TOKİ mağdurları eylemde: "Bizi seçim aracı olarak kullanmayın"

TOKİ mağdurları eylemde:

TOKİ mağdurları eylemde: "Bizi seçim aracı o... Tuzla'da bulunan TOKİ konutlarına ilişkin artan taksitler ve fiyatlar nedeniyle mağdur olanlar, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi. TOKİ'nin Tuzla'da inşa ettiği konutlarda aylık taksit ve konut bedellerinde yaşanan artışa tepki gösterdi.

Tuzla'da bulunan TOKİ konutlarına ilişkin artan taksitler ve fiyatlar nedeniyle mağdur olanlar, AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir araya geldi. 

MAĞDUR HAK SAHİPLERİNİN BASIN AÇIKLAMASI

TOKİ'nin Tuzla'da inşa ettiği konutlarda aylık taksit ve konut bedellerinde yaşanan artışa tepki gösteren hak sahipleri, bugün AKP Tuzla İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. TOKİ mağdurları, "dar gelirliye yapılan zulüm, sabit geri ödeme hakkımızı geri verin", "ev değil hayal satıyorsunuz", "hibe değil, hakkımızı istiyoruz" gibi yazılı dövizlerle seslerini duyurdu.TOKİ mağdurlarından Musa Özdemir, "Önce gel bize verdiğin sözleri tut sonra yeni sözler ver. Bizi seçim aracı olarak kullanamayın, bıktık artık bundan. İmza attık sözleşme yaptık, ne oldu da haklarımızı bizden geri aldınız? Depremzede değiliz ama TOKİ zedeyiz" dedi.

TOKİ MAĞDURLARINDAN AÇIKLAMASI

Mağdurların sözcüsü Fırat Balta, 2026'da evlerin teslim edileceğinin söylendiğini ancak asgari ücretin artmasıyla ödemelerin ağırlaştığını belirtti. Balta,: "2026 senesinde bizlere evlerimizi teslim edeceklerini söylüyorlar. 2019 senesinde bildiğiniz gibi asgari ücret 2 bin 300 lira gibi bir rakamdı. Şu anda 17 bin 2 TL. Bizler o zamanın şartlarında biz 890 TL'ye yalnız bir taksiti verebiliyorduk ve üzerine iki misli olarak bizim cebimizde para kalıyordu. Ama şu anda baktığımız zaman bizlerden 14 bin TL'yle 21 bin TL arasında bir rakam istiyorlar.  Bize yüzde elli indirimi vermediler. Bize sabit taksiti vermediler. Bize, 'memur maaş artışıyla sizler bu evi faizli bir şekilde altı ayda bir faizli bir şekilde alacaksınız' dendi. Bu Allah'tan reva mıdır?" "Biz oylarımızla birlikte haklarımızı da onlara helal etmeyeceğiz" dedi.

Mağdurlardan Musa Özdemir, TOKİ'nin verdiği sözlerin yerine getirilmediğini ifade ederek, "Biz oylarımızla birlikte haklarımızı da onlara helal etmeyeceğiz. Eğer ki bir insana güvenmeniz gerekiyorsa önce geçmişte verdiği sözleri yerine getirmiş mi ona bakarsınız. Şimdi geçmişte verdiği sözü daha yerine getirmemiş. Önce bizim 5 bin 750 dairemizi teslim etmemiş ve artan maliyet fiyatlarını da bize bizim sırtımıza yüklemiş bir insan yeni sözler veriyor. Ben buradan sesleniyorum. Diyorum ki kardeşim önce gel bize verdiğin sözleri sabit taksiti işte yüzde bir KDV ve o günkü fiyatlarla bize önce o haklarımızı ver sonra yeni sözler ver. Bizi seçim aracı olarak kullanmayın. Bıktık artık bundan. Biz imza attık, sözleşme yaptık. Ne oldu? Ne değişti de günümüzde 2024'e gelince bunları bizden geri aldınız.  Biz hani gerçekten depremzede değiliz ama TOKİ zedeyiz. Bugün AK Parti il binasının önünde, Tuzla İl Binası'nın önündeyiz. Çünkü bize o sözü onlar verdiler. Ya gerçekten çok doluyum. Biz oylarımızla birlikte haklarımızı da onlara helal etmeyeceğiz.

"TOKİ mağdurları eylemde: "Bizi seçim aracı olarak kullanmayın"" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TOKİ mağdurları eylemde: "Bizi seçim aracı olarak kullanmayın" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TOKİ mağdurları eylemde: "Bizi seçim aracı olarak kullanmayın" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:55 Twang'in Kralı Duane Eddy, 86 Yaşında Aramızdan Ayrıldı: Müzik Dünyasının Büyük Kaybı
  2. 10:51 İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet hakkında 15 Temmuz iddiası
  3. 10:51 Blinken, İsrail ve Hamas'a Ateşkes Çağrısı Yaptı
  4. 10:48 2 Mayıs 2024 güncel altın tutarları
  5. 10:47 Hastalarıyla ilişkiye giren doktorun işine son verildi
  6. 10:44 2 Mayıs 2024 Dolar ve Euro fiyatları
  7. 10:41 Rachel Araz valeye ödediği parayı paylaştı: Hayatımın en pahalı valesini ödedim
  8. 10:41 Susan Sarandon'ın Güçlü Konuşması: Filistin'e Destek ve Adalet Mücadelesi
  9. 10:38 Fenerbahçe Beko, Play-off Serisinde 2-1 Öne Geçti ve Final Four İçin İstanbul'da Heyecan Dorukta!
  10. 10:36 Dört yaşındaki çocuğa cinsel taciz mahalleyi ayağa kaldırdı
  11. 10:32 Simit Fiyatlarında Devrim: Ticaret Bakanlığı Kontrolü!
  12. 10:31 CHP'li Türker Ateş paylaştı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  13. 10:29 İsrail'in Gazze'ye Yönelik Hava Saldırısı: 7 Ölü, 5 Yaralı
  14. 10:25 Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
  15. 10:23 Türk Şirketleri ABD Yaptırımlarının Hedefinde: Rusya'ya Destek İddialarıyla Gerginlik
  16. 10:21 Karar yazarı Osman Sert: İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı
  17. 10:18 ABD Temsilciler Meclisi'nden Antisemitizmle Mücadelede Yeni Adım
  18. 10:17 Rasim Ozan Kütahyalı'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ın askerlerinin bir numarasıdır
  19. 10:14 Suruç'ta Ani Sel Felaketi: Köprü Girişi Tehlike Altında!
  20. 10:10 Araçların Ön Panelindeki Gizemli Çıkıntı: Güneş Sensörü!
Gündem Haberleri