TOKİ Mağdurları: Hükümetin Sözünden Dönmesine İsyan Ediyor!

TOKİ Mağdurları: Hükümetin Sözünden Dönmesine İsyan Ediyor!

TOKİ Mağdurları: Hükümetin Sözünden Dönmesin... TOKİ Mağdurları Hükümete Karşı Seslerini Yükseltiyor: KDV İndirimi Talebi! Eskişehir'de Ulus Anıtı önünde toplanan TOKİ mağdurları, hükümetin sözlerinden dönmesine tepki gösterdi. Yüzde 1 KDV ve sabit ödeme vaadi yerine talep edilen yüzde 10 KDV ve 180 ay ödeme süresine karşı çıktılar.

Eskişehir'de Ulus Anıtı önünde toplanan TOKİ mağdurları, hükümetin sözlerinden caymasına karşı seslerini yükseltiyor. Yüzde 1 KDV ve sabit ödeme vaadi yerine talep edilen yüzde 10 KDV ve 180 ay ödeme süresine karşı çıkarak, adalet arayışlarını dile getiriyorlar.

 

TOKİ MAĞDURLARINDAN HÜKÜMETE TEPKİ: "YETKİLİLER SÖZÜNDEN CAYDI


Eskişehir’de her hafta olduğu gibi bu pazar da Ulus Anıtı önünde bir araya gelen TOKİ mağdurları, hükümete seslendi.

ALGI OYUNLARIYLA YÜZDE 1 KDV'NİN İPTAL EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ


Topluluk adına açıklama yapan Serhan Alağaç, şunları söyledi:
"YETKİLİLER SÖZÜNDEN CAYDI"
"0.49 vade farkıyla ve 240 ay sabit ödemeyle ev sahibi olacağımız ve evlerin bizlere teslimi sırasında yüzde 1 KDV ödeneceği şeklindeydi. Ama şu anda yetkililer bu sözlerden caymış durumda ve 180 ay memur maaş artışında ödeme, yüzde 10 KDV ödemesi talep etmektedir. Geçtiğimiz hafta içinde yüzde 10 KDV’li ilk ev teslimleri Gaziantep’te yapılmaya başlandı. Gaziantepli yurttaşlarımız doğal olarak bu paraları ödeyemediği için TOKİ tarafınca KDV’leri 180 aylık taksitlerine bölündü. Bu insanların algısıyla oynamaktan başka bir şey değildir."

ALGI OYUNLARIYLA YÜZDE 1 KDV’NİN İPTAL EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ


Algı oyunlarıyla yüzde 1 KDV haklarının iptal edilmesini kabul etmediklerini belirten Alağaç, "Sabit ödeme olmadığı sürece taksitlere eklenecek her maliyet 6 ayda bir zam görecektir. Ayrıca sorunumuz teslimatta ödenecek KDV değil her 6 ayda bir evimizin değerine gelecek zamda peşin ödenmesi gereken KDV’dir. Peki 6 ayda bir ödenmesi gereken KDV’leri nerelere bölmeyi düşünüyorlar. Onlar da kalan taksitlere bölünürse zaten hali hazırda ödenmesi çok zor olan taksitler ödenmesi imkansız hale gelecektir. KDV’nin taksitlere bölünmesi bazı hak sahiplerine çok büyük bir lütuf gibi gelse de biz böyle algı oyunlarıyla hakkımız olan yüzde 1 KDV’nin iptal edilmesini kabul etmiyoruz" diye konuştu.

REZERV ALANINDA OLAN EVLERİMİZİN ELİMİZDEN ALINMAYACAĞININ GARANTİSİNİ KİM VEREBİLİR?


Yüzde 1 KDV olmasının formülünün proje alanının rezerv alanı olarak gösterilmesi olduğuna dikkat çeken Alağaç, söz konusu uygulamaya da tepki gösterdi. Alağaç, "İstanbul’da yüzde 25 indirim ve yalnız İstanbul’a özel yüzde 1 KDV sözü verildiğini söylemiştik. Öğrendik ki İstanbul’daki KDV’nin yüzde 1 olmasının formülü proje alanının rezerv alanı olarak gösterilmesinde saklıymış. Bunu hak sahipleriyle paylaştığımızda bizlerin projesinde öyle gösterip vermesinler diye tepki aldık. Çünkü rezerv alanı şu demek: Rezerv yapı alanlarında her türlü imar ve yapılaşma hizmetleri durdurulabilir. Taşınmazların satışını, devrini ve kiralanmasını yasaklayabilir. Yapıların elektik, su ve doğal gazlarını kesebilir. Rezerv yapı alanında bulunan sağlam binalarda proje bütünlüğü gerekçe gösterilerek yıkılabilir. İleride rezerv alanında olan evlerimizin elimizden alınmayacağının garantisini bizlere kim verebilir" şeklinde konuştu.

BARINMA HAKKIMIZ BU ŞEKİLDE ELİMİZDEN ALINAMAZ


Alağaç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:"Biz böyle bir çözümle yapılacak KDV indirimini kabul etmiyoruz. Ayrıca KDV oranı proje bazında değil tüm sosyal konutlar için indirilmediği sürece de kabul etmiyoruz. Hükümet yetkilileri buradan niye vergi kazancı elde etmeye çalışıyorlar anlamıyoruz. İstanbul’daki arkadaşların yaptığı gibi yalnız indirim ve yüzde 1 KDV kabul edilecek bir durum değildir. Bizler en başta bizlere verilen 0.49 vade farkıyla 240 ay sabit ödeme hakkından feragat etmeyeceğimizi, haklarımızı görüşmeler kanalıyla alamazsak kurduğumuz dernek ile sonuna kadar arayacağımızı bildirmek isteriz. Başlıca insan hakkı olan barınma hakkımız bu şekilde elimizden alınamaz. Çözüm yoksa oy yok."

"TOKİ Mağdurları: Hükümetin Sözünden Dönmesine İsyan Ediyor!" haberi, 18 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TOKİ Mağdurları: Hükümetin Sözünden Dönmesine İsyan Ediyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TOKİ Mağdurları: Hükümetin Sözünden Dönmesine İsyan Ediyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  2. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  3. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  4. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  5. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  6. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  7. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  8. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  9. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  10. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  11. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  12. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  13. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  14. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  15. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  16. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  17. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  18. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  19. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  20. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
Gündem Haberleri