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!
  7. 01:37 Türkiye'nin iflas rekoru kıran 5 ili belli oldu: Buralarda iş kuranlar dikkat!
  8. 01:16 Ankara'nın gizli hazinelerinden biri yılların tarihine ev sahipliği yapıyor: Kimse bilmiyor!
  9. 01:16 Rıdvan Dilmen'den tepki çeken açıklama geldi! 1Fenerbahçe maçını izlemeyeceğim"
  10. 00:49 Ünlü oyuncunun damadı iflas etti: Türkiye'nin en büyük oteliydi
  11. 00:42 Bunları yapanlar milyoner olacak: 'Yatırım kahini' para basan o dört fonu açıkladı!
  12. 00:42 Chery tarafından sunulan faizsiz finansman alternatifleri
  13. 00:21 Hangi burç daha çok hangi suça eğilimlidir?
  14. 00:19 Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
  15. 00:11 Türkiye dahil 10 ülke altın alım rekoru kırdı: 24 milyar dolar
  16. 00:08 Boğaz’da ‘orta segment’te satılık yalı kalmadı
  17. 23:56 Tottenham, Raphinha İçin Barcelona'ya 70 Milyon Euro Teklif Hazırlıyor
  18. 23:50 İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
  19. 23:45 X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
  20. 23:41 Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Gündem Haberleri